Vad lurar i våra glas vin?

Vad lurar i våra glas vin?

Vinet kan innehålla ämnen som vi vet lite eller skadliga effekter. Liten dekryptering att se klarare ...

 Innehållet i den här artikeln
  •  Sulfiter
  •  Histamin
  •  Tannin
  •  Resveratrol
  •  Tungmetaller

Oavsett om du är en expert eller inte, har du förmodligen hört talas om vissa komponenter är skadliga för hälsan som kan gömma sig i vinet. Den amerikanska hemsidan Health har bett Jim Harbertson, professor i oenologi vid University of Washington, för att göra en punkt om dessa produkter och hur de påverkar våra kroppar.

Sulfiter

Tillsättas i vin för att skydda den från oxidation och mikrobiella processer, sulfiter låt honom inte surna. Men detta ämne har ett dåligt rykte eftersom det skulle orsaka allergiska reaktioner inklusive nysningar och huvudvärk. I själva verket, säger Jim Harbertson, bara en minoritet av befolkningen lider av dessa symptom. Om detta är fallet, helt enkelt välja viner som inte innehåller det, som vissa ekologiska viner.

Histamin

Denna kvävebaserad förening är ett allergen som finns i vissa livsmedel och kan inducera en inflammatorisk respons. Ibland tillsätts viner som genomgår en andra jäsning i syfte att minska sin surhet. Genom nackdelar, är dess närvaro inte nämns på etiketterna. Den goda nyheten är att ingen studie har certifierat de risker som är förknippade med förekomsten av histamin i vin, säger Jim Harbertson.

Tannin

Tannin är ansvarig för den obehagliga känslan som du kan känna i språket efter smuttade ett glas rött vin. Om detta naturliga ämne som produceras av de druvor som använts för att bekämpa vissa sjukdomar, tenderar det att vara kopplad till saliv protein och människans matsmältningssystem. Dess vinster är därför begränsade.

Resveratrol

Denna antioxidant från klassen stilbener, som är i druva huden, används också i vissa anti-aging kosmetika. Tyvärr finner vi i kvantitet så liten i vinet han skulle ha någon effekt på vår hud ...

Tungmetaller

Även om ingen etikett nämner, kan tungmetaller såsom koppar och mangan gömma sig i våra vinflaskor. Konsumeras i höga doser kan de påverka din hälsa. Men enligt Jim Harbertson ska hälsovårdsmyndigheterna se till att dosen av dessa metaller i vinet inte överstiger de rekommenderade gränsvärdena.

(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha