Vad kan du göra under en dålig anställningsintervju?

Gitten Brodd December 27, 2015 Miscellanea 117 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
En anställningsintervju är en ögonblicksbild där du måste sälja dig själv. Även om du är väl förberedd, kan något alltid gå fel. Så du kan se under intervjun att arbetsgivaren har lite intresse om det är besvärligt. Kanske du hade fräckheten inte riktigt bra chef. Det kan vara att du inte har en bra känsla om jobbet och så småningom kommer du att passera. Ändå är det viktigt att vara optimistisk under intervjun, självsäker och proaktiv, även om du vet att det inte vad som kommer att bli.

En dålig samtal

Du är glad att du kan komma för att prata och är väl förberedda. Ändå är det möjligt att under samtalet inte kan gå så smidigt och det är en helt annan riktning än vad du hade hoppats. Det ger dig en dålig känsla, och du frågar dig nu vad du kan göra bäst. Det skadar inte att rikta i så fall, och fråga vad du tycker om din samtalspartner. Har du passar in i företaget och du är lämplig för jobbet? Det kan vara så att du får ett ärligt svar, så att du omedelbart vet var du står. Du kan bäst vara proaktiva, inte att du är arrogant.

Stay positive

Även om ett samtal är inte så bra, kan du fortfarande se till att du kommer undan med en bra känsla. Om arbetsgivaren visar lite intresse eller konversation är besvärligt, bo fortfarande upphetsad. Du är upptagen med att ge ditt första intryck, så den tillgängliga tiden och utnyttjas på rätt sätt att göra det. Kontrollera att du bo vänligt leende, även om du lider av stress. Slappna av ditt ansikte och låt dig ser din bästa sida. Om du fortfarande vill ha jobbet efter en dålig samtal, skicka ett mail där du anger att det var trevligt att du kunde komma till en intervju och du gärna vill komma igen.

Anpassa din konversation

Om du under intervjun märker att din blivande arbetsgivare visar mindre intresse, är det dags att byta ämne. Kanske ska du berätta för andra om din arbetslivserfarenhet, din träning eller hobby ?? s. En hobby kan berätta något om din personlighet och kompetens kan bidra till att ange vilka är viktiga för jobbet. Kanske kan du göra ett litet skämt för att bryta isen. Betala bra uppmärksamhet till vad kroppsspråk på den person som sitter mitt emot dig.

Gör inte avskräckt

Du hade fräckheten inte chefen, inte ser så bra dina ord och du känner att du har trasslat till resultatet. Du var med munnen full av tänder på enkla frågor, till exempel när frågade vad hans styrkor. Försök att inte låta detta avskräcka dig, men lära av dem. Pröva dina nerver under kontroll så mycket som möjligt. Kom ihåg att den person som intervjuaren är också bara en människa och hoppas att hitta rätt kandidat bland alla dessa jobbansökningar. Tro på dig själv och ta djupa andetag. Du har de egenskaper som krävs och du kan vara stolt över det.

Efter intervjun

Hittar du inte ser det som en missad chans om ett samtal inte lyckas, men försök att lära av dem. Registrera dig så snart som möjligt efter samtalet om vad som gick bra och vad som inte gjorde det. Vänta inte för länge med att göra det eftersom annars redan glömt saker. Inte allt om ett samtal är dåligt. Därför, skriv de positiva aspekterna och fokusera på alla de saker nedskrivna.

Framställning

Även om du kan hitta alla typer av standardfrågor som du kan förvänta dig, kan du inte alltid förbereda dig någonstans under samtalet. Istället för att använda vanliga svar att citera konkreta exempel som svar, som visar hur man motiverar andra människor till exempel, hur du behandlas med vissa problem eller svåra situationer. Betona dina styrkor. De viktigaste frågorna som du kan förvänta dig är:
  • Vilka är dina styrkor och vad är din förbättring?
  • Varför är det här jobbet passar dig?
  • Hur ser du dig själv om fem år?

Sätt dig i arbetsgivarens

Prova själv att röra sig under samtalet intervjuaren och fråga dig själv hur du passar in den bild han har av den sökande. Vilken typ av person skulle du vilja för denna funktion? Ändå bör du försöka hålla så mycket som möjligt själv. Du måste också verkligen tror att jobbet passar dig. Det är därför inte klokt att inte vara ärlig om dina färdigheter, undviker detta en hel del besvikelse på båda sidor.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha