Vad händer med vår kropp när det inte är tillräckligt med kalcium?

Vad händer med vår kropp när det inte är tillräckligt med kalcium?

När maten inte ger tillräckligt med kalcium, drar kroppen på våra ben och försvagar dem.

Du har förmodligen inte kommer att bli förvånad över att 99% av kalcium i våra ben och i våra tänder. Men du kanske inte vet att hans roll är inte bara om skelettet utan också muskelsammandragning, inklusive av hjärtat, kommunikationen mellan nerver och blodproppar. Det är därför det är viktigt att ge en tillräcklig mängd av denna näringsämne i vår kropp, sade den brittiska webbplatsen The Independent.

Vid brist på kalcium, är risken en att drabbas av problem med ben när de blir äldre. Även om vår tillväxt slutar i slutet av tonåren, ben fortsätter att stelna tills de fyller 30 år. Sedan när klimakteriet anländer, deras densitet minskar gradvis. Benskörhet, en sjukdom som kännetecknas av sköra ben, drabbar 39% av kvinnorna mellan 65 och 70% av dem i åldern 80 och över, enligt siffror från Inserm.

Brist svårt att se

Om strömmen inte är tillräckligt rik på kalcium, drar kroppen de kvantiteter som behövs i benen, försvagar dem. Men om vikten av kalcium är klar, tecken på en brist på detta näringsämne är inte lätt att identifiera, tillägger Independent. Bland de vanligaste symtomen är ofrivilliga muskelsammandragningar, osäkra förnimmelser runt munnen och utslag av rött eller lila.

Medan vissa genetiska riskfaktorer för åldersrelaterad och kan inte ändras, kan vi påverka andra. Steroider intag, överskott alkohol, rökning och en diet med låg kalcium och D-vitamin, som hjälper till att bättre absorbera och behålla de bästa, vanor är en del att förändras om vi vill stärka hans ben. Livsmedel gynnade: mejeriprodukter, hela sardiner, gröna bladgrönsaker, tofu, apelsiner, mandel och några mineraliserade vatten.

Läs också: Kalcium: två tredjedelar av tonåringar som saknar i

(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha