Vad heter i ert parti dricka?

Dietmar Svärd Februari 28, 2016 Näring 28 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Vi tycker om att dricka en sup, särskilt i sällskap. Jul och nyår är också flaskorna på bordet. Men vad är egentligen rätt i drycken? Vilken typ av frukt eller ingrediens som nu ger just den speciella touch som så läcker likör? Vissa drycker sönderdelas.

Amaretto

Grund ingrediens för Amaretto sina tonsiller. Men det mest populära märket, Disaronno, lägger också ett allvarligt del aprikoser till. Legenden säger att Disaronno inleddes 1525. Den italienska målare Bernardino Luini använde ägaren till en lokal inn som en modell för en av sina fresker. I tacksamhet, gav hon honom en bärnstensfärgad elixir smaksatt med aprikoskärnor. Den fresk av hyresvärdinna är fortfarande på displayen i basilikan Santa Maria delle Grazie i Saronno, nordväst om Milano.

Pacharán

Denna likör från Baskien och närmare bestämt i regionen Navarra har funnits sedan åtminstone medeltiden. Ofta var drycken sedan göras hemma, med bären från slån eller svart tagg. Dessa bär plockades i slutet av september och början av oktober av bergsfolket. Sedan hade hon fyra veckor till fem månader i anis likör. Nu likören är hem halv hantverkare, köpte med anis likör från Asturien. Fabrikerna har startat produktion pacharán kraftigt. Det är en dryck som är känd främst i Baskien. Det finns över ett hundra varumärken. I resten av Spanien gör de det, men det är inte riktigt spridas vitt och brett. I övriga Europa finner drycken endast i spanska butiker.

Izarra

En annan likör kommer från den franska Baskien är Izarra. Izarra betyder "stjärna". Izarra gjorts sedan 1837 på grund av oförändrade recept som köptes av botanisten Joseph Grattau. Izarra finns i ett grönt och gult i en version. Den gröna versionen innehåller 40 ° alkohol och det finns 48 olika örter som används. Pepparmint är den viktigaste tonen, men den gröna färgen ger olika gröna växter. Gul Izarra innehåller 48 ° alkohol och är tillverkad av 32 olika torkade örter Pyrenéerna. Den huvudsakliga smaken är att av bittermandel. Den gula färgen på saffran. Det finns bara ett fåtal örter som förekommer i båda versionerna. Produktionen tar totalt cirka 15 månader. Izarra Den första mognar i ekfat. Därefter fruktextrakt tillsätts ytterligare växt, akaciahonung, sirap och gamla Armagnac. Därefter kan de naturliga färgämnen tillsättas. Den Izarra filtreras sedan, varefter han behöver för att mogna i ytterligare sex månader. För Izarra hälls i flaskor, är drycken filtreras ytterligare. Izarra kan vara antingen ren eller med is dryck. Vissa blanda det med gin eller vodka.

Baileys

Denna irländska dryck är mycket hög i kalorier. Inte svårt när man betänker vad som finns i det: färsk grädde, whisky, choklad och vanilj. Baileys Namnet kommer från namnet på hotellet som var beläget mittemot tidigare kontor Baileys. För krämen produktion behövs årligen mer än 40.000 kor. Det är en ganska ny drink, som lanserades 1974.

Gin

På denna engelska spannmål gin är enbär, koriander och kvanne sattes. Det är faktiskt en ättling till belgisk genever, av den engelska skadad i gin. Med Gordons Gin Från allra första cocktail som någonsin skapats: gin och tonic.

Jägermeister

I denna tyska ört likör med 35% alkohol inte är mindre än 56 örter, frukter, trä och rötter. Den exakta sammansättningen är en hemlighet, naturligtvis, men det är säkert att ta med kanel från Sri Lanka åkande, bittra apelsiner från Australien och ingefära från Sydasien. Jägermeister utvecklades 1935 av den tyska Curt Mast, i staden Wolfenbüttel.

Pisang Ambon

Denna gröna likör kommer från den indonesiska ön Ambon. Pisang i indonesiska betyder "banan". Detta är också den viktigaste ingrediensen i denna dryck. Väl inte bananen som vi känner det, men den gröna miniversion. Vidare finns det andra exotiska frukter och orientaliska kryddor. Denna dryck med en alkoholhalt på 21% alkohol brukar späds med juice, mestadels orange.

Tequila

Denna mexikanska dryck är ursprungligen från staden Tequila, i delstaten Jalisco. Drycken är beredd med juice av blå agave växten och den verkliga tequila måste innehålla minst 60% av denna anläggning. Tequila är berusad snyggt, på traditionellt sätt: strö salt på utsidan av vänster hand, slicka saltet, tequila drink på en gång och äta en citronskiva. Denna användning kallas Teq Paf. Det finns också en variant med en mask, är det full på födelsedagskalas och mask är en delikatess för året. Egentligen är det inte Tequila, men Mezcal. Mezcal är samlingsnamnet för alla drycker baserade på agave. Den Mezcal con Gusano serveras främst i delstaten Oaxaca.

Vodka

Den vanliga vodka destilleras av korn, råg eller potatis. Den Zubrowskawodka från Polen, men är beredd på grundval av visentgräs. Namnet hänvisar till en typ av grässtrån i polska skogar där betande bison. Flaskor av denna typ brukar ha en vodka bison på etiketten. Enligt legenden är detta vodka ett afrodisiakum och skulle främja maskulina krafterna. Han har en ljusgrön färg. För andra arter, bryggt särskilt i Ukraina, en använder paprika och honung. Ytterligare andra sorter använder björk, tranbär, nässlor eller peppar. För nyare typer de använde körsbär.

Licor 43 eller Cuarenta y tres

Det spanska gyllene, har söt fest funnits i århundraden! Omkring 200 V.C. de ursprungliga invånarna i Cartagena trodde på häxor och hemliga formler utarbetades i detta sammanhang och söta tillsatser gjorts. Några var härliga likörer och en av dem var Liquor Mirabilis. Trots att successivt greker, romare, goter, morer och kristna förbjöd destilleriet destillatörer och förföljda, fortsatte carthaginiansna tappert fortsatt bränning. Liquor Mirabilis var så populär att även romarna till honom i sin tid alla tog till sitt hemland. En tidig form av export! Columbus tog också en flaska med på hans upptäcktsfärder. Liquor Mirabilis var under tiden Licor 43, eftersom det finns 43 naturliga ingredienser har införlivats i, inklusive citrusfrukter och aromatiska växter. Tillverkningen av denna dryck är en väl bevarad hemlighet. Det är säker på att han är söt, men vissa människor smak caramel, vanilj andra igen. Än idag denna dryck är uteslutande tillverkade i den spanska Cartagena.

Mandarine Napoleon

Som namnet säger allt själv, kommer du att hitta i denna apelsinlikör mandariner. Denna frukt, hemma i Kina, var i slutet av 18th century introducerades i Europa. I Frankrike mandariner ansågs en exotisk frukt. På ön Korsika, födelseplatsen för Napoleon, växte de mycket väl. Antoine-François de Fourcroy fick idén att dra i alkohol och blanda destillatet, mandarinerna med konjak. Napoleon drack regelbundet ett glas denna dryck med Mr de Fourcroy och så Mandarine Napoléon föddes. Sedan 1862 kommersialiserar familjen Fourcroy likör, som nu också ett destillat av apelsiner och ett destillat av växter tillsätts.

Grand Marnier

Historien om Grand Marnier började 1827 när Jean-Baptiste Lapostolle fruktlikörer börjar producera i Neauphile-le-Château, intill Versailles. År 1876 gifte sig med sin dotterdotter med en Louis-Alexandre Marnier, och så uppstår familjen Marnier - Lapostolle. Det var Mr Marnier som fick idén att blanda konjak med citrus apelsin Bigaradia, en pomerans exotiska arter. På den tiden, en orange en lyxprodukt, något som vanligtvis bara kom till bordet vid jul. Drycken var också för borgarklassen. Flaskan skapades också av Mr Marnier och är inspirerad från Alembic för konjak. Grand Marnier är fortfarande på samma plats och genomförs över hela världen.
  Like 0   Dislike 0
Tidigare artikel Gör brutna
Nästa artikel Skräck med ormar
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha