Vad gör mot kräfta sår i munnen? Orsaker och tips till kräfta sår

Alberta Ahlgren Februari 27, 2016 Hälsa 110 5
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Har du ofta upplever en afte i munnen? Chansen att immunförsvaret försvagas existerar. Minskat motstånd kan faktiskt främja utvecklingen av kräfta sår, som stress, rökning och trötthet. Cankerskav är irriterande sår i munnen som kan störa med att äta mat. Den så kallade "Dag Aft" - gel är ett känt botemedel för att bekämpa Cankerskav, men kan också minska risken för dessa irriterande sår genom att ta hänsyn några tips. Vad kan du göra mot kräfta sår och hur kan man undvika dem? Tips.

Vad är en afte?

Heelwat människor har redan hade lidit av en afte i munnen. En afte är en irriterande sår i munnen som ofta känns smärtsamt. A har afte vanligtvis är en rund eller oval form och är vit eller grå färg. Cankerskav kan visas på tandköttet, i kinden eller i gommen. Som en afte ger smärta, kan äta en måltid vara mycket irriterande. Med i munnen av mat och i kontakt med aftös kan svidande, brännande eller ömhet.

Typer

Aftösa sår kan delas in i tre typer, beroende på dess storlek. Den lilla afte är 3 till 8 mm i storlek och försvinner efter tio dagar. Detta är också den vanligaste afte. Den andra typen har en storlek på 1 cm eller större, är det smärtsamt och kan ta upp till en härdning av 6 till 8 veckor. Den tredje typen är herpetiform afte: denna lilla sår utspridda närvarande i munnen. Denna art är mindre än 1 cm och försvinner efter cirka tio dagar.

Orsaker

För bildandet av en aftös är inte möjligt att fastställa en bestämd orsak. I allmänhet men det antas att ett försvagat immunsystem spelar en viktig roll i utvecklingen av ett aftös. Ju mindre starkt immunförsvaret, desto svårare är det att ge skydd mot magsår som denna. Vidare är det också antas att stress, rökning och alkohol kan stimulera framväxten av ett afte.

Är kräfta sår smittsam?

Cankerskav är inte smittsam och kan inte överföras från person till person. För att kunna känna sig bekväm, är det lämpligt att se till att detta är en afte och inte om något annat. Andra sår som utvecklas i munnen faktiskt kan vara smittsam i vissa fall. Så gå för säkerheten först tillsammans med din läkare för att bedöma hur allvarligt problemet bättre.

Vad gör mot kräfta sår? Behandling

Cankerskav kan behandlas på olika sätt. En klassisk fordon från mormor botemedlet är att skölja munnen med saltvatten. Salt ger en bitande känsla men det är effektivt eftersom såret är stängd. Dessutom finns också alla typer av munvatten på marknaden som kan påskynda läkningen av aftös, som zendium-tandpasta.Tenslotte kallas dagen Aft! Gel som du kan använda på plats. Denna gel har smärtstillande och stimulerar läkning av aftös.

Hur kan man förhindra kräfta sår? Tips

  • sluta röka
  • tillräckligt med sömn
  • Undvik stress
  • begränsa användningen av alkohol
  • borsta tänderna två gånger om dagen
  • ta hand om ett starkt immunförsvar: äta tillräckligt med frukt och grönsaker
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (5)
Gerton Sundqvist
  Like 2   Dislike 2

Min son hade sår ibland 30 år i halsen irriterande att få medicin gör ingenting utom kasta lite första hjälpen-kit på marknaden som kostar mycket och ingenting helpen.Een två många år sedan jag började en systematisk sökning tillsammans med min son eller inte mat lag.Gedurende en månad åt eller drack två livsmedel är inte och vi såg om det fanns någon reaktion i betydelsen mindre huruvida aftenNa andra år för att försöka, det var äntligen ett genombrott genom att inte dricka mer mjölk och även ingenstans att smälta in som potatispuré förblev sår sätt, så jag skulle vilja säga försök eftersom den medicin du inte bör vänta

Gerdis Skarsgård
  Like 1   Dislike 0

Tack för tipset! Jag borsta nämligen två till tre gånger dag päron mina tänder och jag lider fortfarande av det. Jag fick vit choklad med hasselnötter. Jag köpte sköljvatten, som hjälper ingenting. Jag kommer att prova vatten med salt. Eftersom allt påminner mig nämligen smärta i munnen.

Steinar Holmgren
  Like 2   Dislike 2

Blåbär saft hjälpte mig när jag bestrålades mot strupcancer. Det gjorde ont, men det tog 3 minuter och då smärtan avtagit eller weer.De tandhygienist blev mycket förvånad att jag var först i ett mycket sent skede lider av kräfta sår i munnen, men när mitt immunförsvar var nästan noll!

Danella Bruun
  Like 1   Dislike 2

Är nu 73 år gammal och har alltid lidit av munsår. Så mycket så att min tandläkare hajade dem. Genom honom blev jag föremål för Akzo i Arnhem, som hade utvecklat en ny tandkräm mot kräfta sår. Dessutom gjorde dessa tandkräm fungerar inte. På internet jag då jag läste en artikel som choklad av många orsaken till kräfta sår. Jag slutade äta dem, och efter några veckor jag inte längre lider av kräfta sår. Det är värt att försöka.

Ludwina Erlandson
  Like 5   Dislike 1

Kan Hej, Tack för tipset! Alltför ofta tror vi att vi är orsaken till ett fysiskt problem måste leta länge, men lika ofta är det helt enkelt i vår kost. Lyckligtvis en mun problem, såsom kräfta sår, även lösas genom att ändra vår diet. Inte äta choklad är på det sättet så en enkel men effektivt rättsmedel aften.Vriendelijke hälsning, Verdanov

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha