Vad gör man när en häst som heter

Gullis Samuelsson Februari 27, 2016 Natur 26 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
En varm häst är svårt att köra. Övningar är rusade och det är svårt som en ryttare för att upprätthålla balans och kontroll. En häst är varm av flera skäl. Lyckligtvis finns det några lösningar som kör blir ett nöje igen för både häst och ryttare. En het häst så driven att både det enklaste och svåraste övningen helst bör genomföras så snart som möjligt. Den varma av en häst kan vara i karaktär, men även är i allmänhet vanliga i unga hästar.
När en ung häst, är det viktigt att vara konsekvent. Unghäst efter sina gränser och om du inte visar hästen kommer att gå allt längre gränser. Om du säger trav, trav och det är inte galoppera. Gör inte misstaget att låta hästen gå sin egen väg. Det händer ofta att ryttaren väljer hästen utan att lämna vid kommer galopp så att energin kan förloras. Om du är hästen vill förlora energi, är det klokare att bara utfall förväg.
En varm och spänd häst
Problemet med en ung, het häst kan lösas i fyra steg:
  • Överskottsenergi förlora
  • Allt är i sin ordning med häst och redskap?
  • Avseende på marken
  • Klarhet under körning

Överskottsenergi förlora

Som jag nämnde ovan har redan diskuterat i korthet har kommit, är det viktigt att lasta hästen för att ha åkt alla. En häst som spricker med energi du kan lära sig något. Du kan även i förväg av hästens lunging, med eller utan en linje. Ett annat sätt att göra det mindre het häst är att sluta ge mat där en hel del energi i den. Ange till exempel inga havre, men se upp med koncentrat. Om hästarna får inom mindre energi kan också komma från mindre. Ett tredje alternativ för att minska den mängd energi läggs till hästen så mycket som möjligt utanför. En häst stallet många inte har möjlighet att leva och att förlora på det sättet sin energi från sig själv. Om han inte kan spela sina upptåg i hagen, kommer han säkert att göra det när du kör, för honom är att sedan bli en speltid.

Är allt okej med häst och sele

Om du redan gör alla dessa saker, är det lämpligt att kontrollera för utökad ledighet fordonet av en specialist. En inte passar sadel kan orsaka smärta och hästar flyr från smärta. Det kan vara så att en häst som vi beskriver så varmt inte riktigt varmt men försöker fly från smärtan. Om det är inget fel med sadeln, finns det några saker som du bör ha den kontrolleras av en professionell:
  • Hästen smärta i ryggen?
  • Hästen har problem med sina tänder?

Avseende på marken

Om du är säker på att hästen är inget fel, och om detta bekräftas av en specialist, är det viktigt att arbeta på hästens respekt. Hästen måste se dig som en ledare och det är bara genom att arbeta på marken med honom. Det viktigaste första steget är att hästen är inte bara dina invaderar personliga utrymme. Massor av hästar göra det, eftersom vi människor ofta inte känner igen som ett tecken på dominans. I verkligheten dock om en häst i det personliga utrymme för en annan häst kan komma, är det högre i rang.
Du måste tro att du står i en stor bubbla. Denna bubbla har en diameter lika stor som längden på armarna utsträckta. Din häst kan inte bortse från denna ansökningsomgång kommer. Varje gång hästen hoven, en näsa eller en skuldra tur i ditt personliga utrymme, frågar du honom tillbaka till steg bakåt. Du kan göra detta på flera sätt:
  • Fan repet och gör dig bred. Håll upp detta tills din häst försämras. När det finns även någon typ av reaktion är det viktigt att linan stannar, och så avlägsnar trycket.
  • En annan, kanske mer effektiv metod är att ge ett lätt tryck med fingertopparna på bröstet av hästen. Om din häst inte svarar du bygga upp trycket. Om hästen men visar också någon form av rörelse bakåt, befriar dig trycket.

Om du inte plocka upp trycket där när hästen gör vad du ber honom, han kommer att vara mindre känslig för den påverkan snarare än känslig. Så småningom får du mindre och mindre svar. Dessutom är det mycket viktigt att du är konsekvent. Du bör se ovan inte bara som en övning, är det ett sätt att handskas med din häst. Han kan när som helst oönskad i din bubbla. Sätt den tillbaka igen och igen om han gör. Ju mer konsekvent du är, desto snabbare hästen förstår det och ju snabbare han kommer att se dig som en ledare.
En väl kontrollerad häst
Även när leda hästen måste hålla en viss distans. Välj om du vill koppla ihop med huvudet bredvid du går, eller snett bakom dig. Om hästen utanför din imaginära gränsen kommer att stoppa dig och du sätter tillbaka det. Börja sedan om igen. Ben nu också konsekvent, hästen förstår snart nog.
Parelli erbjuder en bra, rolig träning läge för respekt mellan häst och ryttare: de parelli sju matcher.

Klarhet under körning

Slutligen, du är redo att rida. Återigen bör du tydligt ange dina gränser. Låt hästen inte någon springa runt. Du bestämmer riktningen och hit-or-miss hastigheten. Detta betyder inte att du måste ständigt hålla hästen. Låt honom gå vidare, men bara om man säger så. Du är också den som indikerar att han bör eller bromsa igen.
Gör så många övningar som möjligt, ofta växla från hand och göra en hel del tempoväxlingar. Håll hästen fungerar så bra som möjligt, så att han inte har någon tid att utnyttja sin fulla framåt dragkraft. Hästen kan vara framåt, men när det saktar ner av sig själv, eftersom det är trött på dig är viktigt för honom bara lite längre genom att överreagerar. Genom att köra det över sina egna gränser roligt själv går tillbaka en gång sedan dess. I allt frågar dig om hästen är viktigt att du är den som bestämmer riktningen. Hästen sätter fötterna ner där du vill ha den. Detta gäller alla kurser; gå, trav och galopp, oavsett tempo, oavsett längden på tyglarna. Om du märker att hästen kommer att koppla dig på allvar på jobbet.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha