Vad gör man när en getingstick

Speciellt på sommaren får du på många ställen mot getingar. Även om hon inte kommer stickande snabbt, är chansen att du någonsin behöver drabbas av en geting. Nedan följer ett tydligt och begripligt artikel om vad du gör om du stucken av en geting och vad man ska leta exakt.

En getingstick

De irriterande getingar är att de ofta är tysta och chanserna att du av misstag gör honom arg är mycket stor. Till skillnad från getingar bina kan också stickande flera gånger, getingen lämnar sin stinger bakom, bara giftet. Om du fastnar, behöver du inte söka efter sting. En getingstick kan vara mycket farligt när de kombineras med en allergisk reaktion. Om personen är stucken extremt allergisk, kan det även ha en dödlig effekt.

Proceedings

Efter en getingstick, det finns vissa saker som är viktiga att göra.
Säkerhet
Det är viktigt att göra känsla efter vakande öga där getingen har gått. Detta är förmodligen fortfarande "arg" och kan som sagt stickande flera gånger. Försök att döda getingen, eller släppa dem, åtminstone från personer. Om flera getingar är närvarande, kommer det sannolikt att bli ett bo är närvarande, då du bättre försvinna så snabbt som möjligt.
Blåsningen
Getingen själv lämnar ingen sting bakom, men kontrollera sting alltid ens, kanske det var ett bi, eller något gick fel. Om det var fortfarande ett bi och sting var fortfarande kvar, är det viktigt att udden tas ut så snart som möjligt.
Allergi
Om personen redan vet att han / hon är allergisk, kontrollera om personen bär EpiPen. Om så är fallet, låta bli att använda detta. Om detta inte är runt, ring så snart som möjligt nödnumret för en ambulans. Om ingen allergi är känt ännu, hålla kommer att övervaka om personen klåda, rodnad eller hårdare kan andas. Dessa symtom kan tyda på en möjlig allergi.
Vanlig reaktion
När en allergisk person kommer sting snabbt sväller lokalt och något kliar. Den kan också stickande, men detta är tänkt att dra bort igen efter några timmar. Svullnaden kan pågå ett par dagar och är oftast på den andra dagen det värsta. Det är inte förvånande om det finns en vit cirkel på svullnad.
Emergency
Om en person inte är allergisk knivhuggen flera gånger, är det viktigt ändå att gå till läkaren eller sjukhuset. För flera stickande, är det möjligt att det är en farlig plats träffas. Farliga platser är till exempel, näsa, hals eller mun.
(0)
(0)

Kommentarer - 2

Tack för all information, är mitt barn rädd och det fanns en geting bakom det, vad ska du göra bäst att springa iväg eller något annat?

Sting av en geting kan bryta ner, så det kan vara så att en geting sting Stinger fortfarande kan sitta, men detta är ovanligt.

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha