Vad gör man med dåliga ätande barn?

Många en förälder måste ta itu med det: ditt barn kommer knappt äta någonting. Speciellt frukt och grönsaker är ofta impopulära. Är detta en fas eller finns det mer att göra? När ska du oroa dig och vad kan man göra för att förbättra situationen?

Vad du inte bör göra

För det första är det bra att tala om vad du inte bör göra när ditt barn äter lite eller ingenting. De flesta av de åtgärder för att ta föräldrar med en form av våld, muta eller fel uppmärksamhet. Detta kan dock leda till att ditt barn hatar att få mat och äta ritual, medan måltiden bara tid på dagen är att vara tillsammans som en familj tillsammans.
Tvinga, straffa och belöna fel
Metoderna som du kanske känner igen eller har använt:
  • ?? Du kan inte tabellen innan du har ätit tillräckligt ??
  • ?? Du behöver din tallrik äta ??
  • ?? Om du inte vill äta, du bara gå till hallen ??
  • ?? Om du inte äter, du får inte någon dessert ??
Ovanstående metoder kommer inte att fungera, och ofta har en pervers effekt. Ritualen mat för dig själv och ditt barn måste vara någon kamp.
Alternativ
Det är viktigt att lära sig tidigt för ditt barn att äta vad du äter, eller äta ?? husmanskost ??. Så inte separat laga mat för ditt barn eftersom du tror att ditt barn eller åtminstone äter. Risken är att ditt barn kommer att anta att det alltid får vad den vill äta och har vissa förväntningar. Smaken av förändringar livsmedels till ett barn ständigt; vad är en gång inte lust, lust det den andra gången. Erbjuder mat som ditt barn inte mår bra du kommer att känna sig fri och en vecka senare exempel igen. Försök inte att dölja mat under ett lager av sås eller äppelmos. Detta kamouflerar själva smaken på maten, så att ditt barn inte får känna den riktiga smaken. Dessutom är det också ohälsosamt.

Vad du kan göra särskilt bra

Lyckligtvis finns det fortfarande en hel del sätt som du kan prova. Det är bra att hålla ännu ett par dagar vad ditt barn äter hela dagen. Baserat på detta, får du en bättre uppfattning om vad ditt barn får nu och vad du upplever problem. Kanske du kommer tillbaka till ditt barn äter ännu mer än du tror.
Variation
Varje dag samma mat är tråkig och du kommer så småningom vara ganska grov. Detta gäller särskilt i barn. Varierar så bra med frukt, grönsaker, kött, etc. Vem vet möten du äter på vad ditt barn precis som liknande och du kan förbereda den oftare än andra. Om ditt barn kokta grönsaker inte gillar det, kan du också prova råa grönsaker, som tomater, gurka, etc. varierar också frukt och grönsaker till exempel, gör i mixern och därmed göra en frukt smoothie eller en läcker grönsak sås för pasta. Är något annorlunda och så att barnet inte märker att det fortfarande äter frukt eller grönsaker.
Tillsammans bestämmer och välj
Ditt barn tycker om att hjälpa dig med alla typer av saker? Låt honom / henne också att hjälpa till med matlagning. Naturligtvis något som passar ditt barns ålder, som i en kastrull uppståndelse, knåda deg, sallad eller blandnings såser och eventuellt skära något med en suddig kniv. Barn är mycket stolta över att de kan hjälpa och vad de har gjort och därför brukar äta bättre. Låt ditt barn välja vad någonsin den vill äta eller ge ett val mellan ett antal rätter. Ditt barn kommer att älska att vara inblandade i matlagning och äta processen och mer kommer att göra hans / hennes bästa.
Dessa är alla i alla en hel tips, men alla barn är olika och ibland måste man ha lite tålamod. Det kan bara vara en fas, och maten kommer senare återupptas. Också inte passera stress, eftersom ditt barn kommer att märka detta och kommer kanske betonade också reagera. Var avslappnad och fortsätter att försöka!
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha