Vad gör en invärtesmedicinare?

Kattarina Axelsson Februari 29, 2016 Miscellanea 7 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Som en internist forskning och behandla människor i alla åldrar med mycket olika förutsättningar.

Träning

Om du vill vara en invärtesmedicinare, följer dessa kurser.
Medicin
Denna utbildning varar sammanlagt 6 år på universitetsutbildning. Den består av ett 3-årigt kandidat- och en Master of ytterligare tre år. Efter avslutad studie, kan du gå till jobbet som läkare. Du lärde dig då hur man ansöker medicinsk kunskap i praktiken.
Specialisering
Efter läkarprogrammet du ansöka om en utbildningsplats i ett undervisningssjukhus eller en perifer träningsklinik. Det finns för närvarande cirka 150 utbildningsplatser per år i Nederländerna. Du kan ansöka direkt efter studieläkemedlet, men du har längre anses föreligga om du har första erfarenhet som läkare eller medicinsk forskare. Om du blir godkänd för utbildning internmedicin, följ sedan de första fyra åren av allmän internmedicin, för att utbilda lung, kardiologer och kliniska geriatrik de första två eller tre år efter deras specialisering följer också. De senaste två åren, börjar du att gräva i en eller flera riktningar. Du gör detta genom att göra ett urval av profilkurser såsom:
  • Akut medicin
  • Geriatrik
  • Cancersjukdomar
  • Infektionssjukdomar
  • Kärl medicin
  • Blodtransfusionsmedicin
  • Clinical Pharmacology
  • Utbildning
  • Intensivvård
Den första delen av studien där man lär sig den allmänna bred, du brukar följa ett undervisningssjukhus. Scengolvet görs oftast i ett universitetssjukhus.

Arbete

Du arbetar som en invärtesmedicinare i ett allmänt eller undervisning sjukhus. Här brukar hitta på kliniken, men även på andra avdelningar, eftersom ditt område är så bred. Du kan arbeta självständigt eller som anställd på sjukhuset.
Som en invärtesmedicinare har du specialisera sig på ett eller flera områden av internmedicin. Du hanterar alla typer av störningar och sjukdomar i de inre organen. Du kan tänka på infektionssjukdomar, blodsjukdomar, cancer och njursjukdomar. Det är ditt jobb att förebygga, upptäcka och behandla. Du brukar hitta under arbetet på kliniken. Där du lyssna på klagomål från patienten, du undersöker honom och frågar dig en diagnos. För att hitta orsaken till klagomål, kan du blod- och urinprov, röntgen eller ultraljud ?? s. Då kan du behandla patienten eller skriv din medicinering. Du kan också tydligt förklarar allt för patienten och råda honom i hans matvanor eller livsstil. Du förekommer även i andra församlingar, till exempel personer som är upptagna till sjukhuset. Dessutom har du mycket kontakt med college invärtesmedicinare och andra specialister, bland annat lung, kirurger och kardiologer. Du är som invärtesmedicinare ofta ansvar för att samordna vården av patienter som behandlas med olika läkare. Förutom kontakten med patienter, kollegor och familj ?? s har du också vissa administrativa uppgifter och förvaltning. Här kommer du att tillbringa en tiondel av din arbetstid. Om du arbetar på ett universitetssjukhus, ge dig en tredjedel av tiden för att lära eleverna invärtesmedicin och gör en tredjedel av din arbetstid forskning.

Lön

Under utbildningen kommer en invärtesmedicinare tjäna en lön på ungefär mellan ?? 2835, - brutto per månad ?? 3670, -. När du har slutfört kursen och du kommer att arbeta på ett allmänt sjukhus, kan du tjäna ungefär mellan ?? 5830, - och ?? 10 830, - brutto per månad för en 45-timmars arbetsvecka. Om du är egenföretagare specialist kommer att fungera, kan du räkna med en bruttomånadslön på mellan omkring ?? 12500 - och ?? 20.830, -.
Om du vill vara en invärtesmedicinare, har du stora och små frågor ordentligt kan skilja. Du måste göra ett brett spektrum av intressen, eftersom du har att göra med alla aspekter av internmedicin. Du har god kommunikationsförmåga att prata med patienterna och samråda med kollegor ?? s. Vid kontakt med patienten måste kunna ha tålamod, visa förståelse och en god lyssnare. Nyfikenhet kommer också väl till pass när utbildningen varar i upp till 12 år. Skulle du kunna avgöra vilka specialistvård en patient behov? Är sedan invärtes.

Frågor?

Har du några frågor om detta yrke? Svara på den här artikeln.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha