Vad gör en finansiell rådgivning?

Från och med 2013, vi har många försäkringsbolag och finansiella produkter separat avgifter för finansiell rådgivning skyldig till bank, försäkringsbolag eller mellanhand. Efter detta datum är förbjudet att inkludera kostnaden för rådgivning i form av provision i prissättningen av produkten. Men varför hundratals euro ?? s till exempel en begravning räknar ner medan vi kan också avstå råd och välja ett billigt alternativ på Internet?

Vilka produkter är förbudet mot provision?

Listan nedan inte anspråk på att vara uttömmande men den 1 januari är 2013 bland mer prat om ett förbud mot provision för följande finansiella produkter:
 • livförsäkring;
 • pensionsförsäkring;
 • hypotekslån;
 • arbetslöshetsförsäkring;
 • sjukförsäkring;
 • banksparande;
 • livförsäkring;
 • Begravning försäkring.

Kommissionen Förbudet gäller endast för produkter som köpts från den 1 januari 2013. För pågående politik, bolån, etc. Det förändrar ingenting.

I vilken form dess rådgivande avgifter tillåtet?

Leverantörer av finansiella tjänster måste separat debitera kostnaden för finansiell rådgivning. Som kan därför inte längre vara en del av prissättningen av produkten. Tänkbara kostnads ​​varianter är:
 • en timtaxa;
 • en fast ränta;
 • en prenumerationstjänst.

Avbetalnings är maximerad till en period av högst två år med begränsningen att ingen ränta beror till större betalningsalternativ.
Inga rådgivnings avgifter får tas ut för reparation av så kallade spekulation politik.

Varför betala för finansiell rådgivning?

Separat betala för finansiell rådgivning förvärrades av de många finansskandaler som har inträffat under de senaste åren i rådgivning bolån, spekulation politik och dela hyresavtalet. Den roll som finansiell rådgivare i banksystemet upprepade gånger sätta i en dålig dager.
Kommissionens struktur som i flera år har använts i den finansiella världen, präglades av felaktiga incitament: rekommenderas inte för kunden mest lämpliga produkten men produkten som genererade den högsta provision för finansiell rådgivare. Se vad dessa inkluderar bidraget med talande titeln "se igenom bank råd."

Man kan också avstå finansiell rådgivning?

Teoretiskt finns det visserligen inget fel att överge ekonomisk rådgivning sedan helt enkelt söka på Internet till lägsta kostnad som finansiell produkt. När allt kommer omkring, varför skulle du som konsument, säg, 2500 euro för en stor inteckning för att betala banken som så ?? s inteckning på internet om verkställighet-enda grunden erbjuds högst 500 euro?
Att alla låter väldigt lockande faktiskt men genomsnittskonsumenten är helt enkelt för liten förståelse för ekonomiska frågor för en komplex produkt som en inteckning med all sin skatte ?? in och outs ?? som skall styras. Dessutom, en produkt, med vilken man fäster normalt under en period på minst 30 år!

Den billigaste finansiell rådgivare

Man undrar om finansiella tjänster kommer sannolikt att ta förbudet mot kommissionen för ett priskrig. De första tecknen på slutet av 2012 kunde man redan uppfattar som Rabobank meddelade men ?? 1750 = att ta betalt för en omfattande inteckning medan finansiella rådgivare för ING och ABN Amro fortfarande på det ?? 2100 - höll.
Dessutom, Rabobank screening i sitt anbud som helst med villkoret ?? inget botemedel ingen lön ??. Med andra ord, som slutligen beslutat att betala lånet inte ta av vid Rabobank, inga konsultarvoden berodde. Även om Rabo gick sin bok alltså inte utanför, det fanns faktiskt ägt ingen produkt, men vår nationella finansiella vakthund Financial Markets Authority redan har meddelat att den strikt kommer att följa sådana metoder.
Påståendet att råd vid köp av en finansiell produkt för gratis, är uteslutet. Den enda frågan är om AFM besitter tillräckligt med personal för att kontrollera varje hörn av marknaden.

Också på Rabo råd är inte längre fri

För råd om Rabo måste nu betala det efter påtryckningar från AFM. Råd är inte gratis, du betalar oberoende konsult eller leverantör för utförda tjänster. Däremot kan den oberoende konsulten involvera flera leverantörer i sitt yttrande.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha