Vad finns uppstoppade djur

Med konservering är inställd eller beredning av döda djur menade. Dessa kan vara däggdjur, fåglar eller fiskar. Men även insekter är förberedda och så lagras. Alla har sett ett uppstoppat djur, kanske i någon annans hem och definitivt i ett museum. Men egentligen är det en mycket främmande konservering yrke och en ovanlig hobby, som ofta betraktas något misstänkt, och det är inte nödvändigt.

Vad finns uppstoppade djur

Taxiderrme är att inrätta eller beredning av döda djur. Dessa djur är i allmänhet inte slagna speciellt för detta ändamål, men är ofta döda djur som har hittats någonstans, och avliden av naturliga orsaker, till exempel, eller att bli påkörd av en bil. En konservator kände djuret och förbereder huden för att hålla den vackra. Sömmen där djuret uppskuren att flå det samt kan döljas och osynlig i den slutliga kompositionen.
Konservator gör en konstgjord kroppen där huden runt det limmas, så det ser ut som verklighetstrogen som möjligt. Vara plast eller ögon av glas kommer att användas, och ett antal delar är färgade med färg. Konservator gör kroppsutsmyckning för djuren själva, och kan sedan välja vad lägga ner för att placera djuret. För detta är det viktigt att studera anatomin i fråga är väl etablerat djur att preparatet verkar så verklig som möjligt. Du bör känna till hur proportionerna av ett djur, och där musklerna är och där fettet är. Dessutom måste du taxidermist som vissa vet om bakgrunden hos ett djur. Vill du till exempel ställa in den i ett läge där djuret tros ofta, så bör ni veta mer om djuret. Du ska veta vad den äter, hur djuret sitter, promenader eller flugor, hur den samlar in mat, eller hur den jagar sitt byte. Konst organen kan göras av tråd, skumplast, lera, bomull, och ibland delar av det ursprungliga skelettet av djuret.

Skelett beredning

Om det inte finns tillräckligt av ett djur på väg att sätta på den, eller om det visar helt enkelt konservator bättre, också potential att endast väljas för att rekonstruera skelettet. För detta måste huden och allt kött från djur överskottet tas bort. Till exempel kan detta göras med hjälp av vissa insekter, eller genom kokning, så att den frigörs från köttet. Ofta skelettet sedan blekta mer ben kunde vara trevligare utseende. Då skelettet med tråd, lim och lera rekonstrueras och sätta ihop i den attityd som uppfann konservator.

Hur man blir en konservator

Om du vill vara en konservator bör vara bra att du döda djur och kunna arbeta med det. Det är också viktigt att utveckla en rimlig kunskap om olika arter så att du vet vilken typ du är exakt på preparatet. Det är också viktigt att gräva något in i anatomi olika djur så att du kan lära upp så naturtroget som möjligt.
Nederländerna har ingen formell utbildning som en konservator, men det finns några kurser som du kan följa. Till exempel via den holländska föreningen för konservatorer eller skog och fauna. Det finns också ett antal konservatorer som du kan tänkas mjöl öppna. Du bör sätta dig en gång google eller i ditt närområde är en person, och om den är öppen för coaching flitig nya konservatorer.

Lagstiftning

I Nederländerna och Belgien vissa lagar om bär- och inrättande av döda djur, särskilt när det rör sig om hotade och / eller skyddade arter. Läs själv så bra i de senaste reglerna innan döda djur bara för att bära. Ofta har du här nämligen tillstånd.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha