Vad finns det att göra mot demens?

Demens är en mycket vanlig sjukdom. Det är mycket irriterande om du har det, du gjorde mycket bra i början, men du kan inte hjälpa det. Ju äldre du är, desto fler chanser har du demens. Att göra exakt mot demens? Hur är det diagnosen? Hur demens behandlas?

Diagnos

Det är mycket svårt att känna igen de tidiga symtom på olika former av demens. När någon blir glömsk att det verkar bara vara en del av moderbolaget. Någon som tänder börjar demens glömska är också bra förklädnad. Ofta är det familjen som upptäckte det först. Familjen kommer att märka att personen beter sig annars är inte längre så spontan och kommer att dra tillbaka. Om familjen vill veta exakt vad som händer måste vara en diagnos. Läkaren gör detta genom att ha en konversation med personen själv, men också med partner och andra människor runt den personen. Läkaren försöker få två frågor besvaras:
 • Var det i själva verket demens?
 • Om så är fallet, vad är orsaken?

Läkaren försöker hitta svar på frågorna genom att ställa lite frågor om saker som händer eller om fakta exempel:
 • Hur gammal är du?
 • Vad är ditt födelsedatum?
 • Vilken dag är idag?
 • Vilken månad är vi?
 • Vilket år är det?
 • När var det första världskriget?
 • Vad är namnet på drottningen?
 • Var är du nu?
 • Räkna baklänges 20-1
 • Vad har du just gjort?
 • Hur sent är du i morse upp?

GPs kan också ringa i början av samtalet som en adress och be om det tillbaka i slutet igen.
Demens kan ha olika orsaker, till exempel. Användning av vissa mediciner, sköldkörtelproblem, hjärtproblem, psykiska problem, ålder. För att hitta ett svar på frågan vilken typ av demens är det hänvisar läkaren patienten till en neurolog till exempel. Neurologen kan inbegripa att hjärnröntgen eller blodkemi. I 90% av fallen, kan det finnas en korrekt diagnos utföras.
En hjärnskanning kan vara en bild av förändringarna i någons hjärna. En datortomografi visar bilder av skivad ?? ?? av hjärnor. Det finns också en MR-undersökning. En MR-undersökning ger en mycket tydlig bild av hjärnan. Och förändringarna i hjärnan.
Det är mycket viktigt att få en korrekt diagnos görs. Det kan därför ses vilken vård en patient behöver, du kan få en bättre förbereda sig för framtiden.

Behandling

Det finns ingen behandling som botar demens. Det finns läkemedel som kan bromsa takten i nedgången / bromsar. Men dessa läkemedel är inte lämpliga för alla. De är i allmänhet endast föreskrivs för det initiala steget till mitten stadiet av sjukdomen. Det finns överenskomna regler för att avgöra när någon är tillåtet att använda läkemedlet. Varje person reagerar olika på mediciner, vissa människor gå vidare medan andra har inget att. Om någon drar nytta av droger, effekten varar vanligtvis omkring ett år, nedgången går till år fortsätter. Ibland är det inte trevligt för patienten om han får medicin. Om någon i lanseringsfasen och tar emot medicinering och verkligen känner sig nere att han glömmer allt, kan den känslan fortsätta medicineringen. Personen fortsätter sedan genom läkemedlet under längre tid i den första fasen. Om personen i ett senare skede är möjligt att han eller hon är inget mer märker att han är glömsk / dement. Personen är sedan mycket lyckligare utan medicinering.

Eutanasi

Vissa människor tycker att slutstadiet demens är inte värdigt. De tycker att livet då inte vettigt längre. Med en levande kommer att tycka att de fångar att om det blir så, kommer att ingripa läkare. Det är inte fallet. Eutanasi är föremål för strikta regler. En person med demens kanske inte längre behöva be om dödshjälp i slutskedet. Han kan inte säga om han stöder denna begäran och att det finns outhärdligt lidande, vilken typ av läkare, förutom den personliga begäran villkoret är att ta en dödshjälp begäran allvarligt övervägande.

Skötsel

Att försöka att dementa att bo hemma så länge som möjligt, men om den inte vill, kan demens gå till ett vårdhem. Ofta finns det en separat avdelning på ett vårdhem för personer med demens, som kallas psyko avdelningen. Den avdelningen stannar ofta 15 till 30 personer.
I början är det att vänja sig personen med demens i vårdhem. Är ofta aktiviteter med invånarna dit till exempel. Bingo frågesporter, uppträdanden av körer, uppträdanden. Det är också mycket bra att göra minnesspel exempel: cd ?? s löper från den tidpunkt då personen, visa fotoalbum, gamla recept, dofter av gamla lukt, berättelser att läsa, etc .. ofta ge de tidigare saker litet grepp.
Många människor tycker att det är svårt att gå på besök till sjukhemmet. De har ofta skuldkänslor och sorg. Ofta kontrollera dementa om han eller hon får gå hem. Många människor tycker att det meningslöst att gå att besöka, eftersom det ibland bara väcker sorg. Ofta hålls i omvårdnad diskussionsgrupper. Du kan dela med andra dina erfarenheter och känslor.

Alzheimers kafé

I vissa städer har Alzheimer kaféer. En Alzheimers café är ett möte för människor som lider av demens, sin familj och alla människor som är intresserade av. Mötena är vanligtvis en gång per månad. Du kan gå till Alzheimer Café gå om du vill ha information, erfarenheter att dela, eller vill ha en konversation med någon. Det är oftast också en professionell rådgivare närvarande.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha