Vad exakt är borderline?

Borderline är mycket vanligt i Nederländerna. Men vad är egentligen borderline? Och vad är orsakerna till borderline?

Borderline

Om någon har gränsfall, då han har en personlighetsstörning. BPD är ett mentalt tillstånd där du är förvirrad, du måste också ta itu med ångest och depression. Personer med borderline är mycket instabila förhållanden, självbild, beteende, stämningar och känslor. I Nederländerna, cirka 100.000 personer borderline, men det finns förmodligen mer. Borderline är i själva verket mycket svårt att känna igen.

Orsaker Borderline

Borderline är lika vanligt hos män som hos kvinnor. Ungdomar mellan 17 och 25 år är mest benägna att ha gränsfall, eftersom under denna period, ungdomar starta sina egna liv med nya kontakter. Hos personer över femtio år är gränsen inte mycket minnesvärd. Borderline kan vara ärftlig, är risken fem gånger så mycket för att få gränsfall som en familj har också gränsfall. Borderline kan också orsakas av trauma ?? s i barndomen. Egentligen är det sjukdom som orsakas av en kombination av sociala, psykologiska och biologiska faktorer.

Symtom Borderline

 • En varaktig känsla av tomhet
 • Identitetsstörning
 • Personer med BPD kan vara mycket impulsiv
 • Humörsvängningar
 • Svart och vitt tänkande
 • Du har rädslan för att bli övergiven
 • En låg självkänsla
 • Dissociation inträffar ibland
 • Personer med BPD kan känna sig ensam även i en grupp
 • Någon som har gränslinje, har ofta en stark tendens att extrema domar
 • Borderline patienter ibland drabbas av psykos
 • Avsiktlig självskada

Konsekvenser av borderline

Ungdomar med BPD ofta inte kan studera de ofta heller. Personer med borderline svårt att sörja för sitt eget underhåll. De är ofta inte mycket gamla eftersom de har en ökad risk för självmord och uppvisar ofta mycket riskfyllt beteende. Personer med BPD är också ofta i kliniker, de använder också många olika typer av läkemedel. Borderline patienter kostar nederländska samhället är också en hel del pengar varje år cirka två miljarder euro.

Omgivning

Det kan vara svårt att hantera människor med en personlighetsstörning. Ett ögonblick de behöver kontakt och uppmärksamhet, i nästa ögonblick de drar sig helt tillbaka. Miljön har ofta svårt impulsivt beteende och känsloutbrott. Det är viktigt att du vet tillräckligt om miljön gränsen och dess konsekvenser. Du ska inte ta det för personligt känslomässiga uttalanden. Du behöver inte acceptera allt, vad en borderline patient. Tänk dig att inte alltför höga krav på ett gränsfall patient sen visa uppskattning för de saker som går bra.

Behandling

En långvarig behandling rekommenderas för borderline patienter, ett samtal hjälper inte. Mediciner kan också bidra mycket väl att göra livet drägligare för de här människorna. Ibland kan en person kan övervinna personligheten, gamla människor ofta misslyckas. Färdighetsträning för borderline patienter Dialektisk beteende och VERS kursen. Dialektisk beteendeterapi för att lära dig färdigheter för att hantera klagomål. Schema Therapy har en personlighetsstörning kan bota helt. Schema terapi bygger på principer om kognitiv beteendeterapi.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha