Vad du ska göra för en bra pension?

Pensionsfonderna är under press. Lyckligtvis, företagare har fler valmöjligheter för sin pension. Men se upp: även för en entreprenör är en stabil pension svårt att nå. En vacker avslutning är inte möjligt: ​​du säljer rätt innan din pension ditt företag till ett bra pris. Utbytet är din pension. I teorin vacker, men det finns väl hakar. Först behöver du inte veta i förväg om du kan sälja ditt företag och vad det kommer att sälja. För det andra är det inte säkert om ditt företag existerar fortfarande när du går i pension. För det tredje, kan du behöva ta itu med skattemyndigheterna med upp till 52 procent skatt.
Många företagare föredrar att inte hålla alltför upptagen med sin ålderdom: det går för. Har pension av någon anledning till också, sedan vila endast den statliga pensionen och privata tillgångar. Minns från ovan att från alla håll gnagde till den statliga pensionen. Och vem kommer också att försvinna helt finns det ingenting kvar.

För varje entreprenör

Genom ett sparkonto eller investeringar
Som företagare kan du självklart bara sätta dina pengar på ett sparkonto, investera dina pengar eller stoppa dina pengar i en belegginsfonds. Den huvudsakliga fördelen ligger i dess flexibilitet. Inspelning och inlåning är oftast inte ett problem. Du missar detta sätt eller skatteavdraget. Men om du kör din pension har en trevlig liten summa tillsammans, kan du alltid köpa denna livränta.
Genom din gamla pensionssystemet
Bara få ut av anställningsförhållanden och entreprenörskap? Då kan du ha tre år att fortsätta pensionsplan på din tidigare arbetsgivare. Om det är möjligt kan du hitta i pension. Fortsättning gjort frivilligt men för egen räkning. Du måste betala alla pensionen själv. Inbetalda premier är avdragsgilla upp till tre år. Om pensionsplanen har en partner pension eller invalidpension, kommer du att vara där i tre år har rätt till.

För enskild firma

Via FOR
Är du ägare till en enskild firma? Då kan du använda pensionsreserv skatt, ett slags uppskjuten skatt. Du kan tolv procent av dina vinster i böckerna lägga undan som en pensionsreserv. Över detta belopp du betalar någon inkomstskatt. Vid tiden du går i pension, måste du ta itu med skattemyndigheterna. Som räknar alla bokningar under tidigare år läggs upp. Över detta belopp du måste betala skatt. Efter din pension skattesatsen är lägre, vilket hjälper dig att uppnå en skattefördel. Observera: även om företaget i förtid eller om du inte längre uppfyller timmar kriteriet skattmasen kommer att besöka dig.
Genom en investeringsförsäkringar
Du är ägare till en enskild firma, men du kan inte eller vill inte ansluta sig till ett pensionssystem. Du kan också ta ut en fondförsäkringar. Detta är en kombination av livförsäkringar och investeringar. Du betalar löpande premie eller engångsköpeskillingen, som blir investerat av försäkringsgivaren i en fond.

För DMS

Genom driftsbolaget eller holdingbolag
DGA Om du kan lämna din pension sker i operatörsbolaget eller ett holdingbolag. Ditt pensionskapital kommer att finnas kvar inom företaget och kan användas för att finansiera företaget. Till att börja med är detta till ett attraktivt alternativ. Nackdel: i konkurs pensionen försvinner som snö i solen.
En separat pensions bv
Du kan som DGA också organisera din pension i en separat pension till exempel. Detta lämnar pensionsmedlen utanför ansvaret för driftsbolaget eller holdingbolag och du är därför inte förlorat i en konkurs. Du bör alltid föra ett separat register.
Genom en livränta
Precis som alla andra, kan du ta privata DGA som en livränta. Det kan nu förutom en försäkringsgivare på en bank. De betalda avgifter eller insättningar är avdragsgill enligt villkor i fält 1. Du kan ta en kombination av in-house pension och livränta. Hur många avdrag du är berättigad, bör du låta beräkna av en skatteexpert. Fördelarna du får i sinom tid beskattas i fält 1. Livräntor med garanterade förmåner och baseras på investeringar. I det första fallet, vet du hur mycket du får, investeringen livränta fördelarna är beroende av avkastningen.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha