Vad du behöver veta innan du tar en valp

Valfrid Jönsson December 26, 2015 Natur 18 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Det finns många saker du bör tänka på innan du tar en valp i huset. De ser så söta och bedårande att vi ibland glömmer att det finns inneboende betydande ansvar till en valp och senare på den vuxna hunden. Här är några användbara tips när överväger att ta en valp i din familj.

Syfte

Se till att du söker upp väl i förväg vad rasen är rätt för dig och din familj. Var uppmärksam på temperament, det stora och pälsen av rasen eller titta på vad du vill göra med hunden.

Antagande eller köpa

Beslutet om du hellre köpa en valp från en kvinnojour examen eller anta en valp från en uppfödare är ett personligt val som du bara kan göra själv. Om du tar beslutet att köpa en valp från en uppfödare, se till att du väljer en bra uppfödare. En bra uppfödare är tillgängligt via rasklubben. Ofta valpar erbjuds via reklam för ett betydligt lägre pris än det begärda priset som erkänt uppfödare. Dessa kallas valp fabriker. Dessa valpar är ofta uppvuxna i ett oansvarigt sätt. Att köpa en valp från en uppfödare så ?? n är att be om problem. Ofta drabbas dessa valpar med hälsa eller beteendestörningar och visa ?? billig ?? Så efteråt ?? duurkoop ?? att ha varit. Så det är klokt här för att köpa en valp!

Rörelse krav

Söt är en sak, men till exempel om du köper en Jack Russel terrier, men du har ingen tid att köra, då det överaktiv hund i huset inte längre så söt. Därför är det viktigt att köpa en sort som är lämpligt med hänsyn till sin energi för din livsstil. Men också raser som är kända för sin fina naturen måste fortfarande gick regelbundet. Det är viktigt för en hund att få bra rörelser. Detta främjar muskeltillväxt och kan gå många hälsa krämpor ur vägen.

Livsmiljö

Valpar kräver en säker och ren miljö. Du vill att din trädgård att vara säker på att det är helt inhägnad så att valpen inte kan ontsnappen.Ook blir valpsäkra ditt hem. Hala golv är oacceptabla, eftersom valpen är det lätt att glida ut och kan skada på grund av muskler och senor är ännu inte tillräckligt utvecklade för att stödja skelett och leder. Det är därför lämpligt att överlagra mattor på hala golv, åtminstone tills valpen har ökat. Dessutom kan alla saker där valpen kan bita eller tugga på att lagras.

Välja en ras

Finns det en viss ras ditt hjärta slå snabbare eller ha en kombination av två eller flera sorter på ögat? Forskning vad är temperament denna ras, så att du kan se om detta temperament för dig och din familj passform när valpen är vuxen. Det finns många böcker och webbplatser som erbjuder denna information. Dessutom kan du alltid fråga i rasklubben.

Eget temperament

Inte alla är lämpad för en hond.Inventariseer din nivå av tålamod och din förmåga att utstråla lugn och ro. Tänk till exempel på hur du skulle känna om din hund en olycka ?? ?? i hus gjorde. Vill du vara arg och straffa honom om du behålla lugnet och ro, sätta hunden utanför, belöna honom när han gör det måste ha tålamod och rengör ?? olycka ?? i huset. Hundar är flockdjur och de bör kunna se dig som en ledare. Detta är bara möjligt om du placerar det på ett lugnt och fredligt sätt chefen kan vara ..

Medfödda eller ärftliga genetiska defekter

I många raser finns medfödda eller ärftliga genetiska sjukdomar som förekommer oftare i det loppet. Dessa är ofta inte täcks av sällskapsdjur försäkring. Anser därför vad kostnaden för dessa brister, och vad motsvarande besvär kan vara. Till exempel finns det tävlingar där höftledsdysplasi oftare, det kommer vid en senare ålder svårare att gå upp för trapporna och inte längre kan. Detta kan vara mycket svårt om du bor på en övre våning eller lägenhet. För övrigt är det ändå inte råd att ta denna känsliga ras i huset om du inte bor på bottenvåningen.

Vet

Hitta en bra veterinär i ditt område. Besök veterinären en gång och sedan kontrollera om det kommer över bra och vertouwd för dig.

Kostnad

Vissa medicinska kostnader för att hålla en hund, kan du bestämma i förväg. Såsom vaccinationer, årliga test, worming och loppor. Det kan dock också vara kostnadseffektivt för oväntade medicinska problem i hunden. Det är bäst att se till att du har det alltid ett belopp i reserven. Dessa kostnader kan vara hög! Du måste också ta hänsyn till andra kostnader såsom mat, grooming, leksaker och tillbehör.

Stor glädje och ansvar

En ny valp i huset är både en stor glädje och ett stort ansvar. Forskning väl i förväg vad rasen är rätt för dig och förbereda dig för eventuella kostnader som medför en hund med dem. Sedan den nya hunden kommer säkert att bli en stor glädje, både som valp och senare som en vuxen hund.
  Like 0   Dislike 0
Tidigare artikel Skönhet: ögonvård
Nästa artikel Recept med sej
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha