Vad du behöver för att spela golf

När du börjar spela golf är frågan om vad golfutrustning du behöver. I ditt sinne har du redan vänt din spargris eller ditt konto plundrade, men kanske du inte. Titta inte på golfare som har sina storsäckar på vagnar med eldrift packad med de senaste och dyraste pinnar och andra prylar. Det handlar om spelet, och när du just har börjat, kan du hålla det enkelt.

Golfklubbor

Den initiala fokus ligger på golfklubbor. På dess engelska: klubbar. Men i Nederländerna kan man säga pinnar. Gör att du kan vända framåt golfboll, och på grund av där bollen ligger eller arbete du vill göra är inte alltid lika, har du också olika typer av pinnar. Det finns så kallade järnklubbor, för kortare arbete, och trä, för längre. Det finns också hybrid pinnar, ett slags blandning av järn och trä. Dessa minnen har ett antal; Ju högre siffra, desto högre och kortare bana. Och naturligtvis finns det putters, i många storlekar och typer, att utnyttja den bollen i hålet.

Låna, hyra eller second hand

På din första golflektioner inte behöver mycket pinnar: en pinne för att lära sig att slå utgången, en pinne för kortare slag, att en pinne slå ur sanden bunker och en putter till hålor i bollen. Många golfbanor är dessa pinnar för hyra eller lån, till exempel när du följer en nybörjarkurs. Om så inte är fallet, fråga runt på familj och vänner. Eller försöka köpa klubbor som används. Detta kan göras via de välkända webbplatser, men ibland också ordna kurser marknader för detta ändamål, såsom öppet hus. Och ibland har använt professionell golf butiker, handlas set till salu.

En halv uppsättning

Oavsett vad du köper, begagnat eller nytt, halv-set är bara tillräckligt. Denna består av 5,7,9 strykjärn, en sand wedge slå ur bunkern och en putter. Setet är oftast kompletteras med en virkes 5 eller en hybrid. Med så ?? n Du kan ställa in tider.
Förutom att det finns en skillnad mellan strykjärn, skog och hybrider, det finns många märken och typer av golfklubbor. En pinne är längre än den andra, lättare eller tyngre, mer flexibel eller till och styvare. Dessutom finns det en skillnad i kvinnors och mäns klubbar och vänster- och högerhänta klubbor. Var särskilt noga med att justera pinnar med dig. Detta kan be din golfproffs eller någon som har en hel del golfupplevelse.

Sticks för framtiden

När du köper nytt, är det klokt att göra det på ett professionellt golfshop, vilket gör att dina stavar monteras på rätt sätt och du kan komma tillbaka om något är fel. Och eftersom du först köpa en halv uppsättning, är det också bra att veta om det fortfarande är vald märke och modell även för ett ögonblick på marknaden. Du kan sedan ställa vidare i din golfkarriär komplett med samma pinnar.

Golfbagen

En enkel väska, helst en som du kan lägga ner upprätt möter. Så ?? s väska har förutom dina stavar fickor också för att lagra dina golfbollar och andra grejer. Kanske kan du låna eller hyra påsen på din golfklubba, men leta efter denna i garaget av granne och anhöriga och skura Internet.

Ytterligare innehåll golfbagen

I väskan du lägger bredvid dina klubbor:
  • Golfbollar. Även om du använder golf praktiken bollar i början - så kallade körning range bollar - kommer en tid när dina egna golfbollar behöver snabbt. Det behöver inte vara dyra. Många sportartiklar butiker, varuhus men också ge godkänd golfbollar för ett anständigt pris. Och golfbutiker kan du också hitta förutom vanliga sortiment av lake bollar ?? ??. Dessa används bollar som finns på eller runt golfbanor och ingen ägare längre. De är av god kvalitet.
  • Tees. En utslagsplats är ett stift, företrädesvis gjorda av trä eller stärkelse, där du kan lägga din boll på första slaget på varje hål. De sitter vanligtvis i påsar med 50-100.
  • En högaffel. Detta är en gaffel utformad för att reparera skador på gräset på gröna. Hur det är gjort kommer du att lära i nybörjarkurs.
  • En markör. Detta låg bakom bollen när du plockar upp den. Hur och när lärde du dig i nybörjarkurs. Så ?? n markör kan vara ett mynt. Och ofta finns det en markör i form av en knapp på din golfhandske.
  • En golfhandske. Inte nödvändigt men trevligt. Om du är högerhänt, behöver du en vänsterhandske. Är du vänsterhänt, en rätt. De finns i mäns och kvinnors storlekar och för den kalla årstiden finns vinterhandskar. Se till att handsken tätt runt handen.
  • En handduk. Om du vill använda för att rengöra dina stavar eller golfboll. Vanligtvis är detta upphängd från påsen.
De flesta av de saker som du köper i en golfshop eller sportaffär. Men ibland i ett varuhus. Och handduk och markören har du någonstans i huset.

Golfskor

Golf skor behövs inte och i början inte heller nödvändigt. Firm, platt athletic möts. Men när du vill köpa golfskor, kom ihåg att detta är den viktigaste delen av din golf klädsel: en golfrunda du står timmar på fötterna och ont i fötter, ben och rygg spelar inte gillar det. Så passar, och det fortfarande bara bäst på en specialiserad golfshop. När du gör detta i slutet av sommarsäsongen, har du också en chans att rabatt eller saneringserbjudanden.

Kläder

De kläder lagar om majoriteten av kurserna är nu mindre strikta än tidigare var fallet. Men det finns fortfarande grundläggande. Fråga på golfklubben där du spelar golf vad som är och särskilt vad som inte är. Klä dig i vilket fall som helst vädret. Bära en inte alltför korta shorts och en pikétröja som helst, en varm tröja och byxor om det behövs och regnkläder när man spelar i dåligt väder. Skjortan eller tröja kan dessutom i stället för en krage som också har en stand-up krage eller kol. Och slutligen, du skyddar ditt huvud från solen eller kall med visir, mössa, hatt eller mössa.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha