Vad Djokja silver?

Geska Wikström Februari 29, 2016 Miscellanea 4 1
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Djoka silver knappast kända i Nederländerna. Det kommer också från tiden för de utomeuropeiska territorier i Nederländerna. Mycket intressant för älskare av konst och silver.

Yogya silver

Visste du att det finns olika typer av silver? I Europa, den vanligaste typen av sterling silver, med en silverhalt av 92,5%. Yogya silver är en silver arter med en lägre silverhalt; Av detta skäl är, desto längre tid fick sedan även hänvisad till som ingen silver. Den innehåller en halt av vanligtvis endast ca 80% silver. Men många varianter kända, men numera de flesta artiklarna innehåller också en etikett, så att du kan se hur hög silverhalten är i verkligheten.
Vad då exakt menas med Djokja silver? I själva verket är att silver gjordes i Kota Gede mellan början av 20-talet och omkring 1970. Den har ofta en igenkännbar motiv, såsom lotus siffra, men också många djurfigurer är kända och exempel. Geometriska figurer. Namnet kommer från den plats Yogya Yogyakarta på Java ön. Bilden Kota Gede är i närheten. Om tekniken etsning silvret anses vara viktigt, något som européerna i Indonesien var mycket förtjust. Dessutom silver använde en gammal regional teknik: prägling; detta är den peening från insidan av silvret.
Silvret blev alltså inte bara tillverkas för den inhemska adeln, men också på en ökande skala för européerna. Detta ledde till att produktionen av speciella europeiska och även holländska föremål, till exempel. Den Maggi Holder, särskilt utformade för den kvadratiska formen av vår holländska Maggi flaska. Även de började producera silverbestick, är den holländska potatis sked ett bra exempel.
Den Yogya silver var bättre känd och utvecklats till en kollektiv kultur. Vår tidigare Prins Bernhard var så ?? s samlare. De vackraste objekten också doneras till vår kungliga familjen som en statlig gåva, både före och efter självständighet Indonesien.
Med viss regelbundenhet kan hittas på auktionssajter såsom E-bay Marketplace eller ens artiklar Yogya silver. Eftersom silverhalten är låg, artiklarna är i många fall inte är överkomlig. Men eftersom det är allt samlas in, stiger. Många artiklar i Yogya silver nu ses som objekt av kulturhistoriskt värde och gå till museer.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (1)
Gunmai Berglund
  Like 1   Dislike 2

Jag har några Yogya silver, ensam i varje partikel under nr 90, enligt någon jag har talat finns inte Djokja med nr 90. Jag hoppas att ni kan ge mig rätt information

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha