Vackra kustområden och deras lockande korallrev

71 procent av jordens yta är täckt av hav där massor av fisk, bläckfisk, sälar, hajar och maneter liv. De vackra växter och djur i havet finns i det varma, grunda vatten i korallreven. Eftersom livet är vackert färgade havet angel fisk och butterfly fisk. De flesta hotell är också bredvid dessa vackra marina områden, är det också mycket bekvämt att åka dit på semester.

Allmänt

Valar, delfiner och tumlare behöver djupare vatten. De flesta växter och djur lever strax under ytan. Solljuset som tränger genom den, säkerställer tillväxten av mikroskopiska växter såsom kiselalger. Djuren i havet liv i enlighet med en särskild matsystem. Små marina varelser livnär sig på små organismer och sedan äts av de lite större marina djur, som i sin tur mat för rovdjur som hajar.
Livet i haven inklusive allvarligt hotas av föroreningar. Dessutom har många fisk som fångas där, att det finns knappt tillräckligt kvar för fiskätande däggdjur som sälar och delfiner.

I öppet hav

Djuren i öppet hav har en strömlinjeformad kroppsform, så att de kan fly snabbt, men kan också angripa snabbt. I öppna havet är inte bara många arter av fisk, men även däggdjur såsom sälar och maneter. Sjöfåglar, såsom albatross och den nuvarande fågel, leta efter sin mat på vattenytan. Det verkligen finns många djur i haven, från stora till mikroskopiska levande varelser:
Plankton
Det flyter miljarder av små växter och djur i havet, som kallas plankton. Namnet plankton kommer från grekiskans planktos som "roaming" betyder. Plankton är maten ving många fiskar och andra havsdjur.
Sill
Tidigare har sådana stora stim av sill simmade i haven, fiskarna var en bris att extrahera hundratals av dem ombord. Men överfiske denna art blir allt knappare.
Sand Haj
Hajen är en av de mest aggressiva kämparna i havet. Den ljusa sand haj jagar redan innan hans födelse. Nämligen de 10 till 15 ofödda sand hajar äter i livmodern varandra tills bara två kvar. Dessa två sand hajar småningom föddes, varefter de omedelbart simma bort att gå fisk jakt. Sand Sharks kan vara 3,5 meter lång.
Svärdfisk
Denna jägare har fått sitt namn från sitt svärd-formad, långsträckt övre käken och är en av de snabbast marina fiskar. När han utlöste en attack, kan den nå en hastighet av 95 km / t. Svärdfisk ser ut som marlin och segelfisk. Han skadar sitt byte från honom vänster och höger för att slå med sitt svärd, och han slukar honom.

Korallrev

Koraller växer vanligtvis i grunt vatten vars temperatur minst 17 ° C, men företrädesvis är 20 ° C. De flesta koraller består av levande varelser som existerar koraller små varelser som liknar små anemoner. De gör en stenig skelett kupade runt sin mjuka kropp. Om koraller dör, smälta deras skelett tillsammans med andra marina djur, så att de bildar grunden för den känsliga korallrev.

Continental Plateau

Runt de flesta stora landområden, är havsbotten gradvis sluttande ner. Sådan sluttande grunt område som kallas en kontinental platå och är upp till 200 m djup. Ibland kan en kontinental plattform slutar plötsligt mycket djupare. En kontinental platå är rik på näringsämnen som levereras från floderna. Växter och djur trivs bra, eftersom solljuset tränger igenom ytan på det grunda vattnet att gå.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha