Vaccination för semester

De flesta resenärer tycker eller en vaccination om de går till ett avlägset land. Men en resa till Bulgarien, Marocko eller Turkiet de flesta är omedvetna om den ökade risken ?? s en smittsam sjukdom som kan läggas ut på entreprenad. Förebyggande är bättre än att bota. I Västeuropa är vi förhållandevis väl skyddade. Smittsamma sjukdomar såsom polio och malaria förekommer inte här. Vi har rent dricksvatten. Badvattnet är kontrollerad och kontaminering av livsmedel med patogena bakterier är låga tack vare god hygien. Vi tror att vi är så väl skyddade som vi tre timmars flygresa eller en dag i bilen. Speciellt när vi går besöka familj.

Hepatit A

Detta är ett mycket smittsamt virus som utsöndras i avföringen. Om avloppet kommer till badvatten, kan simmaren smittas. Skaldjur som har varit i vattnet och du äter rå, kan överföra detta virus.

Infektioner via livsmedel

Det finns en hel del bakterier, virus och amöbor som kan orsaka matförgiftning. Några exempel är: campylobacter, hepatit A, bakteriell dysenteri, tyfus och kolera. De flesta livsmedel infektioner du tillfrisknar inom två till fyra dagar utan hjälp av medicinering. Livsmedelsburna infektioner med bakterier är ofta allvarligare, särskilt om det finns blod i avföring eller diarré förutom också att utveckla en feber. I detta fall är det definitivt en läkare.

Infektioner via blod eller myggor

  • Hepatit B överförs genom blod. Till exempel, under sjukhusvistelsen i ohälsosamma förhållanden eller lokala frisör eller tandläkare.
  • Malaria och denguefeber sprids av myggor. Så inte stickande! Smörj dagtid myggmedel och sova under ett myggnät på natten ??
  • Bilharzia orsakas av en mask som penetrerar kroppen via huden. Denna mask kan förekomma i stillastående sötvatten. Så inte paddla i en öken oas.

Infektioner från människa till människa

Genom saliv kan också överföras mycket där. Som exempel kan nämnas: tuberkulos och SARS. Polio överförs av fekal kontaminering eller kontakt med avföring. Polio i Nederländerna inte längre eftersom du kommer seedas detta som ett barn. Ändå är det lämpligt att upprepa DTP vaccinationen för ett antal länder.

Vänligen fråga i förväg

Det är vettigt att samla in information i förväg för. Detta kan, vid Public Health Service, National Vaccination linje och webbplatsen för nationella samordningscentralen för resor råd. Du kan vaccineras vid GGD ?? s, Resor Kliniker, Tropical Centre och ofta med din egen läkare. Observera att du inokulat dig i tid och inte bara innan du reser. Många sjukförsäkringsbolag helt eller delvis ersätta vaccinationer själva på ett ytterligare paket.

Rekommenderade vaccinationer för länder nära


 Detta land är inte gula febern. Men om man från en gula febern område vaccination är obligatorisk.
 I en resa på mer än 2 veckor
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha