Vaccin mot influensa: hur det fungerar?

Vaccin mot influensa: hur det fungerar?

Hälsoministeriet lanserade från 12 oktober 2015 vaccinationskampanj mot säsongsinfluensa 2015-2016. Vad gör vaccinet? Bör vaccineras vem? När ska jag vaccinera? Poängen med vår expert.

Vaccinet mot influensa är gjord av inaktiverade virus. Den innehåller inte levande virus, "så det finns ingen risk för överföring av influensa från vaccinet", säger professor Jean-Paul Stahl, professor i infektionssjukdomar och tropiska CHU Grenoble.

Dess sammansättning definieras varje år för att anpassa sig till influensavirus som kan cirkulera, den senare är mycket föränderlig. Detta är Världshälsoorganisationen som laddas uppströms sin övervakning.

Anklagade förra vintern för att vara ineffektiv på grund av en virusstam som hade muterat, den föreslagna vaccinet 2015 har ändrats jämfört med 2014.

När ska du vaccinera?

Så snart det finns på apotek innan den aktiva spridningen av influensavirus. Dess effektivitet täcker faktiskt till stor del epidemin perioden.

Vaccinet mot influensa gör denna risk?

Bland de biverkningar, "det kan vara lokal smärta, eftersom det är en injektion och en liten rodnad. Två eller tre dagar efter vaccinationen, kan vi konstatera en liten topptemperatur, tillfälligt, inom 24 timmar ".

Eftersom de former som finns i Frankrike inte innehåller ett adjuvans, och därmed ingen aluminium, kommer vaccinationen inte inducerar mer allvarlig inflammation.

Det kan vara nackdelar-anges i sällsynta fall av allergi mot äggproteiner. Det bör då ta råd från en allergolog eftersom vaccinet görs med dessa proteiner.

Hur är vaccin mot influensa?

Organet, i kontakt med fraktionerna av viruset oskadliggörs, kommer att utveckla antikroppar specifikt immunsystemet som kommer att skydda mot viruset.

Räkna "ca 10 dagar efter vaccination för skydd mot influensa", den tid som immunförsvaret reagerar.

Kommer jag att vaccineras när epidemin började?

Ja, "det är alltid möjligt, och tid att vaccinera", sade infektionssjukdom.

Vaccinet mot influensa ersättning?

En 100% för identifierade riskgrupper, och 65% för befolkningen i allmänhet.

Det är verkligen intressant att få vaccineras mot influensa?

  • Personer över 65 år,
  • cellles med kroniska sjukdomar,
  • patienter med nedsatt immunitet,
  • gravida kvinnor,
  • barn 6 månader till 2 år,
  • vårdpersonal,
  • och som arbetar på kryssningsfartyg eller flygplan.

Hur effektiv är vaccinet?

"85-90% är den genomsnittliga effekten av vaccinet", säger Dr Stahl. Och om det minskar med åldern, minskar vaccination virusspridningen, och skyddar dem i vilka vaccinet inte var effektiv.

Vem kan vaccinera mig?

Den behandlande läkaren, en läkare öva i en vaccinationscentral, yrkes läkare eller sjuksköterska när han inte är en första vaccinering.

Detta vaccin gör skydda all influensa?

Det skyddar i stort sett H1N1 ingår. Men det skyddar inte mot sällsynta influensaliknande H7N9 till Sydostasien.

Och om jag har influensa?

Förutom att behandla symptomen, bör man inte förorena sin omgivning, det förblir i kraft smittsam för ungefär en vecka efter debuten av sjukdomen.

Läs också: 4 naturliga lösningar för att förebygga influensa

(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha