Öva ditt ordförråd: spel

Baltasar Palmstruch Februari 26, 2016 Utbildningen 45 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Vill du dina elever att öva lärt ordförråd? Då kan du spela det på ett roligt sätt genom språkspel. Alla tänker genast på Scrabble, Top Score och tio språk. Men även med andra spel, kan du öva ditt ordförråd. Med Pictionary till exempel. Eller Trivial Pursuit. Trivial Pursuit kan anpassa dig till dina lektioner med mycket enkla några färgade blad. Även utan material kan du öva tala. Ett mycket trevligt spel för detta är "inte ja, inte Nej" eller förbjudna ord.

Ordförråd

När lära sig ett främmande språk är mycket viktigt att ha en hel del ordförråd. När undervisning ordförråd är öva och använda nyckeln. Det kan naturligtvis vara ett tråkigt sätt att lära sig ord utantill och att rabbla. Men du kan också ta itu med roliga och öva ditt ordförråd genom ett spel. Om du inte tror att du verkligen lär. Det kommer dock att fortsätta att hänga många och eftersom det är kontextbunden, kommer det att vara bättre assimileras.

Typiska språklekar: Scrabbele, kvalitetsresultat, tio språk, korsord

Det finns de typiska språk spel som Scrabble, Top Score och tio språk. För dessa spel, bör gruppen inte vara för stor eftersom det annars vara för lång tid att vänta. Men du kan dela upp gruppen i mindre grupper om två eller tre män måste spela tillsammans.
Scrabble
I Scrabble, bör du göra något slags korsord tillsammans genom att fastställa dessa ord så länge som möjligt, att använda så många bokstäver med höga värden och i vissa fall slå både vertikalt och horisontellt. Dessutom du förväntar dig från ett ord som redan gör ett annat ord genom att placera i brev och / eller hålla sig till prefix eller suffix. Vill du spela Scrabble på ett främmande språk, då är det bäst att köpa en version på det språket eftersom värdena av karaktärerna och även antalet block av en viss bokstav variera beroende på språket. Möjligen kan komma överens om att ordlistor kan användas under spelets gång.
Top Score
Toppbetyg ungefär samma princip som Scrabble, först nu du spelar i 3D. Så du kan bygga på ett befintligt ord och återanvända vissa bokstäver för att skapa nya ord. Återigen måste orden vara korrekt horisontellt och vertikalt.
Tio Språk
Tio Språket var ett spel som var mycket populärt på tv på åttiotalet och nittiotalet. Det var en konflikt språk mellan Flandern och Nederländerna. Det fanns flera omgångar spelas med olika språkspel. Det här spelet finns även för datorn och kan lätt spelas i klassen. Detta spel är endast tillgängligt på nederländska, så bekvämt i den holländska lektion eller lektion holländska andraspråk.
Korsord
Ge varje deltagare samma korsord. Antingen fyll i korsord i varje separat. Vem gjorde den första och som gjorde allt rätt? Antingen fyll i leden. Läraren säger definition och när ordet gissat, det sätter på tavlan så att alla har den korrekta stavningen.

Pictionary

På Pictionary, är det tänkt att undertecknas ett sådant givet ord inom en grupp som en annan medlem i gruppen gissade ordet eller frasen. Ordet gissade, då denna grupp kan gå ett antal rutor på brädet och en annan kast av tärningarna. Informera medlemmarna i gruppen ett ord, är det upp till grupp två och så vidare. Målet är att komma till målet först. Pictionary tillgänglig på flera språk och det är självklart att du måste ha en Pictionary i den version av det språk du vill öva. Men även utan ett officiellt spel kan du spela Pictionary. För detta, gillar du att lära ett stort antal kort med ord och fraser. Du dela din klass i två lika stora grupper. Först till kvarn första personen av en grupp tur. Denna person skyltar och koncernen har att försöka gissa. Lyckas, får personen 2 i grupp 1 dragning och så vidare. Om en grupp inte rekommenderar det, är det upp till en person från grupp 2. Gruppen där alla medlemmar i gruppen har undertecknat först, vinner. Till förmån för spelet är så bra att du kan öva redan lärt ordförråd i grupper. Eftersom lektionerna utvecklas, fler och fler kort i och spelet svårare. Fördelen med att spela det officiella spelet är att du lär dig nya ord och uttryck.

Trivial Pursuit

Trivial Pursuit är ett brädspel som det finns flera varianter. Så du har en junior version, en normal vuxen version, en särskild geografisk version, en Walt Disney version, en historia version, en filmatisering, etc. Den normala versionen och junior version är allmänna frågor, de andra versionerna är specifika frågor om en viss ämne. Självklart kan du också här för att ha en version på det språk du vill öva. Avsikten med detta spel är att fylla ditt knä med en kub av varje färg. Den som första omgången är fylld med alla färger, vinner. För att göra detta gå till fliken av en viss färg på bordet och kräva att färgen rätt svar. Dessutom kan det här spelet vara sig själv i klassrummet. Skapa kort i olika färger. Du kan tilldela en kategori till varje färg: ordförråd, grammatik, representerar, förklara, ge tre exempel på något specifikt, uttryck, etc. Då du spelar spelet på vanligt sätt med en tallrik och flera omgångar med tillhörande kuber. Återigen, kan du göra kort baserade på tidigare lärt ordförråd / grammatik och komplettera som året fortskrider. Nackdelen med det officiella spelet är att för varje språk måste försöka att utnyttja den specifika versionen på huvudet.

Med ingen eller mycket lite material

Ja, Nej
Självklart kan du också låta dina elever prata utan användning av material. Ett roligt spel för detta är "ja, nej". För detta har alla ett ord i hans huvud. Du låter en person komma fram. Eventuellt ordet skrivet på baksidan av kortet, på ett sådant sätt att det inte kan ändras på vägen. Klassen måste nu ställa frågor till personen längst fram i klassen för att gissa ordet. Personen kan svara bara ja eller nej. Den som gissar golvet först?
Inte ja, inte inga
Ett annat sätt att spela är att säga inte bara ja och nej nej. Personen vid fronten måste nu ifrågasättas, men personen framför kan inte säga ja eller nej. Personen måste svara med fraser eller andra ord än ja och nej. Hårdare! Förvaltar personen framför det inte dags att säga ja eller nej? De andra kan ställa sådana frågor som de är personen framför fälla? Med skratt, vrålar!
"Napoleon"
I det här spelet personen framför är en viss person, en viss plats, en specifik händelse, en särskild film, etc. Detta ord är bakom ryggen av läraren på tavlan. De andra har ordet genom att låta den person som rekommenderas av fronten igen bara för att säga ett ord. Detta kan göras genom andra studenter att vända eller av en student som säger alla ord. Hur många ord gör personen framför måste gissa ordet? Håll poäng per person. Vem vinner i slutändan och fann flest ord med de minsta tips?
Skildra
Personen vid fronten får ett kort med ett ord eller en fras. Nu när personen har till ordet eller frasen har rekommenderat till klassen. Använd en äggklocka eller en äggklocka. Vrid timglaset eller ställ in timern vid en viss tidpunkt när personen börjar. När ordet gissade, måste nästa ord vara representerade. Hur många ord kan personen framför klassen att gissa innan tiden tar slut? Håll poängen. Och vem uppmuntrar flest ord eller fraser? Älskar också att göra mål.
Den förbjudna ordet
En person får ett kort med ett ord på det som han inte kan gissa samt två ord som han absolut inte kan använda. Ett exempel: ordet som ska gissa är "auto". De ord som personen inte ska säga sina "hjul" och "fordon". En person kan vara ordet att gissa de andra innan timglaset är tömd? Sedan är det upp till person B att gissa ett ord. Vem har flest ord rätt tolkning och därför att gissa på slutet av lektionen?
Djur, grönsaker, frukt, kläder, delar av huset, etc.
Vet du detta fantastiska spel från din barndom ännu? På ett papper var du tvungen att göra kolumner med flickor namnger, pojkar namnger, djur, länder, etc. Sedan ett brev valdes. Detta brev bör så snart som möjligt ordet hittas med den valda bokstaven som första bokstaven för varje kategori. Som först hade slutat, borde säga stopp. I en språklektion kan du spela samma spel men med intressanta och relevanta kategorier. Djur, grönsaker, frukt, kläder, delar av huset, saker som du kan se i en stad, kroppsdelar, land, sportar, etc. Efter en person slutar har kallats, svaren jämförs. Den som har samma ord, måste stryka ordet. Endast unika ord räknas. Den som får flest poäng i slutet av lektionen?
Frågor och svar
Det här spelet är roligt för de andra att lära känna och även kräver ingen utrustning. En person ställer en fråga till vilken person B ska svara. Ställ sedan in personen B en fråga till person C, etc. Möjliga frågor :. Vilken är din favoritbok och tala om vad om, favoritfilmer och synopsis, som var din favorit mat när du var liten och det är nu din favorit mat, vad din favorit djur, berätta barndomsminne, vad skulle du förändra i ditt liv, hur träffade du din make, etc. För att kunna öva franska är en kanadensisk spel för "Brin de jasette" här. "Jaser" betyder chatt. Varje låda innehåller kort, var och en med tre frågor. Du kan spela detta spel på olika sätt. Fans kan köpa på nätet. Men även utan kort kan du spela detta roliga spel.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha