Utvärtes parasiter hos hundar: hur man behandlar

Mattis Hedberg Februari 27, 2016 Natur 28 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Det är väldigt irriterande om din hund lider av parasiter. Varje hund kommer dit ibland att göra med det. Externa parasiter som fästingar, löss, loppor eller kvalster lever på eller i huden och i vissa fall kan utgöra ett allvarligt hot mot hälsan hos din hund. Hur vet du om din hund lider av parasiter? Vilka resurser kan användas för att utrota dessa parasiter och hur dessa läkemedel fungerar?

Vad är parasiter?

Parasiter är organismer som lever i eller på djur och inte till förmån för hunden. De livnär sig på värden för att överleva, och för att fortplanta sig. Parasiter på eller i huden är yttre parasiter, även kallade ektoparasiter. De sträcker sig från ofarliga, nästan omärkliga varelser problematiska Critters att din hunds hälsa allvarligt kan äventyra. Lyckligtvis, de flesta externa parasiter är ganska lätt match.

Parasiterna överföres

Löss och andra externa parasiter av hundar överförs genom kontakt med andra hundar. Även kontakt med andra djur som rävar har en infektion som följd. Demodex canis är en kvalsterarter och mor hundar efter att ha fött sina ungar överförts och endast orsakar problem om det är något fel med immunsystemet. Fästingar och sand loppor är tagna direkt från gräs och annan vegetation, där parasiterna väntar på en lämplig värd. En loppangrepp inträffar ofta när en hund är någonstans där tidigare bott ett husdjur med loppor. Omogna former av loppor kan överleva i månader i mattor eller filtar.

Kontrollera din hund regelbundet

Alla hundar komma in i deras liv ibland med externa parasiter. Tänk på fästingar, loppor, löss eller kvalster. Ibland hittar de själva utan större svårigheter i pälsen på hunden. Undersök vecko päls din hund och ge honom förebyggande behandlingar.

Diagnos

Tecken på ett angrepp med externa parasiter inkluderar repor, bitande, inflammerad hud, röda bulor på huden, håravfall och mjäll från nacken till svansen. Vissa ektoparasiter är tillräckligt stora för att ses med blotta ögat, såsom loppor och fästingar. Löss lämnar ägg bakom kontrast klistra förrädisk inde hår hos värden. Kvalster kan ses när veterinären vad huidschraapsel av den smittade hunden under ett mikroskop.

Behandlingar

Från åttiotalet, läkemedelsföretagen har en hel del nya kemiska behandlingar utvecklats för att behandla loppor och andra ektoparasiter eller undvika dem, som är betydligt effektivare än en loppa krage. Till exempel finns det: tillväxtreglerande medel, inhiberande signalsubstans eller celltillväxthämmande medel eller naturliga neurotoxiner.

Tillväxtregulatorer

Tillväxtregulatorer imitera naturliga hormoner av insekter. De förhindrar lopp ägg och larver utvecklas och växa till vuxna parasiter. De dödar inte vuxna loppor och utöva något inflytande på andra insekter eller djur. De resurser finns tillgängliga i en sprutform eller användas i ett halsband. Andra medel används i området. Dessa behandlingar är idealiska i hem med små barn eller personer som är känsliga för insektsmedel.

Tillväxtinhiberande medel

Dessa medel har ett inflytande på tillväxten av insekten. Lufenuron är en av de mest kända. Det används mot loppor, men läkemedlet dödar även vuxna loppor och har ingen effekt på karaktär. Det administreras oralt eller appliceras med en pipett på bar hud, och sedan går in i blodomloppet. Om en kvinnlig loppa biter hunden, får hon det sätt på insidan, vilket gör att ägg som hon lägger aldrig kommer att utvecklas. Det kan ta 12 till 16 veckor innan en loppangrepp har väckts av en tillväxthämmande medel till en minimistorlek.

Neurotransmitter Inhibitorer

Dessa medel penetrerar nervsystemet hos parasiterna i och förlama andning. De absorberas genom huden hos hunden och kommer i genom blodomloppet i talgkörtlarna. Därefter hårsäckarna från utåt mot huden och är snabbt över hela kroppen närvarande. Det dödar loppor, skabb kvalster och kvalster och hindrar utvecklingen av lopp ägg. Det är också effektivt mot olika typer av maskar. Frontline är en extremt kraftfull ontregelaar av nervsystemet hos insekter. Den appliceras som en spray eller via en pipett på huden, och sprider sig inom 24 timmar till alla delar av kroppen. Det är effektivt mot loppor, Cheyletiella, sand loppor och är giftigt för fästingar.

Naturligtvis neurotoxiner

Pyretriner är naturliga ämnen som utvinns ur krysantemum. De påverkar också nervsystemet hos skadedjur, vilket leder till förlamning och kramper. Men de är också giftiga i stora doser för människor, hundar och katter. De kan också orsaka inflammation i huden där de kommer i kontakt med huden. Pyretriner i mikrokapslar har färre biverkningar än de i den naturliga formen. Permethrinen är syntetiska pyprethrinen som orsakar mindre hudinflammation snabbt, men de är mycket giftiga för katter.

Monoaminoxidashämmare

Amitraz appliceras på hundar för att störa metabolismen av fästingen, så att den frigörs och dör. Det fungerar redan inom några timmar och sprider sig via de naturliga oljor i hundens päls till hela pälsen är täckt med den. Det finns kragar tillgängliga, som frisätter medlet jämnt så att fastsättningen av ny karaktär förhindras i tre månader.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha