Utbildning ångest. Vad kan du göra mot rädslan för misslyckande?

Kellie Rosenqvist Februari 27, 2016 Miscellanea 8 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc

Rädsla för misslyckande är ett gift som barns liv kan förstöra trevligt. Det är inte alltid syns. De barn som har det, föredrar att hålla sig låg profil. Tympanum Education erbjuder ett motgift till norra skolor.

Vattenpolo är sporten Ilse från Heerenveen. Men hon sällan kommer i en tävling bollen, eftersom vanligtvis håller hon händerna under vatten för att se till att hennes lagkamrater spela till en annan. "Jag kastar bollen till en ännu solid motståndare," tänker hon. Ilse ångest.
 Det djävulens visas oftare, eftersom det är spännande. När tester i skolan, till exempel: "Då antar jag på förhand att företaget går fel. Och då var det inte möjligt, förstås. "Men förra veckan Ilse märkt att saker kan vara annorlunda. "Jag bad folk att sätta bollen i vattenpolo, mottog honom väl och gjorde! Eftersom jag var mycket nöjd med det. "

Behandling för ångest

Ilse fick den erfarenheten av framgång genom en fantasifull uppdrag - "Du skrämd chefens - i en serie av tio lektioner, som Timpaan Utbildning för utbildning Care Nederländerna utvecklad för barn med ångest. Behandlingar är faktiskt, eftersom det innebär primär psykologisk vård med en avgift från försäkringsbolaget. Fem barn kommer från olika hörn av Friesland detta efter skolan tillsammans i De Vlieger i Gorredijk.

"Jag har tre minuter före körning", säger en mamma. "Men jag gjorde det gärna." Hennes son svarade på skolan ofta arg när marker var ned. Hemma, var han ganska orolig, men i skolan lärarna upptäckte att han fortfarande huvudsakligen något "machismo" att göra. "Jag kommer att söka på webben", säger hans mamma. "När jag visade honom några exempel på misslyckande, svarade han: Det är jag."

Ångest hos barn

Rädsla för misslyckande kan störa barns liv. Det är vanligare, du vet Nynke Jonker Wahle från Timpaan, då vuxna har sett. Rädsla är verkligen något att skämmas för, så att du slipper en stressande situation snarare än att erkänna att du inte hitta skrämmande ändå. Du dyka bort, men ser dig själv som en fegis. Detta är förödande för själv.

Nu är en liten rädsla inte dåligt. "Det är alert i en stressig situation", förklarar beteendevetare Carry van Veen. "Naturen har det invanda. Du bör reagera kraftigt när ett okänt, stor hund vänd mot dig. "Men hur reagerar du? Om du känner dig rädd, ta ner benen.

Recognize ångest

Siffror är få, men det verkar som rädslan för misslyckande har en negativ inverkan på ett av tre barn. "Men de är inte", säger Nynke Jonker "eftersom de föredrar att hålla en låg profil." Men det är viktigt att erkänna problemet tidigt. Ju mer det fortfarande att göra, hon vet som "erfaren läkare" som länge arbetat i specialundervisning.

Med Carry van Veen ger Jonker som en projektkurs och ger främst för avkoppling, som kan hitta ett barn lugn i stressade situationer. I den sista lektionen hon utför sina elever, som är nära med ögonen på marken, i en berättelse längs soliga ängar med små fåglar och fjärilar. Det hjälper verkligen, säger ett av barnen, om du känner att du kan hämta dem senare.

Van Veen pratar med barnen och låta dem prata. Det hjälper också, säger Ilse och klasskamrat, Manon, du vet att du inte är ensam. För Timpaan finns en anledning för barn upp - även med liknande kurser på social kompetens, bestämdhet och beteende förordning - att föra samman i en grupp.

Kursen är baserad på principerna om kognitiv terapi. Barn introduceras till "4 G": Event, tanke, känsla, beteende. Med andra ord: det sätt du tänker på en händelse, avgör dina känslor och sedan ditt beteende. Om du gör det "tänkte" positivt vet, du har redan vunnit en hel del. Ilse har den lektionen riktigt behärskar. "Jag vet nu att du kan skapa andra tankar än vissa skakig tanke." Det borde vara varje barn, så hitta Manon. Och vad gör du nu, om du kan inte omedelbart på en sådan kurs? Manon: "Kom ihåg att du inte är ensam och prata om det med någon du litar på. Inte dölja det för alla, för då är du helt ensam. "

Denna berättelse är tidigare i december 2012, som offentliggjordes i Leeuwarder Courant

  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha