Utbilda, hur jag överlever det?

Om den rosa molnet har försvunnit runt barnet börjar för många föräldrar verklighet föräldraskap. Nu som inte kommer att bli svårt för alla, men det måste alltid vara uppmärksam på farliga situationer och svara på lämpligt sätt dina barn dag efter dag, kommer inte alltid att bli lätt. Föräldraskap tar energi, tid och aandacht.Je har mindre tid för dig själv och ibland barn kan gå mycket långt i sitt beteende. Hur håller du fullt ut på ett roligt sätt? Det finns alla typer av situationer i en familj där barn kräver det yttersta av dig. Du frågar din 3-åriga son ett par gånger om han vill städa upp sina leksaker, men han lyssnar inte planen. Oavsett om din fyra år gamla dotter kommer hem med dessa söta sniglar, som hon hittade i trädgården och vill ha i sitt rum, något som du absolut inte vill. Eller har en lång, hård dag bakom och din tonåring har nu bara blivit vald måltiden att diskutera med dig om ämnen där du är bara inte prydlig. Varje förälder har någonsin upplevt ett dåligt humör, trötthet, och alla vill sig vara mer tålamod. Men precis som du kan planera din tid väl, så kan du vänta för dina barn att öva med hjälp av följande tips:

Vilka är dina förväntningar

Det verkar ganska självklart, men barn är inte vuxna i nötskal. De tänker annorlunda än en vuxen och de beter sig mycket annorlunda. De håller på att utvecklas. I själva verket är hjärnan hos ett barn inte fullt utvecklad förrän 23 år gammal när han is.Het sista delen av hjärnan är vad fullt utvecklad, är det rationellt beslut. Därför är det av stor vikt att vi har förväntningar, vi har ett barn, att anpassa sig till ålder och utveckling, och situationen. Om vi ​​räknar med att ett barn kommer att hålla sig ut till alla regler för sina läxor kommer att göra som kommer sedan mycket nedslående. Många vuxna har svårt att hålla sig till möten eller glömmer saker som var viktiga. Både en tvåårig som tonåring är engagerade med oberoende, men båda på ett annat sätt. Ibland förväntar vi oss saker av våra barn, där de inte alls kan.

Tänk på beteendet hos ditt barn inte är personligen

Barn, liksom vuxna, inte perfekt. Och ibland de gör saker rätt mot din vilja eller skada dig. En tre år gammal kan recitera någonstans trotsig NO, inte för att han vill skada dig, men att göra saker själv, som han vill det. Att praktiseras. Så fort du förstår beteendet hos ditt barn personligen, kommer ni att göra något som du kommer att mäta din kondition som en mor. Eller rättare sagt, din arbetsoförmåga. Om de beter sig på rätt sätt, vi är den goda modern, men de beter sig inte som du vill, vi är olämplig som mor. Dessa känslor av misslyckande framkallar en känslomässig reaktion som kan leda till förlust av tålamod. Även om det är bara en stor möjlighet att lära sig mer om ditt barn och att lära barn nya färdigheter. Ett barn ska också lära sig genom erfarenhet hur världen fungerar.

Vad är din föräldraskap stil

Det finns inte ett föräldraskap stil som är sant. Varje förälder är olika och varje barn och varje situation är annorlunda. Du lär dig genom att göra och dina egna misstag att vara flexibel och vara öppen för vad som fungerar och vad som inte fungerar. Varje barn har sin egen personlighet. Det är bra att vara konsekvent, men det bör inte vara så, att du vill styra varje situation. Då kommer du snart att förlora ditt tålamod. Det är också bra att tänka om du är konsekvent eller att du reagerar på olika sätt varje gång beteendet hos ditt barn. Vilket beteende får på dina nerver? Ofta gnäll, gnäll, inte lyssna och brutal beteende. Men detta är korrekt beteende som kräver konsekvent aanpaak. Om det har blivit varnad en gång, och barnet är brutal i sitt svar, låt honom veta lugnt att du inte vill detta och att han en stund i sitt rum för att sitta. För yngre barn på trappan eller på en stol så att han lär sig vad gränserna går.

Mor timeout

I ett känslomässigt spänd situation är det inte alltid nödvändigt att ge ditt barn en tid, men du kan också som en mor ta en timeout. Om du upptäcker att du förlorar ditt tålamod, gå bara för att komma undan. Du kanske tror att ditt barn är sedan i kontroll över situationen har blivit, men ingenting är mindre sant. Det finns ingen vinnare om du som förälder förlora ditt tålamod. Sedan finns det två förlorare själv eftersom du förlorar ditt tålamod och ditt barn, eftersom han kommer att bli offer för det. Bara gå bort och komma tillbaka igen när du kan skratta åt sig själv. Då är du med ditt barn tala om vad var arrangemangen och vad som gick fel. Ange också ärligt erkänna vad du gjorde fel själva. Då barnet lär sig att vuxna gör misstag och att du kan prata om det.
Ett annat sätt att timeout: tid för dig själv. Särskilt om du är i de små barnen, är det nödvändigt att ha tid för dig själv att ladda. Små barnuppfostran tar mycket energi, och trötthet och utmattning är vanligare än du tror att anledningen till att förlora ditt tålamod. Gå dit nu och en paus, gå på bio, ta en promenad, gå till sängs eller läsa en bok. Du kan sedan återvända till föräldraskap med nya vyer av dina barn och en ny leverans av tålamod.
Tålamod är oftast inte något som vi föds med, men utvecklas genom gången erfarenhet. Och glöm inte: barn lär sig bäst av vad de ser oss göra som föräldrar och inte vad vi säger. Trevligt att läsa och vackert beskriven.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha