USA: s president, John F. Kennedy 1961-1963

John F. Kennedy var en populär president. Mordet i Dallas i november 1963 som fångades på film, tog en chock genom världen. Han undertecknade ett fördrag där Ryssland, Storbritannien och Amerika kärnvapenprov fångades. Hans mest berömda uttalande han gjorde i Berlin ?? Ich bin ein Berliner ??.

Allmänt

Han var inte den 1: a president som blev skjuten, men den 1: a president som mord på film fångas. Alla har haft erfarenheter bilder av mord. Presidenten som rider i en öppen bil genom gatorna i Dallas, och plötsligt kollapsar. Föraren av bilen gaspedalen i riktning sjukhus, men det är till någon nytta.
Han var den yngste presidenten hittills .John F Kennedy hade två smeknamn: JFK ?? ?? Jack ?? och ??.

John F. Kennedy

John Fitzgerald Kennedy föddes den 29 maj 1917 i Brooline till Massachusetts. Han är det andra barnet i en familj av nio barn, hans föräldrar Joseph Patrick Kennedy och Rose Elizabeth Fitzgerald Kennedy.
Hans bröder Robert och Edward kommer också att diskutera politik. Hans far blev rik genom handel med sprit, var också ambassadör i London i Roosevelt 1938.
John är 13 år gammal 1930 när Canterburgy School. Här går han när han får blindtarmsinflammation 1931. När han återhämtat sig, går han till The Choate School, en privat skola där han förberett för universitetet. År 1934 blir han sjuk igen och sjukhus. Kennedy studerade i juni 1935 av vid Choate och han seglar till England för att studera vid London School of Economics. Han seglar tre veckor efter det att LSE hade vandrade tillbaka igen, med ännu en vecka på sjukhus väska.
Kennedy inskriven vid Princeton University, men här kommer han in på sjukhuset. De håller honom under observation för eventuell leukemi. År 1936 skrev han vid Harvard, där han tog examen cum laude 1940 satte han i graden av internationella frågor.

Kennedy ?? karriär

?? Varför England Sov ?? Johannes skriver som en avhandling 1940 vid Harvard. Han publicerade boken som är en omedelbar bästsäljare.
Under andra världskriget tjänstgjorde han i Stilla havet, var hans torped båt sjönk i augusti 1943 av japanen i Salomonöarna. Commander Kennedy simmade flera kilometer Plumpudding Island till Kolombangara och vice versa hans besättning för att rädda liv. Han förlorade en besättningsmedlem, John har alltid hållit kontakten med hans änka. Han tilldelades den amerikanska flottan och marinkåren medalj.
Efter kriget arbetade han som reporter, men politiken har stor överklagande. År 1947 valdes han delegat till kongressen i Boston. Denna position han innehade fram år 1953 är han senator i Massachusetts. Han fortsätter att Senator till hans val som president of America.

John familjefar

Den 12 SEPTEMBER, 1953 gifte John F. Kennedy och Jacqueline Lee Bouvier. Tillsammans har de tre barn, nämligen:
  • 1957; Caroline Bouvier Kennedy, fortfarande lever
  • 1960; John Fitzgerald Kennedy jr., Avliden 1999
  • 1963; Patrick Bouvier Kennedy, död efter 2 dagar

President John F. Kennedy

Kennedy besegrade Richard Nixon av en liten bit. Under sitt installation körde över Amerika förenade sig med honom i hjärtat. Han gav dem eftersom känslan hade grytt en ny era.
År 1961 Grisbukten krisen ägde rum. Detta var en invasion som stödde Amerika efter kommunisterna kom till makten. Amerika upptäckte byggandet av en kärn- missil bas i Kuba, krävde nedläggning Kennedy. En blockad placerades och Ryssland kunde nå det längre. Den 27 oktober 1962 ryssarna gav att plocka upp vapnen bort.
Det bröt 1962 rasupplopp i Mississippi. James Meredith en svart man inte blev antagen till universitetet. Presidenten tvingades att skicka trupper.
Ryssland, Storbritannien och USA 1963 undertecknade fördrag där testning av atomvapen fångades. Samma år, juni, John var i Berlin och uttryckte sin oh så berömda ord Ich bin ein Berliner ?? ??.
Också i 1963, spänningar i södra Vietnam ökat. Det var Kennedy ingen anledning att skicka trupper dit för att.

Mordet på president

Även om hans mord i dag är fortfarande inte helt säker på Lee Harve Oswald ses som hans mördare. Från byggandet av Texas Book Depository han sköt den 22 November, 1963 till cirka 00:30 på presidenten och slog honom dödligt.
Innan han kunde föras inför domaren, var Oswald sköts till döds den 24 november på polisstationen i Dallas. Hans mördare var nattklubbsägare Jack Ruby.
Kennedys lönnmord gjorde honom till en myt, särskilt eftersom inga bevis var vem och varför han blev dödad. Också komma efter hans död, berättelserna om hans utomäktenskapliga eskapader. Så han skulle ha haft inkluderar ett förhållande med Marilyn Monroe.
(0)
(0)

Kommentarer - 2

Det är bara en detalj, men den yngsta presidenten någonsin var Theodore Roosevelt ??

Nästa år, redan för 50 år sedan. Jag ser mig själv fortfarande helt förvirrad stirrar på radion där denna fruktansvärda nyheter blev tillsagd. Jag var en stor beundrare av Kennedys och hade fortfarande en kondoleans skickats till dem, när lilla Patrick var avliden. Till min stora förvåning fick jag ett tack. Som en flicka på 14 var mycket speciell för mig. Tyvärr har jag förlorat allt under ett drag, en annan samling. Nu, 49 år senare, är det fortfarande i mig, så om det var i går. Helen Knapp

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha