USA: antibiotikaresistens ansvarig för 23.000 dödsfall varje år

Clarissa Engström December 27, 2015 Hälsa 10 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
USA: antibiotikaresistens ansvarig för 23.000 dödsfall varje år

En överanvändning av antibiotika i onödan fall utvecklar antibiotikaresistens.

Mikrobiell resistens mot antibiotika orsakar mer än 23 000 dödsfall varje år i USA. Denna siffra avslöjas i rapporten av de federala Centers for Disease Control Prevention som handlar med infektioner behandlas på sjukhus.

I fall en enkel fenomen: att tvinga användningen av antibiotika i olämpliga eller onödiga fall bakterierna blir resistenta.

Läs också: Antibiotika: uppmärksamhet fenomenet motstånd!

USA: s hälsomyndigheter säga att detta antibiotikaresistens påverkar åtminstone årligen, två miljoner människor. "Om vi ​​inte är försiktiga, kommer vi snart att vara i efter antibiotika eran", varnar Dr Tom Frieden, CDC regissör.

"Att förlora effektiv behandling mot vissa patogener inte bara underminerar vår förmåga att bekämpa rutin infektioner, men också mot de allvarliga komplikationer som kan vara avgörande för vissa personer med andra medicinska problem."

Dr Frieden säger att de flesta arton mikrober som behandlas i denna rapport är vanliga. De är sedan delas in i tre grupper: brådskande viktiga och oroande.

I den första gruppen är enterobakterier resistenta mot karbapenemer, clostridium difficile och resistent gonorré. Till exempel, för den senare, 800 000 infektioner inträffar varje år i USA, varav en ökande andel är resistent mot dagens tillgängliga antibiotika.

Kom ihåg att antibiotika används för att bekämpa bakterier och inte mot virus. Och som framgår i den berömda slogan: "Antibiotika är inte automatiskt. Om den används på fel sätt, kommer de att bli mindre stark. "

  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha