Urininkontinens hos kvinnor

Mycket irriterande! Urin "förlorar" vid en tidpunkt då du vill att det alls, till exempel om du tränar eller skrattar skott. Även om orsaken är nästan aldrig allvarligt problemet är fortfarande ganska irriterande. Många kvinnor tycker också att det är svårt att få dem till doktorn eftersom de tror att problemet är inte illa nog. Det är synd eftersom det ofta där för att göra något åt ​​det.

Hur vanligt är det?

Den okontrollerade förlust av urin är ganska vanligt. I Nederländerna ca 300.000 kvinnor lider av dagliga inkontinens, detta är en sådan 6% av befolkningen. Det är vanligast hos kvinnor i åldern runt 45, här är förekomsten i själva verket 32%. Även om inkontinens kan vara mycket tufft men 28% av kvinnor med detta klagomål söker hjälp.

Olika typer av urininkontinens och orsaker

Den främsta orsaken till förlust av urin är att trycket i blåsan är högre än trycket i urinröret. Arrangerar i vanliga fall. Men med urininkontinens är något på gång som denna tryckfördelning är inte eller svårt att ordna själv.
Unrineincontinentie är indelat i olika former:
Stressinkontinens
Denna urin går förlorad på grund av en tryckökning i buken. Detta händer till exempel när skratt, hosta, och sport. Förlusten av urin på Detsamma som ökningen av trycket är över. Vidare urinera normalt. Stressinkontinens kan orsakas av musklerna som stänger urinröret fungerar inte tillräckligt. Som ett resultat, kommer trycket i blåsan vara större än de i urinröret, och kommer att kunna strömma genom urinen. Stressinkontinens kan också orsakas av en defekt i däcken där urinröret för att hänga. Om det inte hålls stadigt på plats, kommer urinröret inte "kläm" när trycket stiger i magen. Ett slutligt skäl är en minskning i muskelskiktet i urinröret. Detta beror främst på åldrande.
Urgeincontinentie
I urgeincontinentie det är förlust av urin på grund av okontrollerade sammandragningar i urinblåsan. Här en person känner sig ofta lust att urinera bara tyvärr för sent. Orsaken till dessa sammandragningar är ofta en ökad känslighet av blåsan. Till exempel, när en infektion i urinblåsan vid en blåstumör. Vissa mediciner kan vara orsaken till urgeincontinentie.
Blandad inkontinens
Detta är uppträdandet av de ovan nämnda formerna av urininkontinens samtidigt.

Vad kan du göra?

I lindriga former av inkontinens kan du välja att använda absorberande produkter. Exempelvis trosskydd. Men är det verkligen läckageproblem i ditt dagliga liv så är det verkligen klokt att gå och besöka läkare.

Vad kan läkaren göra?

Beroende på orsaken till förlust av urin, det finns flera behandlingsalternativ, om det finns första undersöktes vad som finns att göra med orsaken till förlust av urin. I en urgeincontinentie orsakas av stenar i urinblåsan är det faktiskt mest lämpligt att behandla det först. Om läckaget inte har någon uppenbar orsak, det finns också mer generella behandlingsalternativ:
Sjukgymnastik
Sjukgymnastik, kan du lära dig att träna musklerna i bäckenbotten. För stressinkontinens detta fungerar ofta mycket bra. Du åstad ofta inom 3-5 månader, efter denna period finns det bara inte mycket att förvänta sig ytterligare förbättringar.
Avgörande
Det finns flera alternativ för urininkontinens operation. Det är endast i sällsynta fall drivs som förbättring på lång sikt är ofta nedslående.
Läkemedel
Det finns mediciner, särskilt med urgeincontinentie, kan bidra till att minska sammandragningar i urinblåsan. Om läckage uppstår kan ibland förskrivas östrogen efter klimakteriet.
Ytterligare verktyg
Det finns särskilda foder för inkontinens eller särskilda tamponger.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha