Urinblåsecancer är inte en dödsdom

Timan Hagerstrom December 27, 2015 Hälsa 174 1
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Varje år, cancer i urinblåsan upptäcks på mer än 5000 personer. I de flesta fall, dessa är en tumör slemhinna. Graden av malignitet uttrycks i etapper med hjälp av TNM-systemet. En T2-4 är den mest maligna formen, med eller utan metastaser till lymfkörtlarna och / eller metastaser i andra organ. Identifiera blåscancer i ett tidigt skede är därför av avgörande betydelse. Det finns en hel del symptom, kommer det inte att ljuga om det.

Innehåll

 • Blåscancer är vanligt
 • Orsaker till cancer i urinblåsan
 • Tecken och symptom tyder inte på någon definition av cancer i urinblåsan
 • Olika grader av cancer i urinblåsan
 • Finns det något att göra?
 • Ingen dödsdom

Blåscancer är vanligt

Urinblåsecancer är en sjukdom som förekommer oftare fyra till fem gånger i män än hos kvinnor. Och alltför ofta hos män som har passerat sextio. Dessutom, detta villkor hos män, den fjärde vanligaste cancerformen. Som sådan, en alarmerande hög värdering ?? ??. Nästan alltid denna tumör uppträder i slemhinnan eller epitelet i urinblåsan. Vi talar då om en urotheelceltumor, vanligen i form av polyper. Bladder Polyper kan också vara godartad, för övrigt, men bara i en lite mindre än 6 procent av fallen. Dessutom, om definitionen av "godartade åsikter kraftigt isär.
Cystografi

Orsaker till cancer i urinblåsan

Den exakta orsaken till cancer i urinblåsan är fortfarande sällsynta. Det är nu uppenbart att cancerframkallande ämnen spelar en tvivelaktig roll. I njurarna, blodet renas. Avfallet också cancerframkallande partiklar kommer in eller inte löst form via urinledarna som urin i blåsan uppåt och sedan utsöndras genom urinröret. Det kan finnas en direkt koppling kan finnas mellan de cancerframkallande ämnen i urinen, och cancer i urinblåsan. De möjliga orsakerna till cancer i urinblåsan är:
 • Rökning är risken att rökare får cancer i urinblåsan nästan 2,5 gånger större än hos icke-rökare.
 • Aromatiska aminer är cancerframkallande som fortfarande används i färg- och gummiindustrin.
 • Ärftliga faktorer I vissa familjer, cancer i urinblåsan vanligare. Även det som görs ytterligare forskning.

Tecken och symptom tyder inte på någon definition av cancer i urinblåsan

När prostata lider hörsel klagomål kan också indikera cancer i urinblåsan, såsom smärtsam urinering och ofta måste gå på toaletten. Hematuri eller blod i urinen, är på något sätt ett dåligt omen. Det indikerar att något allvarligt är på gång i urinblåsan. Det kan vara godartade polyper, men som tidigare indikerats är polyper i endast 6 procent av fallen godartade. Blodsplatter är alltid ett dåligt tecken, även om detta fenomen är kanske initialt övergående. Detta klagomål bör gå direkt till läkaren. Vidare kan de tidiga stadierna av cancer i urinblåsan vara i tecken på endast vaga symptom. Symtomen vid denna sjukdom ofta smygande kan omfatta:
 • Urinering är smärtsamt.
 • Frekvent urinering.
 • Blod i urinen.

Olika grader av cancer i urinblåsan

När ovanstående symptom, är det bättre att varnar läkaren. Speciellt när det finns blod i urinen och urinering är mer smärtsamt, så du kan ibland ta sin tillflykt till en smärtstillande medel. I så fall kommer läkaren med största sannolikhet direkt fram till urolog. Förutom urin- och blodprov är röntgen ?? s gjorda av urinblåsan och njurar. Också en cystoskopi gjort med dig. Med avseende på diagnos följer varje sjukhus däri mer eller mindre fast protokoll. I en cystoskopi kontrolleras om det finns en tumör i urinblåsan, som naturligtvis måste tas bort så fort som möjligt. Även och framför allt vill få läkaren en bild av hur djupt tumören har bosatte sig i blåsväggen. Tissue Forskningen ger på många sätt ofullständiga, men också granskningen av tumörceller i urinen. Ytterligare tester kan omfatta en datortomografi och / eller ultraljud, och ibland även en MR-undersökning. Nyckelfrågan är alltid hur djupt tumören i blåsväggen har sina rötter. Eftersom den typ av behandling beror. Det finns olika grader till en tumör i urinblåsan är utvärderad. Dessa faser är:
 • T Tumören är mycket lokaliserad och begränsad till de mukosala cellerna i urinblåsan.
 • T1 Tumören har nu kapslade i bindväv.
 • T2-T4 Tumören har vuxit in i muskelvävnaden.
Det finns fler grader, men som hänför sig till huruvida en T3-4-implantation också har spridit sig till lymfkörtlarna och om det finns metastaser till andra organ. Ytterligare forskning inom detta område består av en MR-undersökning.

Finns det något att göra?

Det finns många faktorer som avgör behandlingen av cancer i urinblåsan. Mycket beror på typen av tumör, om cancern har eller inte begränsad till slemhinnan och huruvida det finns redan metastaser. Lyckligtvis finns kvar i de flesta patienter inväxt inom gränser och är en "det i tid." Tumören, typiskt en polyp, avlägsnas därefter med hjälp av en så kallad TUR-kirurgi, följt av blås tvättar med cytostatiska eller immun förhöjer substanser. Vid en djup implantation av tumören, t ex i en muskel, vanligtvis att passera till en "radikal cystektomi ??, och eventuellt med lymfkörtlarna utöver urinblåsan, är prostata och livmodern avlägsnades. Ibland är det beslutat att bestrålas, vilket också beror på typen av tumör. Med metastaser består behandlingen också av kemoterapi.

Ingen dödsdom

Det är bra att veta att cancer i urinblåsan i nästan 9 av 10 personer är inte livshotande. Urinblåsecancer är verkligen inte en dödsdom, speciellt om det är inte muskler-invasiv tumör. Utsikterna är också bra, så länge behandlingen är tillräcklig och effektiv. Endast i ett fåtal fall har sjukdomen nått en svår fas, kanske i samband med metastaser. Men även då ger en effektiv behandling ofta tröst.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (1)
Anke Jonsson
  Like 5   Dislike 1

När min make förra året upptäcktes cancer i urinblåsan. Han skulle få sex blås tvättar med BCG bakterie. Efter fyra gånger bakterien under eereld var inte tillgänglig längre. Därför anser jag att du kan ta bort bättre produkt denna behandling.

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha