Urbanisering i utvecklingsländerna

Anne Edström Februari 28, 2016 Miscellanea 16 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Befolkningen i utvecklingsländerna kommer att fördubblas till denna gången på 10 år. Detta innebär att det finns en hög grad av urbanisering, städer blir större. En tredjedel av befolkningen är naturligtvis, det vill säga att det finns barn föds. De allra flesta har att göra med etablering. En stad i utvecklingsländerna ser mycket annorlunda ut än i Nederländerna. Centret liknar staden Rotterdam, men runt det är fortfarande en mycket stor bit av slummen. Dessa slumområden är 90% olagligt. Regeringen har lite ström, men måste byggas till slummen har utplånats i en dag. i tredje världen är divisionen landsbygd / stad, 60/40. Här i väst är det 25/75. Detta är fortfarande en stor skillnad och om det någonsin skulle rätas innebär att städer gigantiska storlekar för att nu kommer till tredje världen.

Orsaker till tillväxt

Det finns push and pull faktorer, att flytta från landsbygden till staden, men också att flytta från en stor till en liten stad eller vice versa. Migration fungerar alltid selektivt, kan detta på grund av ålder, rikedom, utbildning, et cetera. De viktigaste push och pull faktorer i utvecklingsländer i ekonomiska termer, provisionering och social status. Det kan vara så att en person ekonomiskt hopplös är på landsbygden och vill prova i staden eller de flyttar till staden eftersom det finns en bättre nivå av anläggningar och därmed de ger några barn eller sig själva en bättre framtid. Många människor går till staden, eftersom de har en chans att ett jobb i staden, men det jobbet är inte reserverat för några invandrare.
En fördel med denna migration är som gör en växande andel av befolkningen uppleva en ny social ordning och modern teknik. Men det finns fler nackdelar än fördelar, går landet genom denna migration flöde bakåt. Slummen i staden är enorma. Och det uppstod kända primat städer, vilket innebär att en stad i utvecklingsländerna har en mycket större befolkning än den andra staden i landet. Downsides är att storleken är absolut inte i proportion till de ekonomiska möjligheter. Två tredjedelar av stadsbefolkningen är inte alls inblandad i ekonomin. Regeringen måste också betala så mycket pengar och en sådan stad är parasiterande på ekonomin. Allt går till staden, särskilt fabriker. Dessa företag gör, eftersom så många människor i denna stad är att det finns tillräckligt med arbetare för en fabrik, men andra städer i landet är så blir mindre viktiga och det finns fortfarande ekonomiskt sämre.

Situationen i slum

Slum är också kända som slum Rios, kåkstäder och kåkstäder. Men allt kommer till samma sak.
Slummen är alla illegalt förvärvade platser. För boende finns det alltid en risk för att de kommer att avvisas från området av regeringen. Detta förhindrar investeringar, eftersom de boende inte vill ha pengar / försök att förbättra sina hem, eftersom de kan sparkas ut när som helst. Innan detta hus kan förbättras, måste det naturligtvis byggas. Detta händer i stor skala, i en natt, görs detta genom de dussintals så att det är mer sannolikt att slum inte avlägsnas rätt.
Invånarna i en slum liv den informella ekonomin. Den informella ekonomin motsätter sig den formella ekonomin. Formella ekonomin innebär att hitta den återspeglas i statistiken, dessa är de officiella domstolarna. Den informella sektorn är oregistrerat arbete, här måste du tänka på shoeshine pojkar, vakter av bilar. Den informella sektorn är faktiskt i husen alla jobb som rika skulle behöva, därför biltvätt och sko vakt för att vägleda.
Sådan slum har uppenbarligen att vara organiserad, det är en komplex fråga. Varje grupp har sin egen uppgift. Fördelningen är på etnicitet, grannskap och gata. Ofta en slum speglar regioner som befinner sig i staden. Ju fattigare ett distrikt, desto mindre integration där. Styrelsen i en slum är maffian, varje distrikt har sin person som har kontakt med polisen. Kraften i maffian är baserad på solidaritet av befolkningen, med en låg solidaritet har lite makt och vice versa.
Slum utseende är mycket svårt. Det enda som skulle hjälpa är att se till att människor på landsbygden är inte fattiga, men det är nästan omöjligt att göra. Dessutom finns det också ett annat fall av stegvis migration, betyder det att någon från landet flyttar till en landsortsstad, och sedan igen flyttar till en storstad. Detta är nästan omöjlig att stoppa.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha