Upptäckt av ett effektivt vaccin mot malaria

Upptäckt av ett effektivt vaccin mot malaria

Osaka University forskare har utvecklat ett effektivt vaccin till mer än 70% mot malaria. En viktig upptäckt när, enligt WHO, malaria avlivar nästan 700.000 människor varje år och de flesta av dem barn.

Ett japanskt team av Osaka University har utvecklat ett effektivt vaccin till mer än 70% mot malaria.

Deras arbete, publicerad i PLOS webbplats, möjliggjorde produktion av ett pulver som kallas BK-SE36, som härrör från en genetiskt modifierat protein, som bärs av mygga vektor av sjukdomen.

Detta protein, blandas med aluminiumhydroxid injicerades 21 dagars mellanrum hos personer 6-20 år i norra Uganda 2011.

Vaccinet befanns vara säker och resulterade i bildningen av antikroppar i individer som testades i 72% av fallen. Japanska forskare anser att det är mer effektivt än behandlingar som för närvarande finns.

Använd vaccin inom 5 år

Gruppen av professor Toshihiro Horii konto nu genomföra en klinisk studie på barn 1 till 5 år, och hoppas att flytta till en praktisk användning av vaccinet inom 5 år.

Detta tillkännagivandet gjordes inför öppnandet av konferensen Yokohama Japan och Afrika vars centrala tema är utvecklingen av den afrikanska kontinenten. Afrika är den kontinent som drabbats hårdast av detta gissel som drabbar nästan 220 miljoner människor varje år i världen.

(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha