Upptäck effekterna av socker på din hjärna

Bernadhina Westergren September 28, 2016 Hälsa 43 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Upptäck effekterna av socker på din hjärna

Socker är inte bara dåligt för vår linje. Det skulle också leda till biverkningar i hjärnan, från att sakta lärande på ökad risk att utveckla Alzheimers sjukdom.

Påskhelgen just avslutats och du fortfarande har choklad på mungipan ... perfekt tid att påminna er om hur socker punkt är dåligt för hälsan. Ty om effekterna på nivån av linjen är kända, de på hjärnan är lite mindre.

Konsumeras i små mängder, mindre än 50 gram per dag, är socker inte dåligt för kroppen. Men denna dos ofta överskrids utan att någon märker det. I själva verket är de flesta socker gömd under namn kolhydrater, fruktos, honung eller annat, i industri livsmedel. Huffington Post hemsida har beslutat att granska de viktigaste studier om effekterna av socker på hjärnan.

Cravings
De aktiva socker receptorerna i tungan som utlöser produktionen av dopamin, det hormon av lycka i samband med tillfredsställelse. Stimulerad alltför ofta och i alltför stora mängder, kan denna reaktion orsaka problem som förlust av kontroll, lust och ökad tolerans mot socker.

Minne
Överdriven konsumtion av socker i laboratoriemöss gav oroande resultat: insulinresistens, som ansvarar för regleringen av sockernivåer i cellfunktionen blod och hjärna. När insulin falla, är sambanden mellan hjärnceller förändras, vilket avmattning i inlärning och minne.

Stämningen
Om du redan har upplevt en impulsiv önskan socker, sade Huffington Post, vet du att det kan orsaka humörsvängningar, irritabilitet och trötthet. I vissa fall, kan symtomen gå upp till ångest eller depression.

Neurodegenerativa sjukdomar
Enligt en studie utförd 2013, är insulinresistensen och alltför höga sockernivåer i blodet kopplas till högre risk att utveckla neurodegenerativa sjukdomar som Alzheimers.

  Like 0   Dislike 0
Tidigare artikel Mer kvalitet i ditt liv
Nästa artikel Tillverkningen av cement
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha