Upptäck de vackraste städerna i Umbrien

Drömmer du om en semester i Italien, men bort från mängden? Förutom regionen Toscana är Umbrien, det gröna hjärtat av Italien, med sina böljande landskap, sjöar, charmiga byar och utsökt mat! Här hittar du de vackraste medeltida städer som Assisi, Gubbio, Todi och Orvieto. Det är tänkt vandra genom vindlande gränder och njuta av en cappuccino eller ett glas vin på en terrass på en solig piazza. Kort sagt, i Umbrien djupdykning i "la dolce vita".

Assisi

Assisi är ett av de vackraste städerna i Umbrien, men under högsäsong du det ackompanjemang många turister. Staden är mest känd som födelseplatsen för St Francis och St Clare. Det lockar varje år tusentals turister och pilgrimer. De många kyrkor och klocktorn, högt på en kulle i Subasio du gör staden ser långt liggen.Assisi är på topp och medeltida. Med många små gator, är byggnader i vit sten och tjocka väggar som om århundraden, lite eller ingenting har förändrats. Basilikor, kyrkor och katedraler är naturligt rikligt i pilgrimsstaden Assisi. Den mest kända och mest besökta basilika är utan tvekan Basilica di San Francesco. Denna kyrka från 13-talet är på världsarvslistan och är ett fint exempel på italienska Gothic. Den består av tre delar:
  • Kryptan med grav St Francis.
  • Den lägre kyrka genom vilken du anger, är uthuggna i berget. I Capella di San Martino kan du beundra vackra fresker av Simone Martini anekdoter från livet av St Martin skildra.
  • Den övre kyrkan byggdes på den nedre kyrkan och är mindre mörk än den lägre kyrkan. Giotto målade här är världsberömda fresker i Franciskus liv.

Från kyrkan till världen nu! Beställa en drink på en av de många kaféer på Piazza Comunale och njuta av utsikten över pelargången av Temple of Minerva, lämningar från tiden för kejsar Augustus.

Gubbio


 Bilden som återstår efter ett besök i Gubbio är utan tvekan det av Piazza Grande. Torget är som en stor balkong i utkanten av staden och erbjuder dig en fantastisk utsikt över regionen. Om du tittar torget du det kommer rätt på symbol för staden: Palazzo dei Consoli, en gotisk byggnad som nu inhyser Museo Civico är inrymt. Dess sju Tavole Eugibine hållas: brons tabletter som etruskiska och romerska texter nicked. Förutom att bygga Duomo är från 13-talet. Den nuvarande Stadshuset, Palazzo Ducale med dess vackra innergård ligger på torget.
Gubbio är verkligen en labyrint av smala gator och trappor. Mycket typiskt är terrakotta kakel där du kan tydligt se från Mount Ingino. Du kan klättra till kulle göra till fots, men med linbanan går snabbare och är mindre tröttande. Detta är också Chiesa di Sant'Ubaldo, kyrkan där de tre Ceri lagras: stora träkonstruktioner som ser ut som ljus som bilderna av de tre skyddshelgon är paraderade under Festa dei Ceri, en traditionell festival den 15 maj .

Orvieto

Orvieto är precis som många städer i Umbrien, vackert belägen på en kulle. Bilen kan du gå vilse i en parkeringsplats ner för backen och en linbana tar dig till centrum av staden. Det är tyst promenad i de pittoreska gatorna, även på sommaren. Ett absolut måste för besökaren och en symbol för Orvieto Duomo. På fasaden av italiensk gotisk arkitektur röra dig bara uttråkad. Det finns en uppsjö av skulptur, torn och mosaiker som gnistrar i solen. Inuti fresker av Yttersta domen Signorelli är värda.
En annan attraktion är Pozzo di San Patrizio, en brunn som var att förse staden med vatten under tider av krig. Det är från 1527, är 62 meter djup och har en diameter på 13 m. På båda sidor finns en spiraltrappa genom vilken de tog upp vattnet med åsnor. I väggarna i gropen är 70 välvda fönster tillhandahålls genom vilken ljus faller på trappan. Kom ihåg under ditt besök i Orvieto säker på att inte dricka ett glas Orvieto Classico, en läcker vitt vin från regionen.

Todi


 Todi är en mycket charmig stad, belägen på en brant backe i dalen av Tibern. Det är omgivet av tre tjocka väggar. Innerväggarna är lämningar från den etruskiska perioden, är den mellersta romerska och ytterväggarna byggdes på medeltiden. I mitten av Todi är Piazza del Popolo, en mycket typisk torg. Här kan du verkligen känna att du är fortfarande i medeltiden. Omedelbart du falla Cattedrale dell'Annunziata på en något högre kyrka med fasaden en lång, bred trappa. Den romanska vita fasaden glittrar i solen. Symboler av världsliga makten är Palazzo dei Priori, Palazzo del Popolo och Palazzo del Capitano. De senare två är förbundna med varandra med en utvändig trappa. De byggdes på 13-talet och är exempel på italienska gotisk. Palazzo dei Priori utmärker sig för sin eleganta fasad i renässansstil. Vid den högsta punkten i staden är Parco della Rocca, uppkallad efter Rocca, en fästning från den 14: e århundradet. Allt som återstår nu är en massiv runda torn.

Umbrien

LegendaA Assisi
B Gubbio
C Orvieto
D Todi
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha