Uppslutning; matsmältning och absorption av fett

Fett är ett viktigt bränsle för kroppen. Fetter ger i en liten volym, en hel del energi. Fett matsmältningen börjar med slipning av mat i munnen. Gal spelar en viktig roll vid nedbrytning av fett. Gal ser till att emulgeras fetter och orsaka bildning av miceller. Miceller är viktiga för upptaget av fett från tarmlumen till enterocyten. Tarm cell förvandlar fett innehöll chylomikroner. Kylomikroner levereras till lymfkärlen. Från lymfan kylomikroner släpps ut i blodomloppet.

Nedbrytning av fett i munnen

Fett matsmältningen börjar i munnen. Munnen med tänder slipa maten bra så viktiga enzymer av fett matsmältning kan mycket väl handla om maten. Dessutom saliven i munnen, enzymet lipas. Lipas bryter ner för en liten del av alla av fettet i maten i diglycerider, och fettsyror. Dessutom innehåller saliven fosfolipid. Lipaset och fosfolipid emulsificeert fettet. Emulgerande är att minska ett stort fett droppe i små fettdroppar och blanda med vatten. Emulgeringen säkerställer att den efterföljande nedbrytning av fett kan ske bättre.

Nedbrytning av fett i magen

I magen, är gastriskt lipas produceras. Gastriskt lipas triglycerider bryts ned till diglycerider, och fettsyror. Men bara omkring en tredjedel av den totala mängden fett i kosten bryts ner till fettsyror och diglycerider. Men de resulterande diglycerider ge bättre emulgering och knådning av magen ger en god fördelning av alla fetter i maten slurry.

Uppslutning IES fett i tunntarmen och den roll i gallblåsan och bukspottkörteln

Från magen till de fetter i tunntarmen har deponerats. Här måste ett problem som måste övervinnas. Nämligen tarminnehållet är vattniga och vatten och fett inte blanda. För att lösa detta problem, passerar gallblåsan galla till tunntarmen. Bile består av lecitin, gallsalter och kolesterol-liknande ämnen. Gal arbetar som en viktig emulgeringsmedel och ser till att fett i maten slammet kan dela en bra bit över de vattentarminnehållet. Emulgeringen enzymerna kan agera bättre att smälta fetter.
För att därefter smälta fetterna, i synnerhet, ger bukspottkörteln, tunntarmen, men också fritt lipas. Lipas smälter fett i fettsyror och monoglycerider.

Inkluderandet av fett i tunntarmen

Absorptionen av fett från tunntarmen är en komplex process. Innehållet i tunntarmen är i själva verket fortfarande ett vattenhaltigt medium, och monoglycerider och fettsyror är fettsubstanser. Återigen, erbjuder effekten av galla en lösning. Gal säkerställer att miceller kan förekomma. Miceller är ämnen som klä fettämnen. Detta skapar ett slags sfär som existerar på utsidan av ämnen som är lösliga i vatten och innehåller inom i fett. På detta sätt kan fettsyrorna och monoglyceriderna transporteras i enterocyten.
I tarmcell, micellerna är nedbrutna och monoglycerider och fettsyror för att återuppbygga fetter. De resulterande lipider, kan dock inte utan vidare direkt släpps ut i blodet. Blod är nämligen vattenhaltiga och som beskrivits tidigare, är fett inte lättlöslig i vatten. Här tarm cellen har hittat en lösning. Tarm cell gör lipoproteiner, att kylomikroner vara exakt. Kylomikroner är också en typ av glödlampor. Den yttre ytan hos dessa sfärer består av proteiner som är lättlösliga i vatten. I det inre av dessa områden är fett. Kylomikronerna släpps in i lymfkärl och lymfkärl transportera kylomikronerna så småningom in i blodet.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha