Ungern: köp och försäljning av ungerska statsobligationer

Det finns en ökande efterfrågan på ungerska statsobligationer. Det kan bero på att bra pengar tjänas genom försäljning av obligationer från Ungern. Nämligen landet har en hög statsskuld och växelkursen för den ungerska forinten under tryck. Detta gör landet får en dålig kreditvärdighet av olika kreditvärderingsinstitut. Ungern bör därför erbjuda attraktiva räntorna på statsobligationer för att göra attraktiva för investerare. Det finns en växande oro om den ungerska skulden. Detta utgången av 2011 cirka 78 procent av bruttonationalprodukten. Totalt finns det mer än 130 miljarder. Ungern har därmed en av de högsta statsskulden i flera östeuropeiska länder. Den oro är särskilt stor eftersom den ungerska ekonomin inte är i bra form. Arbetslösheten är hög, medan den ungerska forinten, fortsätter den nationella valutan att falla i värde någonsin. Internationella valutafonden har erbjudit sig att komma till undsättning. För nu, undanhållit den ungerska regeringen detta stöd. Det skulle också innebära att Ungern måste uppfylla strikta villkor och har liten kontroll över sina egna ekonomiska politik.

Handeln med statsobligationer

På grund av den dåliga positionen Ungern har också ökat intresset på statsskulden. Länder grund för att finansiera sina statsobligationer. Investerare såsom banker, pensionsfonder, företag och privata investerare kan teckna dessa obligationer och ge en viss offentlig så att säga pengar. Om detta lån de får ett visst intresse. Beloppet av detta intresse beror på sannolikheten för att ett land kan uppfylla sina åtaganden. Om chansen att ett land går i konkurs, kommer att höja räntan. Detta hände till exempel i Italien och Grekland. Räntan blir lägre när ett land har ett tillförlitligt rykte. Så är fallet med Tyskland och Nederländerna. Kreditvärdigheten hos ett land bestäms av de olika kreditvärderingsinstitut. De gör detta delvis på grund av skulden och finanspolitik i ett land.

Den ungerska ekonomin

Ungern befriades år 1989 efter kommunismen och flyttade från en planekonomi till en social marknadsekonomi. Under den första perioden, många olönsamma företag gick i konkurs och stängde de olika jordbrukskollektiv. Detta orsakade en början en hög arbetslöshet, men ekonomin började återhämta sig under 1993. Ekonomin växte särskilt snabbt under första hälften av det första decenniet av 21-talet. Den årliga tillväxten i genomsnitt över fyra procent. Även säkert återstod femton procent av ungrare som lever i fattigdom. Medelinkomsten är sjuhundra euro i månaden är mycket lägre än i Västeuropa. Den ungerska ekonomin drabbades hårt av kreditkrisen. Många banker förlorat pengar och därför regeringen råkade illa ut. Hon var tvungen att göra betydande nedskärningar och som skadade ekonomin ännu mer.

Köp och försäljning av ungerska statsobligationer

På grund av den osäkra situationen har räntan på statsobligationer stigit kraftigt de senaste åren. Intresset översteg flera gånger gränsen för sju procent. Detta är den kritiska gränsen. Det är mycket svårt för ett land att betala tillbaka sin skuld när räntorna ytterligare strukturella gräns överstiger sju procent. En annan nackdel är att en stor del av den utestående skulden Ungern i schweizerfranc och euro. Statsskulden stiger så vidare som den ungerska forinten ytterligare nedgångar i värde. Ungern vill göra övergången till euron. Som ursprungligen planerades. Ungern skulle gå över till euron under 2010, men på grund av dåliga ekonomiska politik de inte uppfyller villkoren för tillträde till euroområdet. Det verkar också att så är fallet kommer att vara kort sikt.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha