Underhållsbidrag avdrag 2012 och 2013 och underhåll 2014 och 2015

Natan Åkerman Februari 29, 2016 Miscellanea 14 24
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Underhållsbidrag 2012, 2013 eller 2014 och andra underhållsskyldighet är en separat avdrag på din inkomstdeklaration, en rätt för den betalande parten. Skatteavdraget av underhållsbidrag år 2015 kommer att försvinna och med en skatt. Avdraget görs för ex-partner i den betalda till din tidigare skatte partner underhåll, oavsett om du har reglerat genom ett domstolsbeslut eller ett samordnat sig i skilsmässa. För skatteavdraget är ingen skatt tröskel. Notera 2014 indexering av underhållsbidrag till barn på 0,9 procent. Man kan också lösa in underhåll. Då har du en stor avdragsgill gång. Partner Underhållsbidrag, stöd och skatter barn, läs mer om det här. Kommer det att finnas en kortare underhåll efter skilsmässa?

Partner Underhållsbidrag till barn under 2012, 2013, 2014 eller 2015

Du måste skilja mellan skattemyndigheterna i underhållsbidrag och barnbidrag. Här är jag talar om underhåll som en separat avdrag. Stöd barnet inte är avdragsgill, men kan delvis vara avdragsgilla om du därigenom kraftigt garanterar försörjningen för ditt barn. Vi talar om skatterabatten levande barnet:
 • avdrag bor barn under 2012 och 2011;
 • avdragsgilla kostnader levande barn 2013;
 • avdragsgilla kostnader levande barn 2014;
 • avdragsgilla kostnader levande barn avskaffades 2015.

År 2015 avdrag för underhållsbidrag inte längre existerar. Postkostnads ​​levande barnet är ett barn system avskaffades 2015.

Vad omfattas av underhållsbidrag och underhållsskyldighet?

Vilka kostnader kan dras i fält 1 av inkomstskatten? Nu är det främst för följande underhåll:
 • De pengar du med jämna mellanrum för att göra ditt ex;
 • Eventuella tillägg som du gör i ditt ex;
 • Din andel av det nominella hyresvärdet som ditt ex i det tidigare hemmet som en huvudsakliga bostad är fortfarande levande. Detta kan vara upp till två år i fält och sedan i fält 3. Det sistnämnda, Box 3, är intressant eftersom du inte behöver betala någon teoretisk hyresvärde om två år;
 • Varje klumpsumma om du var gift som man enades och betalas när du inte bodde permanent åtskilda.
 • Varje avveckling av pensioner, livräntor och andra inkomster på vilka bidrag har betalats och dras i inkomstdeklarationen;
 • Varje stöd till ditt ex som berättas av sociala tjänster till dig;

Indexering av underhållsbidrag under 2012, 2013, 2014 och 2015

Årlig indexering av den möjliga underhåll till din ex-partner. År 2012 är den ränta 1,3 procent jämfört med 2011. Under 2013 är denna siffra 1,7%, 2014, indexeringen av 0,9%. Den lagstadgade indexering av underhållsbidrag från 1 januari 2015 är 0,8%.

Underhållsbidrag återköp och inlösen av underhållsbidrag

Regelbundet företräde givet att köpa av underhållsbidrag. Fördelen är att mottagaren kommer att vara mindre beroende av, och kan vidare med sitt liv. Nytta för betalaren att den därmed avslutade. Detta ger betalaren ett stort avdrag, men mottagaren beloppet ska redovisas som intäkt. Det är matematik för att se hur utköp av partner underhåll bästa kan ske.

Underhållsbidrag om du bor

Det finns ingen skyldighet att betala underhåll till din ex som du levde som det inte fanns någon socialt kontrakt, där underhållsskyldigheten registrerades.

Skatte partners efter en skilsmässa

När skilsmässan framställningen har lämnats in i domstol och du inte längre på samma adress registreras i GBA, du är inte längre automatiskt skatte partners. Undantag från detta är:
 • Den situation som du har lämnat in en begäran till domaren från säng och kartong;
 • Att ni båda väljer att vara här för hela räkenskapsåret partners.

Kortare underhåll efter skilsmässa

Kammaren vill begränsa längden på underhåll i upp till fem år, men än så länge är det inte ännu. Inte mindre än tre grupper arbetar nu på egen hand lagförslag för att minska längden.

Underhåll för dig som ett avdrag och mottagaren som en extra inkomst

För mottagaren av underhållsbidrag är underhålls extra inkomst på vilka inkomstskatt ska betalas. För den betalande parten att underhållsbidrag är avdragsgill. Har ingen inkomstskatt betalas på barnet.

Barn i 2015, en skatt mindre

År 2015, skatterabatter bleknar levande barnet och därmed din skatteavdrag för barnbidrag.
  Like 0   Dislike 0
Tidigare artikel Coat typer av marsvin
Nästa artikel Vad Djokja silver?
Kommentarer (24)
Morris Holmqvist
  Like 4   Dislike 1

Kära, det är bara underförstått att när parterna fortfarande gift men varje levande på en annan adress från skattemyndigheterna fortsätter att skatte partners? I ett förbund har vi kommit överens om att jag kommer min pension varje månad underhållsbidrag till min fru, som bor på annat håll i Nederländerna lön tills en av dem dör. Jag betalar också en månadsavgift C enligt WFP relaterat tidigare avslutade huwelijk.Vraag: är följande fördelning av de avdrag rättsligt giltigt och verkställbart så länge situationen inte förändras deklarationer 1: belasbaar inkomst man: A - B - C -> skattepliktiga intäkter kvinna gåvor Job 2: beskattningsbar inkomst man A - B -> beskattningsbara inkomsten kvinna B - Caangiften 3: beskattningsbar inkomst man A - C -> beskattningsbara inkomsten kvinna B - B? = 0aangiften 4: En man skattepliktiga intäkter - 02/01 B -> beskattningsbara inkomsten kvinna B - 02/01 B -Caangiften 5: Avdrag så vedelen minsta betalas till totala skatt!

Annchristin Selander
  Like 4   Dislike 1

Efter tre år, att inget barn underhållsbidrag eller liknande har fått, jag äntligen fått det från och med nästa månad. Min dotter går till dagis på heltid eftersom jag arbetar heltid och här får jag avgift. Början denna avgift ner nu eftersom jag kommer att få underhållsbidrag? Jag vill höra från dig!

Vicci Åkerlund
  Like 3   Dislike 2

Jag har bara efter genomförandet av rättsfall, en liten mängd emot i 4000 ad 2014. Detta bekymrade över underhållsbidrag 2011. Resten av utestående underhållsbidrag, kommer jag inte att få, eftersom min ex har gått i skuld. Nu gör i 2014, ger jag fortfarande detta underhållsbidrag i min deklaration? Har ett välfärds sedan 2013 och detta belopp inte leverera, eftersom det var omkring år 2011.

Noe Björk
  Like 4   Dislike 0

I min självdeklaration som mig avslutades av en kvalificerad person som aldrig har betalat min underhållsbidrag till min ex-fru fyllde ut min självdeklaration. Så jag fick förlorade pengar tills jag hade nyligen skatten höra på telefonen att jag kunde dra av underhållsbidrag från de senaste fem åren än. Jag in redan min 2014 självdeklaration med skatten. Min fråga är hur ska jag fortfarande lämna in en ansökan via Internet för att få det betalade. Jag tror inte lyckas hitta rätt plats, kommer du hjälpa mig? Tack så mycket, sir, U.Beverli

Gudny Hopp
  Like 2   Dislike 1

Jag betalar 150 euro i månaden i barnbidrag. Så jag kan återvinna en del. Men jag får också hälften av utsläppsrätterna. Har jag rätt till återbetalning eftersom jag får hälften av barnbidraget?

Tibert Gyllenhaal
  Like 5   Dislike 1

Vid utgången av levnadskostnaderna Jag åker dit varje år 1800 netto euro nedgång. Detta belopp bör avräknas mot underhållsbidrag att betala. Jag tror att regeringen kompenserar för detta belopp någonstans? En betydande nedgång för en hårt arbetande far co föräldraskap ?? Eller jag ser något över huvudet med dessa anpassade föreskrifter?

Saxo Nilsson
  Like 3   Dislike 2

Hur ska en enda person som måste betala underhållsbidrag och ingenting får tillbaka runt komen.Als underhållsbidrag skyldighet förkortades, och barnen är under 10 år, de kan om de är 16 år eller äldre inte studerar att maken.de utan skuld gap mellan rika och fattiga blir allt större. endast barn till rika då kan studera. Verkligen vända en dålig plan. betoning på igen.

Vinter Malmquist
  Like 2   Dislike 0

Min man betalar 497 € per månad barn stöd eftersom han när detta bestäms av en domstol, levde han fortfarande med sina föräldrar och hans ex majoriteten av bostäder kostnader betaalde.Inmiddels vi har varit så här hög och mängden 280 euro i inteckning skulden nådde bland annat. till extramaterial. Nu hör jag alltid olika historier. Man säger att vi kan dra av € 497 av den beskattningsbara inkomsten så att vi kvalificerar för bostadsbidrag. Den andra säger niet.Wat är sanningen, för vi är nu förmodligen en anständig summa återbetala avgifter som vi kan behöva. Alvst tack för reaktion

Lena Samuelsson
  Like 2   Dislike 0

Min före detta fru bor fortfarande i vår lägenhet för uthyrning och inteckning är i båda våra namn. de betalar mig hyra som inte är inskriven i konventionen, jag betalar hennes barn stöd men enligt förbundet vi is.Als är ingen skatt partner och jag uppfyller bestämmelserna kan jag dra av barnbidrag som ett engångsbelopp i fält 1?

Jadon Wahlström
  Like 3   Dislike 1

Mitt ex har lämnat vår ägar och hyrde ett annat hus. Eftersom jag använder min inkomst till inteckning inte bara i mitt namn får vi är båda fortfarande äger huset där jag bor. Förbundet har vi kommit överens om att jag kommer hela kostnaden för huset för att ta mig. Vi kallar än underhållsbidrag in natura, eftersom min fru inte behöver betala dessa kostnader nu. Hon har också en skattefördel om en egen bostad. Jag kan nu ge hälften av kostnaden för fastigheten som underhåll?

Jolena Erlandson
  Like 3   Dislike 0

Jag Betal ansluta sig till boendekostnader för de nu mer än tre år till salu gemensamma hem. Mitt ex lever hela tiden där. Jag meebetaal tidigare registrerats i skilsmässan avtalet. Jag har varit mer än två år finns det inte längre lever, så bör inte inteckning fler aftrekren av den beskattningsbara inkomsten. Kan jag ha det nu som "underhåll" subtrahera från min beskattningsbara inkomst?

Josef Åkerman
  Like 5   Dislike 0

Gechte Lord Mrs Skulle vilja veta om det är möjligt om jag får en allimentatie av mina barn på grund av oförmåga, de kan dra den från belasting.Uw svaret som tegemoedziend.Met vänlig groeten.RBHvan Walking

Eusebia Blomgren
  Like 1   Dislike 1

Kära Hans, ett. Så länge skilsmässan inte begärs du är skatte partners. Det är också sant att det inte finns någon rättslig underhållsbidrag, men det finns en delning av din nettoinkomst. Din pension är dina pensioen.2. Din beskattningsbara inkomst är lika med AC och ger dig din fru är med dig redan har beskattats. Detta är bara annorlunda om pensionsfonden direkt till din fru uitbetaalt.Met Med vänliga hälsningar, Seagull

Annebel Isaksson
  Like 2   Dislike 1

Kära Yvette, nej, eftersom barnet har ingen inkomstskatt, wel.Met underhållsbidrag Med vänliga hälsningar, Seagull

Sölve Bloch
  Like 4   Dislike 0

Bästa Alie Du har bara underhåll som du får i ett år. Om du är i en senare år får en betalning under ett år tidigare, också ger dig den kvitto tills den senare år op.Met Med vänliga hälsningar, Seagull

Timmie Rehnquist
  Like 3   Dislike 1

Kära U. Beverli, om du för ett räkenskapsår har redan haft en slutlig taxering, du kan fortfarande begära skriftligen till Skatteförvaltningen att vara stilla med relevant skatteavdragskonto. Bifoga klart vilka inlägg är inblandade och vilka mängder: Med vänliga hälsningar, Seagull

Giles Palmcrantz
  Like 3   Dislike 1

Kära Bob: Om du får en partiell ersättning av SVB, du har inte rätt till avdrag kostnads ​​levande kind.Met Med vänliga hälsningar, Seagull

Idunna Selander
  Like 1   Dislike 0

Bästa R. de Vries, kan du inte bara kompensera med en lägre underhåll om ditt ex är inte nöjd. För att du måste gå till domstol, helaas.Met hälsningar, Seagull

Egert Hjulström
  Like 1   Dislike 2

Kära R. van Vroenhoven, är det verkligen en ren bezuiniging.Met Med vänliga hälsningar, Seagull

Sandor Hedman
  Like 1   Dislike 2

Bästa Janssen, inkomster som betyder något är din totala inkomst, som är intäkter minus avdrag. Du kan ha rätt till avdrag kostnads ​​levande barn. Det innebär en månadsavgift på 497 euro per kvartal ett avdrag på upp till 415 euro per kvartal, beroende på barnets ålder. Därför bör du bara dra av en del: Med vänliga hälsningar, Seagull

Kennert Lindbergh
  Like 3   Dislike 0

Kära Ray, om underhållsbidrag är tillräckligt hög kvartals wel.Met Med vänliga hälsningar, Seagull

Eckard Holm
  Like 1   Dislike 0

Dear Mr van der Zwan, som är det förbund som du ta halva inteckning i ditt konto som underhållsbidrag, som är avdragsgilla för dig som underhållsbidrag, men beskattas på ditt ex som inkomen.Met Med vänliga hälsningar, Seagull

Berthold Odenberg
  Like 5   Dislike 1

Kära L. Hazen, efter två år är din del av huset upp i fält 3 i inkomstskatt, utan avdrag för räntekostnader och utan tillsats av det nominella hyresvärdet. Trots detta kan du överväga din del av det nominella hyresvärdet och subtrahera som om alimentatie.Met Med vänliga hälsningar, Seagull

Lava Ekblad
  Like 1   Dislike 0

Kära RBH av promenader, är ett sådant bidrag inte beskatta aftrekbaar.Met Med vänliga hälsningar, Seagull

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha