Ukraina; vad kommer att hända i Krim?

Ukraina är det största landet i Europa när det gäller ytan. Det finns ungefär 45 miljoner människor. Från och med November 2013 i västra Ukraina demonstranter har försökt att uppnå den europeiska integrationen. Denna kamp har härdat och presidenten avsattes och flydde. Det finns installerat en interimsregering, som dock inte erkänns av den ryska regeringen. Rädslan är att Ryssland kommer att ta Krim. Detta är den halvö som flyttas framåt i Svarta havet.

Ukraina och Krim


 Var är Ukraina

Ukraina är ett land som ligger i Östeuropa. I söder gränsar Ukraina till Svarta havet och i öster ser vi gränsen till Ryssland. I norra delen av landet till Vitryssland och i väster finns gränsen till Polen, Slovakien, Ungern, Rumänien och Moldavien. Efter Ryssland, Kazakstan och Turkiet, är Ukraina det största landet i Europa. När det gäller området, är det utan tvekan den största land. Landets huvudstad är Kiev. År 1991 blev Ukraina oberoende efter en lång tid ha varit ockuperat av Ryssland. För att förstå situationen på rätt sätt är viktigt att veta att stora skillnader i Ukraina. Den västra delen är huvudsakligen pro-Europa, medan den östra delen är pro-ryska. Så bor på Krim många etniska ryssar. Kulturellt sett finns det stora skillnader. I öster, talar främst ryska när han talade i västra Ukraina. År 2004 fanns det en revolution av den orangea revolutionen. Här Julia Tymosjenko spelade en viktig roll. Hon förlorade valet efter varit möjliga oegentligheter. Janukovitj vann valet och utsågs till ordförande.

 Krim

Krimhalvön har en självständig ställning inom Ukraina. Det finns cirka två miljoner människor. Bland dem finns en hel del etniska ryssar som egentligen inte vill att Ukraina kommer att fokusera på Europa. Men det finns också människor som tänker annorlunda och ibland med demonstranterna i Kiev. Detta gör situationen på Krim explosiv. Huvudstaden är Simferopol.

 Revolt i Kiev

Anledningen till revolten var det faktum att Janukovitj vägrade att underteckna associeringsavtalet med EU. Detta skulle innebära att det kan dyka upp bättre handelsförbindelser med Europa. Men ekonomiskt stöd från Ryssland ansågs det viktigare av regeringen än integrationen med Europa. Unga och framför allt välutbildade demonstranter fruktade att det här vädret innebar att de blev beroende av Ryssland och oligarkerna och därför började den 21 november 2013 ett uppror. Detta verkade gå fredligt löpte ut i början. Kvinnorna förutsatt mat och medicin, medan män sakta men säkert utlöste ett uppror. De tände däck i brand och Europamaidan antingen Europeiska Square är platsen för upploppen. Sedan polisen började använda våld och gav regeringen vet att inte kapitulera. Västra Ukraina vill ha en separation från resten av landet. Konflikten spridas till andra delar av landet.

 Ändra i kampanjen

Vad som ursprungligen var tänkt som en fredlig kamp för ökad integration med Europa blev snabbt ett uppror som spred sig i landet för att kräva avgång president Janukovitj. Den 22 februari röstade 2014 parlamentet av avsägelsen av Viktor Janukovitj. Men kampen var mycket hård. Mer än hundra personer dödades och många skadades. Rebellerna kräver också att Janukovitj måste svara för sina handlingar.

 Ny regering

En ny vald regering ledd av Arseniy Yatsenyuk. Han utsågs till tillförordnad regeringsleider.Hij kommer att leda en koalitionsregering med två parter som är pro europeiska och högerpopulistiska partiet som europeiska val "samtal. Det är fastställt att kommer att följa i maj 2014 nyval. Ryssland erkände den provisoriska regeringen inte.

 Den ekonomiska situationen

Landet är på randen till ekonomisk konkurs. Regeringen har länge kämpat med stora underskott på grund av problem med att samla in skatter. Utländska investerare lämnade det misslyckas eftersom den ekonomiska situationen i landet var inte stabil. Det fanns korruption. Lagar var oklara. De försöker att uppnå integration med EU. Men den tillförordnade ledare har redan varnat folket att folket förväntar allvarliga åtgärder för att göra landet frisk igen. Framtiden ligger i EU men vänskapen knuten till Ryssland säger interimsregeringen.

 Medel för uppehälle

I Ukraina arbetar 21% av befolkningen inom jordbruket. Marken är mycket bördig och odlas spannmål. De trädgårds exporten flesta av sina produkter till Ryssland. Ukraina har ett stort lager av mineraler. Till exempel finns det största i världen titan lager. Förutom järnmalm, nickel, kvicksilver, salt, svavel, och en del guld. 34% av befolkningen är sysselsatt inom industrin. Järn, stål och verkstads är de viktigaste industrierna. Det finns en möjlighet för en stor luftförorening av industrin. Industrin är föråldrad och kräver en hel del energi. Det importeras till största delen från Ryssland. På grund av sitt läge vid Svarta havet, det finns en hel del varvsindustrin. Det finns också utländska bilar som produceras som Volkswagen och Mercedes-Benz. Lönerna i detta land är mycket låg. Den genomsnittliga lönen inte överstiger 350 euro per månad. Arbetslösheten uppskattas till 8%. Det finns många människor från Ukraina som arbetar i Sydeuropa i trädgårds eller konstruktion.

 Frysning av tillgångar

Österrike och Schweiz på 28 februari. 2014 tillgångar frysta av viktiga siffror i Ukraina. Den förre presidenten Janukovytj skulle ha pengarna på banken. I Schweiz, tillgångar 20 personer frysta och det finns räder mot företag Janoekovtsj. Det kan finnas penningtvätt. Under de senaste åren, skulle det finnas 70 miljoner avledas till konton i utlandet.

 Ekonomisk hjälp

USA har redan lovat ekonomiskt stöd och IMF uppgav också att Ukraina har begärt bistånd Ukraina ber om ett belopp på 15 miljarder dollar. IMF nu samråd med internationella partner om hur landet bäst kan hjälpas. Valutan hade fallit i ett fritt fall i oroligheterna.

 Ryska soldater

Den 27 februari 2014 ryska trupper ockuperade de två flygplatserna i Krim, Sevastopol och Simferopol. Den utrikesminister i Ukraina kallar närvaron av den militära invasionen och ockupationen. Det är hem till den ryska flottan i Svarta havet. Den 28 februari 2014 den ukrainska regeringen till FN Säkerhet ombedda att ingripa.

 Framtiden i Ukraina

Det är en öppen fråga hur Ryssland kommer att dra på Krim. De kommer faktiskt kämpa utföra detta kan innebära ett allvarligt hot mot världsfreden. Grannländerna och särskilt Polen har allvarligt överväga att ett flöde av flyktingar inom en snar framtid. Det har redan gjort förberedelser för det. Landet kommer säkert få ekonomiskt stöd från IMF, men frågan är alltså om den ekonomiska situationen i Ukraina kan vara tillräckligt förbättras. Huruvida V.N. Säkerhet kommer att ha tillräckligt med kraft för att nå en överenskommelse med Rysslands president är frågan.

 Uppdatering 7 juli 2015

Den 17 mars 2014 hölls en folkomröstning där folket kunde tala ut för eller mot annektering av Krim. Det visade sig att väljas mer än 90% av befolkningen att ansluta sig till Krim. Detta får stora konsekvenser för Ukraina utan också för befolkningen i Krim.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha