Ugglan, en sträng ser rovdjur

Torre Aspelund Februari 27, 2016 Natur 3 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Ugglan är en vacker och elegant djur dagtid klokt för sig själv innan hon svansen. Han kan sitta i timmar så tyst ni tror han sover med ögonen öppna.

Allmän information


Latinskt namn: Strigidae
Klass: Rovdjur / fåglar
Typ: Carnivore
Var kommer de för: Praktiskt taget hela världen

Bilden av ugglan

Ugglan ses som en symbol för visdom och även olyckan eller dödsfall. Han kan ses som klokt eftersom han kan sitta still hela dagen av dagen och klok ser sig omkring för att se allt. Den dåliga sidan av hans bild har att göra med det faktum att ugglan är verksamt främst på natten ?? och leder ett ensamt liv. De är också bara på natten ?? sina ljud, som vissa människor tycker är ganska skrämmande. Det brukade vara rädd för mörkret och jämförde mörkret dödsfall. Som ett resultat var ugglan också ses som ett djur olycka.

Näring

Ugglor är rovdjur och bytesdjur på andra djur. Deras byte, eller mat, består huvudsakligen av:
  • Mus
  • insekter
  • fisk
  • grodor
  • fåglar
  • harar

Livsstilsvanor

Ugglor är nattdjur och jaga så på kvällen. Detta är en uggla inget problem eftersom han har en mycket känslig och bra hörsel och på natten också kan se. Dessutom behöver du inte höra en Uggla när han flyger, så hans byte han märker ofta för sent.

Kännetecken för kroppen

Ludd tofsarna på huvudet av en uggla är ofta misstas för öronen när de är enbart för kamouflage. Är dessa fjädrar upprätt än ugglan är vaksamma och knippena ligga plant då han är till mods. Hans ?? publik ?? är faktiskt mer i hans ansikte. Från ögonbrynen, runt huvudet och runt näbben. Här är hår som plockar upp ljud och skicka det till hans öron. Benen är tillverkade av vassa klor så att han kan fånga sitt byte väl och han äter hud och hår. Vad slutändan inte kan brytas ned så småningom spottade ut igen, kallas dessa pellets.

Förökning

Owls förbereder sedan hösten redan under häckningssäsongen. Ugglor häckar i grottor, övergivna bon av andra fåglar eller fågelholkar. Ugglor häckar endast när det finns tillräckligt med mat tillgänglig och förutsättningarna är goda, annars väntar på nästa häckningssäsong. En uggla får, beroende på vilken typ av mellan 2 och 5 ägg.

Andra typer av

  • Berguv: En av de starkaste ugglor. De jagar i skymningen och när de har unga, även på dagtid.
  • Tawny: Jakt företrädesvis i ett skogsområde och jaga ensam på natten ??.
  • LadugårdOwl: Den holländska tornuggla är mörkbrun och gyllenbrun, medan tornuggla i England och Sydeuropa är skarp. Jagar företrädesvis i det öppna fältet.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha