UEFA Europa League - utmärkelser

Gusti Jönsson December 26, 2015 Sport 2 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Den 9 MAJ 2012 spela Atletico Madrid och Athletic Bilbao i Bukarest den tredje finalen i UEFA Europa League. Atletico Madrid kan vinna sin andra titel på tre år. För ursprunget till Europa League 2009, var tävlingen kallas UEFA-cupen, en turnering som går tillbaka till 1971 ... UEFA Europa League är en fotbollsturnering arrangerats sedan säsongen 2009-2010 av UEFA. Denna konkurrens ersatte UEFA-cupen, som hålls sedan 1971. Den intertotocupen integrerades i Europa League, men bibehölls principen om UEFA-cupen: inte de nationella mästare, men från olika under eliten europeiska ligan och cupen vinnare kommer att konkurrera.

Nytt system

Den nya Europa League medförde systemet med gruppspelet. I den första fasen är 32 lag delas in i 12 pooler. Den första och andra i varje grupp går vidare till nästa omgång tillsammans med de åtta derdes från gruppspelet i Champions League. Dessa 32 klubbar som spelar i knock-out fas: i en back och bortamatch. Finalen spelas på en förutbestämd skede eftersom finalen i Paris 1998. Innan dess var det sista ifrågasatts av en tur och retur tävling.

Palmares UEFA Europa League 2010-2011


Palmares UEFA Cup 1998-2009


Palmares Uefa Cup 1971-1997

  • 1996/97 - Schalke 04
  • 1995/96 - FC Bayern München
  • 1994/95 - AC Parma
  • 1993-1994 - Inter
  • 1992-1993 - Juventus FC
  • 1991-1992 - AFC Ajax
  • 1990-1991 - Inter
  • 1989-1990 - Juventus FC
  • 1988/89 - SSC Napoli
  • 1987/88 - Bayer 04 Leverkusen
  • 1986-1987 - IFK Göteborg
  • 1985-1986 - IFK Göteborg
  • 1984/85 - Real Madrid CF
  • 1983/84 - Tottenham Hotspur
  • 1982-1983 - RSC Anderlecht
  • 1981-1982 - IFK Göteborg
  • 1980/81 - Ipswich Town FC
  • 1979/80 - Eintracht Frankfurt
  • 1978/79 - Borussia Mönchengladbach
  • 1977-1978 - PSV
  • 1976-1977 - Juventus FC
  • 1975/76 - Liverpool FC
  • 1974/75 - Borussia Mönchengladbach
  • 1973-1974 - Feyenoord
  • 1972/73 - Liverpool FC
  • 1971/72 - Tottenham Hotspur
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha