Ubud på Bali Liz Gilbert i Eat, Pray and Love

Ingelöf Wahlgren Februari 28, 2016 Underhållning 21 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Genom åren har överlevt allt från Bali: kolonisering, jordbävningar, vulkanutbrott och bombningar. Men nu detta indonesiska ön hotas av en helt annan företeelse, nämligen storsäljare från 2006 Eat, Pray and Love ?? Eat, Pray och Beminnen som titeln på den nederländska översättningen lyder ?? med memoarer av den amerikanska Elizabeth Gilbert. Efter denna biografiska romanen 187 veckor var på bästsäljare listan New York Times och resor Columbia Pictures, filmen med Julia Roberts och Javier Bardem i augusti 2010 släpptes på biograferna, en zillioner ensamma kvinnor i en viss ålder till Italien, Indien och Indonesien . I den tredje volymen av hennes memoarer Elizabeth Gilbert beskriver den tid hon tillbringade i Bali ?? På sin trettionde Elizabeth Gilbert har allt en modern kvinna kan önska: ett hus, en man och en framgångsrik karriär som författare. Men istället för att vara glad att hon är översvämmas av panik, sorg och förvirring. Två år senare, efter en bitter skilsmässa och en svår depression, beslutar Elizabeth att ta ett radikalt steg: hon är ett år lång resa ensam. På hennes strävan efter balans och lycka hon gör i tre länder. I Italien mötte hon la dolce vita i Indien hon koncentrerar sig på meditation och hon skurar golv tempel och på Bali hon finner balansen mellan allvar och lätthet, och hon möter sin stora kärlek.

Love: Ubud på Bali Liz Gilbert i Indonesien

Den tredje volymen av memoarer ?? Även i mina underkläder, känner jag annorlunda ?? beskriver de månader som Elizabeth spenderar på den indonesiska ön Bali. Här är hon i kärlek, inte bara på ön, men också Felipe, en brasiliansk smycken importör.
Eftersom romanen publicerades 2006 och även kändisar inklusive Oprah Winfrey gormat om var, har Bali att ta itu med en ständig ström av turister som tycker samma lycka som Liz hopp. Det är omöjligt att bortse från Eat, Pray och kärlek pilgrimer i Ubud. Utan medföljande kvinnor ?? fyrtiotalet och femtiotalet ?? samlas i hundratal i bussar till platser från romanen. Sedan de besöker healers, ta yogaklasser, gör behandlingar och cyklar på omöjligt branta kullar. Allt för att hitta sin balans, och sin egen Felipe ...

Bali Island of the Gods

Bali frammanar bilder av vackra tempel, risfält, fuktiga skogar fulla av grönskande växter, vulkaner och leende människor. Med cirka 20.000 tempel och helgedomar, är det inte konstigt att Bali kallas ön av gudarna. Huvuddelen av befolkningen i Indonesien är muslimer, men 93% av befolkningen balinesiska hinduism beror på en blandning av indiska hinduism, buddhism och animism. Det är denna exotiska blandning som intresserade nyfikenhet. Elizabeth Gilbert var en av de nyfikna. Vem annars är nyfiken och privat Eat, Pray och Beminnen erfarenhet på Bali för att uppleva som kan tillbringa en semester i Ubud.

Ubud: den andliga centrum av Bali

Ubud är den attraktiva staden i de gröna risfält, känd från boken Eat, Pray and Love av Elizabeth Gilbert. Ubub är både andliga och kreativa hjärtat av Bali. En legend säger att en präst från Java Ubud ades som en fästning på ett läkemedel flod. På grund av detta och eftersom området erbjuder många medicinalväxter, obat kallas, konstaterades det är inte konstigt att Ubud lockar traditionellt många healers. Också närvarande är fortfarande ett andligt centrum för balinesiska healers som västerlänningar som bosatte sig där för att öva, yoga och / eller alternativ medicin.
Liksom Liz, kan du träffa handen läsaren Ketut Liyer, genomgå en reningsceremoni i en helig våren, kommer att överraskas av Wayan av medicinalväxter och växter som växer i naturen, lära sig hur hennes kollegor medicinska åtgärder ?? traditionella Jamu ?? s ?? och göra dig smaka hennes multi-vitamin lunch.

Ketut Liyer: shaman och KIROMANT

Om du skulle fråga någon balinesiska där hemmet och / eller arbetsplats Ketut Liyer från Eat, Pray and Love är, kan han eller hon berätta att absolut. Ketut Liyer, medicinmannen och palm läsare var långt innan Eat, Pray och älskar en välkänd healer för byborna i Bali. När du kommer till den blygsamma hem - där Ketut Liyer och hans familj bor - anländer, vanligtvis hittar honom där på verandan: -legged. Klädd i en sarong, kommer han välkomnar kärleksfullt med en tandlös leende. Ketut Liyer är en konstnär, ursprungligen en målare. Även när han är känd i Ubud. I hans verkstad för ett par dollar varje heliga målningar och skulpturer till salu gjorts av Ketut Liyer och hans familj.
Överväga en genomsnittlig väntetid på en timme och en donation på 250.000 rupier när Ketut Liyer läser handflatorna. Läsningen tar ungefär tio minuter. Denna gamla mannen, han vet inte ens exakt hur gammal är han ?? I vilket fall som helst, över åttio ?? alla ger ett positivt budskap tillsammans. Därför är det bättre om han har tid att läsa din hand, denna läsning främst för att se en trevlig upplevelse. De flesta turister som reser till Ketut Liyer är verkligen letar efter det som Liz upplevt i Eat, Pray and Love.
Bali är en ö med blandade andliga traditioner och kulturer, som Ketut Liyer är det säkert inte den enda healer. Bali har många healers, palm läsare, läsare och healers kropp. Vissa är bra och vissa inte. Ta dig tid att hitta din egen helare. Många människor inte be om pengar en gång innan: du bestämmer vad du ger dem efteråt.

Wayan: traditionell herbalist

I Eat, Pray and Love Wayan är en ung ensamstående mamma som som en herbalist existens försöker bygga. Genom trial and error, men för det mesta genom hjälp av Liz och hennes många vänner i Amerika, hon lyckas så småningom i Ubud. Förutom sitt yrke som en herbalist är Wayan också ägare till ett café där du kan gå grönt inkluderar en läcker multi-vitamin lunch. Sedan publiceringen av Eat, Pray and Love Wayan den gotländska mycket upptagen.
Du hittar den helande centrum Wayan i Jembawan, nära det lokala postkontoret i Ubud. Här lovar sina besökare balinesisk helande och hälsosam Vegetarisk mat. På grund av de många krukor med örter och andra växter, ser den lilla butiken som ett levande hus apotek. Wayan kommer från en lång rad av naturliga healers, gör sin praktik inkluderar fylls med tak höga cubbies med åtgärder för större och mindre sjukdomar, från cancer till att minska slidöppningen. Med en hypnotiserande leende hon föreläser kropp och hon säljer sina örter. För att avgöra om du har bjudit in en behandling, Wayan gör en kroppskontroll. Enligt henne finns det alltid något att förbättra och en fullständig behandling, som varar hela eftermiddagen, kostar cirka 500.000 Rupiah. I behandlingen ingår en två timmars massage av Wayan ?? s assistenter och dotter. Efteråt tajma du säkert hem med en väska full av växtbaserade pulver, piller och färska blad. Även ekologisk honung och lime som behövs för att förbereda morgonen te, sitta ner.
Om du kommer till lunch, förväntar sig ingen meny, men bara genom att sitta stilla på en av de tre små tabeller. Domstolarna i Wayan ?? s multi-vitamin lunch kommer att serveras och en efter en är inte bara gott, de ser också mycket trevligt. Varje maträtt är annars märkt på engelska med tillhörande hälsofördelar: grillad kokosnöt förhindrar reumatism, papaya hjälper matsmältningen och stärker ögon och så vidare.

Rening ceremomie och Jamu verkstad

I linje med en läsning Kutut Liyer och / eller behandling på Wayan, kan du också välja till Bali för en reningsceremoni eller delta i en workshop jamu.
För reningsceremoni, kommer du att bli klädd i traditionell balinesisk klädsel såsom en sarong och sjal, innan du går med den balinesiska i hjärtat av templet för att uppleva balinesisk hinduiska religionen. Du styrs av en femte generation healer och yogalärare. Tillsammans med honom att du ber med rökelse och blommor och bada i vattnet i den heliga källan Tampak Siring. Ett särdrag hos balinesiska kulturen är att skölja alla dina negativitet och positiv laddning. Detta är viktigt för det nya året, en födelsedag, en ny utmaning eller du ?? Liksom Liz ?? Att lämna det gamla bakom sig och du vill göra en ny början. Det garanterar att du lämnar din ballast och att gudarna är gynnsamma. Denna reningsceremoni är mycket speciell och ger dig möjlighet att uppleva själen i Bali. Detta är att vara attityd deltagande och respekten förväntas av dig. För att undvika besvikelse, är det viktigt att veta att den balinesiska religionen tillåter inte kvinnor som har sina månatliga period, in i hjärtat av templet och genomgå reningsceremoni.
I Ubud finns också möjligheter att ta en guidad promenad genom risfälten ?? s ?? risfälten ?? för att göra det. Guiden berättar under tiden om de medicinska egenskaperna hos växter och örter och den balinesiska kulturen. I Bali balans och samarbete är mycket viktigt: det är av största vikt strävan att leva i harmoni med människorna runt omkring dig, naturen och den andliga världen. Efter det kan du lära dig att göra traditionella indonesiska rättsmedel under en jamu verkstad. En känd agent är Tumeric dryck, som GP skulle göra nästan överflödig. Efter workshopen kan du köpa på köpet alla typer av ekologiska produkter från rökelse till tvål och body lotion, uppenbarligen alla gjort baserat på helande egenskaper örter och växter. Inte bara Liz, men Julia Roberts kom hit ?? under inspelningen av Eat, Pray and Love ?? shoppa presenter till hennes hem.

Ubud, den kulturella huvudstaden i Bali

Ubud är det gröna, konstnärliga hjärta Bali och även om det är mycket turistiska, är det också mycket smidig. Det är en traditionell by med sitt eget sätt att måla, carving, hantverk, musik och dans. Du kan gå igenom risfälten eller cykling, där du ser lokalbefolkningen i arbetet plantering eller skörd ris. I byn kan du titta på köpet i studion av konstnärerna och verk av konstnärer i sina butiker. I området kommer du att se skulptörer gör Buddha statyer och rista trä lös att göra masker. Du kan också besöka tempel, där kvinnor kommer att få sin dagliga ris offer. Det finns Ubud eftersom ingen dag går förbi utan ett besök till templet eller religiös festival. Vill du se något av djurvärlden, gå aporna på Monkey Forest, där fräcka apor du övervaka och balinesiska drake bilder du grina tillgodose eller besöka strax utanför Ubud ligger elefant park där du kan titta runt i museum, kan hålla en baby elefant och en halv timmes resa på kan göra en elefant rygg. Vill du ha en drink, kan du på många ställen för en kopp kaffe balinesisk. Är du kommer att äta, sedan åtminstone försöka en gång Adjar de betade grönsaker. Ubud är i restaurangerna mycket mer valfrihet i vegetariska och ekologisk mat än på andra ställen på Bali. Vi rekommenderar restaurang Bali Buddha. Juice, sallader och huvudrätter är nygjord och restaurangen nedre våningen är en souvenirbutik.

Precis som i boken, såsom i filmen

Villan där Liz Gilbert eller Julia Roberts stannade, är kanske inte böcker, men Kamandalu Resort and Spa, inbäddat i de gröna kullarna, tio minuter från Ubud, erbjuder en speciell Eat, Pray and Love-paketet.
Den Kamandula Resort and Spa ligger mitt i den grönskande kullarna i Ubud. Detta femstjärniga boutiquehotell är byggt i traditionell stil av en verklig balinesisk by med en touch av modern stil. Den exklusiva villa ?? s ligger harmoniskt med omgivande gröna ris terrasser och tropiska skogar. Varje individuellt designade villor har sin egen panoramautsikt över den gröna dalen Ubud med berg, ris terrasser, majestätiska kokospalmer och Petanu floden.
Med den speciella Eat, Pray and Love arrangemang du uppleva en bit av självinsikt av Liz. Förutom de vanliga faciliteter du har rätt till en romantisk middag i trädgården, en cykeltur på Eat, Pray and Love film som i Ubud och besöka Ketut Liyer, medicinmannen och palm läsare Liz Gilbert.

Resa till Ubud på Bali

Att resa till Ubud börjar med en interkontinental flygning till Denpasar Bali. KLM flyger direkt, med en tankning i Singapore. Andra flygbolag som flyger till Denpasar är bland andra skäl: Cathay Pacific, Malaysia Airlines och Singapore Airlines med en mellanlandning / möjlighet att stoppa i Hong Kong respektive Kuala Lumpur och Singapore. Från Denpasar flygplatsen ligger 45 kilometer till Ubud. En överföring är lätt att ordna.
En gång i Bali, kan du använda en bil och föraren. Detta är ett trevligt sätt att resa, eftersom du optimalt kan njuta av resan. Du får in i bilen på din egen drivrutin och låt sträckta teplantager, risfält och oförstörda byar blinkar förbi. Ofta föraren talar några brutna engelska och han gillar att starta en konversation. Ibland kommer han ens försöka tala några ord på nederländska, vilket kan orsaka roliga situationer. På Bali är att hyra en bil är också en möjlighet. Du kan sedan bestämma tempot och stanna till varhelst du vill. Self-drive är där för att göra gott, eftersom trafiken går relativt långsamt, särskilt om du undviker Denpasar. Men, kan du behöva vänja sig vid att köra på vänster och förbli uppmärksam på lokala vägar eftersom det vid sidan av vägen många djur och människor som kan ibland göra oväntade rörelser. Dessutom är skyltar i bergen inte särskilt full, ibland gör det ofta nödvändigt att lokalbefolkningen att be om riktningar. Bali är också mycket lämplig att gå på din egen väg med cykel eller moped. Du kan då, precis som med en bil, din egen takt och stannar vid de platser som du tycker är intressanta. På vissa hotell kan du hyra cyklar för ett par euro per dag. Det är klokt att ta med en flaska vatten och en hatt mot värmen. I de större städerna kan du hyra en moped. Du kan också besöka sevärdheter utanför centrum. Hyran varierar kraftigt men är fortfarande mestadels under tio euro per dag. Hjälm är inte bara rekommenderas, är det också obligatoriskt.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha