UA-medicinering eller receptfritt på apotek, inte på drogen

Det finns mediciner som du kan köpa i affären och apotek, men det finns också mediciner som finns tillgängliga exklusivt genom apoteket. Och då ibland bara på recept. Ett format som har en rättslig grund, eftersom läkemedelslagen gör det möjligt att upprätta ett läkemedel endast tillgänglig via apoteken genom att dela drogen som UA-läkemedel.

Enbart via apoteket

Om det tar extra försiktig vid utfärdandet av läkemedel de klassificeras i UA kategorin. Apoteket ser nämligen att dessa UA-läkemedel används av rätt personer. Om du gillar ?? s drog direkt, utan inblandning av läkaren, kommer att innebära apoteket kommer apoteket assistent föreslår därför en rad frågor för att avgöra om läkemedlet är lämpligt för dig. Dessutom kan apoteket eller kontroller UA-agent kan säkert användas i kombination med andra läkemedel som du köper från honom.

Flera kategorier

Eftersom läkemedelslagen träda i kraft från och med 2007, är droger klassificeras av CBG i fyra olika kategorier:
  • UR = Endast Recept: endast tillgänglig via ett recept från en läkare.
  • UA = Apotek Endast: endast tillgänglig från apotek, men inte nödvändigtvis genom ett recept från läkare.
  • UAD = Inte heller kräver recept men bara genom kemist och apotekare tillgängliga.
  • AV = Vanliga Tillgänglig: inte behöver ett recept och även tillgänglig som bensinstation och närbutik.

När ett läkemedel på apotek finns, naturligtvis sätter en bra anledning bakom det. Även om det är kanske inget recept behövs, är de inte alltid och säkert att använda för alla. De kanske inte fungerar bra på ett särskilt tillstånd eller sjukdom. Men de kan också ha allvarliga biverkningar, eller mindre lämpliga i kombination med andra läkemedel. Sedan kan det fortfarande skador som orsakats av överanvändning, så allt som allt behövs expertråd.

Läkemedel uteslutande genom apotek

Under 2011 avser följande UA läkemedel enbart genom apotek till salu. :
  • Domperidon ett botemedel mot orolig mage, uppblåsthet och illamående.
  • Johannesört, en homeopatisk produkt mot depression, som har effekten av vissa andra läkemedel, såsom läkemedel för hjärtrytmrubbningar, hiv och piller är mindre effektiva.
  • Orlistat 60mg ett sätt att gå ner i vikt. Även här kan andra läkemedel inte fungerar bra.
  • Hydroquinine Ett botemedel för muskelkramper i benen under natten. Bland annat skadligt under graviditet och störningar såsom myasthenia.
  • Dextrometorfan produkt till en torr hosta, som kan ha allvarliga biverkningar med andra läkemedel.

För övrigt är det också ibland fallet att mängden av doseringen kan avgöra om ett läkemedel är eller inte är i UA-kategori. Således, om den aktiva substansen är i alltför hög dos, då ett sådant läkemedel inte är fritt tillgänglig, medan att få i en svag komposition som vanligt på läkemedlet är.

Fast apotek

Det är uppenbart att läkemedel alltid bäst att vara inblandade i samma vanliga apotek, nämligen att det har en komplett aktuell lista över alla de läkemedel som du tar.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha