Typer skalor

Produkterna ska alltid vara lika sammansättning och lika stor vikt. För detta måste de råvaror vägas i balans.

Typer skalor

Råvarorna skall viktas för att säkerställa att varje gång är slutprodukterna med samma sammansättning. Det material av vilket skalor görs, är det oftast en kombination av rostfritt stål, plast och glas. Ytan måste vara klar så smidigt som möjligt. Det är bra och lätt att hålla ren.
Det finns olika typer av skalor som kan väga råvaror:
  • Balans skala
  • Snabb Vågen
  • Gram Vågen
  • Vågen klocka
  • Digitala vågar

Balans skala

Skalan används främst för att degen till väga, men du kan naturligtvis material på vägarna. Att väga noggrant dessa skalor är mindre lämpliga. Den vanligaste balansvågen är utrustad med en glidande skala och vikter. Vägningen kapaciteten varierar beroende på genomförandet.

Snabb Vågen

Som namnet antyder, kan vägas snabbt på denna skala utan att använda vikter. vikten kan avläsas med en pekare och en skala på urtavlan. När du placerar vikten på vågen genom att vrida ratten och på ratten ange hur många gram det är.
I vissa utföranden, kan ökas genom att omvandla ratten, omfattningen och den maximala vågen. Till exempel, från ett kilo till två kilo.
Alla vägningsutrustning ska rengöras dagligen. När du rengör din balans måste flyttas så lite som möjligt. Saldon måste utjämnas och justeras skift indikerar avvikelser.

Gram Vågen

Omfattningen av gram är nästan lika med hastighetsskalan, men har en liten vägningskapacitet och en annan skala på urtavlan. Skalan är lätt att läsa i gram. Med dessa skalor är små mängder på gram noggrant väger, såsom till exempel, bakpulver och salt

Vågen klocka

En klocka Vågen har också en pekare och en skala på urtavlan. En klocka skalan är svårare att läsa än en snabb skala. Handen på klockan skalan går nämligen åt vänster, medan skalan kan ändras. Som vägningskapacitet klock skala ökar, avtar läsbarhet ratten. En klocka skala är en skala för att väga större kvantiteter, såsom, till exempel, mjöl eller mjöl.

Digitala vågar

Skalan kan ersätta de snabbt skala och gramskalor. Skalan utmärker sig i snabbhet och precision. Vikten kan avläsas på en display. När du placerar vikten på vågen visas på displayen hur många gram det är. Det bör med tanke på att vissa digitala vågar hoppa alltid av två gram. Några gram på vågen inte kan noggrant vägd.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha