Typ 2 diabetes: motion, även ljus, är alltid fördelaktigt

Typ 2 diabetes: motion, även ljus, är alltid fördelaktigt

Efter att ha konstaterat vanor 519 diabetiker, amerikanska forskare funnit en ökning av det goda kolesterolet i de som är fysiskt aktiva, även lätt.

Fysisk inaktivitet är svuren fiende till diabetes, men motion är inte alltid lätt när man lider av denna sjukdom. Den goda nyheten, enligt en studie som publiceras i tidskriften Medicine and Science in Sports och motion är en fysisk aktivitet, men små, kan innebära betydande fördelar.

Tänk på att komma upp regelbundet till sitt kontor när man arbetar sittande, ta trapporna istället för hissen eller bara byta kanal manuellt ... alla dessa små gester kan göra en skillnad.

En positiv effekt på diabetes

"Fysisk aktivitet omfattar alla former av rörelse. Det behöver inte nödvändigtvis vara en del av en strukturerad övning att vara aktiv", minns Catherine Falconer, huvudförfattare till studien, intervjuad av Reuters. "Vad du än gör för att öka mängden aktivitet och minska stillasittande livsstil kommer att ha en positiv inverkan på din diabetes och din allmänna hälsa."

Laget av forskare undersökte 519 personer data med typ 2-diabetes som deltog i en studie mellan 2006 och 2008. Deras mål var att förstå om det faktum att ersätta långa perioder av inaktivitet med korta perioder lätt motion, måttlig eller kraftig skulle påverka metabolismen av patienter.

Lätt motion för att öka det goda kolesterolet

Forskarna jämförde nivåer av kolesterol, triglycerider, insulin och glukos i blodet hos deltagarna med deras fysiska aktivitet. De drog slutsatsen att med få avbrott var 30 minuters inaktivitet, vikt och midjemått sjuka descend långsamt. När övningen blir måttlig till kraftig effekterna var ännu mer synliga.

Genom nackdelar, när forskarna jämförde fysisk aktivitet av det goda kolesterolet, märkte de att det inte ökar vid lätt träning. Slutsats: att hjälpa sin organisation, behöver personer med typ 2-diabetes behöver inte bli stora idrottsmän, men bara för att bryta vanor relaterade till fysisk inaktivitet!

(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha