Tyfoidfeber larm i San Francisco


Nordström Café i Stones och offentliga hälsovårdsmyndigheter i San Francisco bekräftade att en anställd vid caféet kunde ha spridit sig tyfoidfeber bland de 16, 17, 18 och 20 april i år.

Han var 27 när han fick diagnosen med en bakteriell infektion, och därför alla dem som deltog i denna lokala San Francisco dessa perioder, kan vara i riskzonen. Inga ord ännu om hur många människor har smittats. Arbetstagaren kan ha smittats under resor utanför USA: personer med tyfoidfeber bära bakterierna i själva verket spårar tarm och blod. De kallas "bärare", det vill säga, de kan fortsätta att förmedla infektion.

Bakteriell infektion kan orsakas av tyfus Salmonella enterica "serotyp typhi bakterie", vilket är mycket ovanligt i USA, dock måste man vara försiktig, eftersom Centers for Disease Control and Prevention säger att tyfus är farligt för liv, med cirka 5.700 fall diagnostiseras varje år. Symptom på sjukdomen, enligt Studenthälsan Center inkluderar svaghet, feber, huvudvärk, illamående, kräkningar, magsmärtor och diarré. I andra fall kommer det också att presentera platta fläckar, rosa.

Debuterar vanligen 14-30 dagar efter exponeringen. Du kan bli smittad när de äter mat eller vatten som förorenats av en smittad person. Så, om du misstänker att risken för exponering, är det nödvändigt att kontrollera symptomen omedelbart och skyndsamt göra något för att begränsa spridningen av sjukdomen. Dödsrisken är sällsynt om de behandlas i tid, men du bör kontakta din läkare omedelbart, när du känner dig sjuk. Chanserna att exponering är mycket låga, men det är bättre att vara säker med tanke på antalet människor redan utsatt. Enligt folkhälsaavdelningen, personer som har utsatts grund av den anställde cafeteria, i dag bör redan visa symptom.

Det är fortfarande oklart hur många människor har ätit på Nordstrom Café runt dessa datum, men de anställda informerades om fallet. Kara Darrow, talesman för Nordstrom, sade att de försöker hitta alla kontakter via kreditkort från sina kunder, så att de kan erbjuda undersökningar för dem som kan ha exponerats. Fri testning är också tillgänglig på andra adresser: 1199 Bush Street # 160, 353-6305 och Dr. Meenakshi Jain, Sutter Pacific Medical Foundation, 595 Buckingham Way, Suite 515, -731-6300.

Behandlingen består av att ta antibiotika, kommer de läker helt. Däremot kan sjukdomen pågå i månader och kan vara dödlig, får vi inte glömma att 20% av patienterna dör om de inte får medicinsk vård. Om du har fått diagnosen tyfus, bör du inte laga mat eller dryck för andra människor och absolut undvika kontakt med: barn, vem som helst med immunbrister och inneliggande patienter.

(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha