Tvångsförvaltning eller konkurs?

Lorett Lundmark Februari 28, 2016 Miscellanea 2 2
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Vad är ett moratorium, som här är det förfarande? Vanligtvis innebär ett moratorium för konkurs innan, men det behöver inte alltid vara så. Ibland läckan är aktuell på övervåningen och du kan undvika konkurs genom att vidta åtgärder. För både företaget och fordringsägarna, är detta en spännande tid. Snarare du inte går i konkurs som konkurs genom livet. Så kolla vad som är möjligt att lösa dina problem.

Procedur moratorium

Ett moratorium har upp till fyra faser:
  • En preliminär betalningsinställelse.
  • En slutlig rekonstruktion.
  • En förlängd moratorium.
  • I slutet av moratoriet.

Receiver

Moratorium grundar sig på en bedömning av domstolen. Det innebär för en viss period ett moratorium, och förhindrar ett företag försätts i konkurs omedelbart. När allt kommer omkring, under konkursfordringsägare kan inte driva in, och ansöka om konkurs. Ett moratorium är tänkt att få över läckan med tillfälliga likviditetsproblem, för att tillhandahålla ytterligare finansiering och att lösa problem. Ett moratorium har ofta två eller tre steg:
Det tillfälliga upphävandet
Under det tillfälliga upphävandet av de relevanta finansiella dokument ses tillsammans med schemat av fordringar. Därefter utsåg också en administratör och i den officiella tidningen rättens rapporter om den tillfälliga indragningen.
Den slutliga suspensionen
Den slutliga suspensionen tar upp till ett år. Detta bestäms av domstol, om minst två tredjedelar av de oprioriterade fordringsägare, som tillsammans representerar mindre än 50% av de oprioriterade skulder, håller med. Oprioriterade fordringsägare är fordringsägare som inte har en prioriterad ställning. Skatten, som hävdar i spetsen för raden tillhör inte de oprioriterade fordringsägare.
Långvarig suspension
Då den förlängda suspensionen. Före utgången av året och ett halvt år kan begäras annan anknytning genom att gäldenären. Här, borgenärerna, innan de ger tillstånd först höras av domstolen.

Administratören

Under moratoriet kommer att utses en administratör. Om till exempel kan göras nya överenskommelser med fordringsägare som kan ge några ekonomiska lättnader, måste dessa avtal för godkännande lämnas till förvaltaren. För honom måste lämnas in, i själva verket allt. För alla dina handlingar eftersom du behöver hans samarbete.

Vilka borgenärer, vilket rang

Utöver de oprioriterade fordringsägarna är också de privilegierade borgenärer är på topp i rangordning av fordringsägarna. De är Skatteförvaltningen och UWV och bolåneinstitut. Dessa fordringsägare kan fortsätta att kräva betalning för sitt yrkande. Det finns ingen rätt att skjuta upp exempel betala skatt, men det kan finnas avtal med skattemyndigheterna i denna fråga fattas.

Slutet av moratorium

Ett moratorium slutar när:
  • Den period för vilken en suspension beviljas och inte förnyas.
  • Moratoriet har återkallats av domstolen. Det exemplet, när det inte finns någon inblick i följande godtagbar lösning för konkurs och borgenärer.
  • Moratoriet drogs tillbaka av gäldenären själv. Till exempel, om han kan återuppta betalningar.
  • Om det finns godkännande av en förlikning av domstolen. Genom homo är en överenskommelse mellan parterna äkta och verkställbara.

Lock

Ett moratorium visar även luft. Försök att använda denna period för att få saker och ting tillbaka i ordning och därmed förhindra konkurs. Tjäna extra råd vid behov.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (2)
Viktualia Tornquist
  Like 5   Dislike 2

Hej, jag var i 2006 moratorium och avslutas 31-03-2009, min fråga är ju beeïndigng moratorium är fortfarande i verksamheten även BKR kodningar, eftersom jag hade en enskild firma

Birgerus Lundquist
  Like 0   Dislike 1

Bästa Öksüz, om det fanns en negativ post, är det du fortfarande listad som en sådan, om inte den bank där lånet, logga ut. Du kan be din bank eller BKR avgift på 4,50 euro. Identifiering är därmed verplicht.Met hälsningar, Seagull

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha