Tvål recept för bad

Reimar Åkerman Februari 27, 2016 Hälsa 15 2
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Tvål är en kombination av fetter med en kaustik arter. Recept för att göra tvål är mycket gamla. Långt före vår tideräkning, folk kunde göra tvål. Men de gjorde det? På den lite är känt. Använd endast runt den 14: e århundradet de gick i vår del av världen i den dagliga tvål tvätt.

Innehåll

  • Tvål eller bara ett recept för ??.
  • Baden är tidlös
  • Uppfinningen av tvål, SÄPO eller SAIPA
  • När tvål användes
  • Nicholas Leblanc & Ernest Solvay
  • Bada och tvättning är normen
  • Varför du rengör tvål?
  • Gör din egen tvål

Tvål eller bara ett recept för ??.

Det första beviset för existensen av tvål hittades i en babylonisk cylinder från år 2800 f.Kr. .. Röret innehåller en blandning påminner om tvål. På en lertavla från ca 2200 f Kr., Var ett recept för tvål hittades. Men receptet är inte huruvida de faktiskt används som tvål. De tvättade ämnet eller de använde det för något annat? De gamla egyptierna använde också att en liknande recept för hårgelé.

Baden är tidlös

Egyptierna tog till era som en vanlig badkar. Recept tala om användningen av en blandning av bland annat djur och / eller vegetabiliska oljor. Den användes mot alla typer av hudinfektioner, samt tvål. Grekerna älskade det särskilt med olja. Huden var smort med en blandning av vatten och olja, och därefter, detta åter skrapas med en metallskrapa. I den romerska bad var också särskilt oljad men från det andra århundradet, att tvålen använda. Galenos, en grekisk ledande / romersk läkare, skriver sedan att tvål kan också användas för att rena kroppen. Plinius den äldre skrev under det första århundradet, även om användningen av tvål av tyskarna och kelter. Det skulle kunna användas som hårfärgningsmedel och läkemedel salva.

Uppfinningen av tvål, SÄPO eller SAIPA


Mount Sapo är centralt för nästan alla historier om upptäckten av rengörande verkan av tvål. Berget skulle stå i närheten av Rom. På berget var en offerplats där djuroffer erbjöds till gudarna. Aska blandas med animaliskt fett, rinner ner för backen och blandat med lera i floden nedan. Kvinnor i deras närhet gjorde var märkt att vaxet var renare denna primitiva tvålblandning. Förresten, i hela Italien inget berg i sikte Sapo men historien är bara en del av historien om tvål.
Tvål är inte namngiven efter en obskyr berg bara för att tvålen används av tyskarna och kelter. Enligt Plinius tyskarna kallade det SAIPA. Romarna lärde tvål vet från galliska och germanska stammar. Ordet tvål kommer från den germanska SAIPA.

När tvål användes

Badet kulturen och användningen av tvål för personlig hygien, försvann med romarna. Bristande hygien var en viktig faktor i utbrottet av flera allvarliga epidemier. Väldoftande oljor fortsatte att vara viktigt för överklassen. De omgav sig med en ganska behaglig doft, sedan ta ett bad.
Runt sjunde århundradet tvål gör det ett hantverk när de första gillen uppstod. Mystiska tvål recept var bland de tidiga banbrytande dagar. Speciellt Medelhavsområdet har en banbrytande roll. Detta berodde på den rikliga olivolja som skulle kunna användas som en ersättning för animaliskt fett. Under 12-talet genesis små tvål fabriker i Frankrike och England. Men populariteten av tvål som en produkt för att tvätta din kropp fortsatte att vara låg. I Nordeuropa, fortsatte vi att använda animaliskt fett i söder de gick nästan uteslutande till olja.

Nicholas Leblanc & Ernest Solvay

Tvålen som gjordes under medeltiden är inte tvål som vi känner den. Det alkali som måste användas för att reagera med de fetter eller oljor hade en sträckning varierande kvalitet. Nicholas Lablanc lyckats utveckla en metod för framställning av soda med vanligt salt. Soda hade en rimlig och stabil kvalitet. Nackdelen med denna metod var en enorm mängd avfall. Ernest Solvay, en belgisk kände i slutet av 19th century att utveckla en bättre metod för att göra läsk. Vägen till en billigare, mer överkomliga för alla tvål var öppen.

Bada och tvättning är normen

Runt sekelskiftet den 18 till den 19: e århundradet, fysisk hygien i många hushåll blir viktigt. Delvis på grund Pasteur i början av seklet hade visat ett samband mellan bakterier och allehanda skrämmande sjukdomar. Det var återigen rensat. Regeringen hjälpte också låna ut en hand. Tvål hade alltid varit en tung last, var det fortfarande lite av en lyxprodukt. Skatten delvis övergivna vad nytta priset.
De grundläggande ingredienserna i tvål hade länge förblivit densamma. Fats var alltid behövs för att göra tvål. Första världskriget förändrades detta. Det fanns en brist på fett och i Tyskland utvecklade en syntetisk tvättmedel för detta. Detta diskmedel hade en stor fördel. De "naturliga" tvålar och mineralsalter reagerar i hårt vatten. Detta skapade en grå insättning på ytor utan även på kläder. Med det syntetiska tvättmedel förhindrades detta.

Varför du rengör tvål?

Varför skulle du inte använda vatten? Om dina händer är lite lerig hålla dem under rinnande vatten och det mesta av smutsen snabbt borta. Ofta finns det fortfarande något bakom och när smutsen fortfarande lite oljig, enbart vatten är ofta inte tillräckligt. Tvål molekyler har två olika ändar. Den ena delen binder till vatten på de andra fetter. Exempelvis bildar en molekyl en slags bro mellan vattnet och fettet. Vattenflödet är smörjmedlet som normalt inte transporteras tillsammans med vattnet fortfarande dras.

Gör din egen tvål

Du kan välja din favorit tvål maken.'Zeep & dofter: tvål, schampo, parfymer och krämer som du kan göra själv "Catherine Bardey, är en sådan bok med recept för att göra din egen tvål och andra dofter. Om du föredrar att inte boka köper du kan hitta massor av recept på Internet.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (2)
Gurian Ångström
  Like 4   Dislike 0

Halloik vill ett recept pour tvål, helpen.gr du mig ytterligare annie

Gerard Friberg
  Like 3   Dislike 1

Det är ett recept sedan välja att göra grundläggande / själv. Lycka till!

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha