Turkiet: de vackraste solsemestrar på den turkiska rivieran

Semestern Turkiet är inte bara känd för de fantastiska metropolen Istanbul, men också för sitt omfattande utbud av solsemestrar. På den turkiska rivieran hittar du ett stort utbud av hotell, villor och resorts. Stränderna i Turkiet är perfekt för avkoppling all inclusive semester. Men om du vill gå tillbaka i tiden, du hitta alla typer av möjligheter när det gäller kultur och historia, delvis på grund av dess närhet till resterna av den antika grekisk-romerska kulturen. Vi lägger tre turistattraktioner i Turkiet i korthet: Bodrum, Kusadasi och Antalya. En översikt över möjligheterna när det gäller semester på den turkiska rivieran.

Solsemestrar Turkiet: Bodrum

Bodrum
Bodrum är förmodligen den mest kända turistort i Turkiet. Om en halv timmes bilfärd från Milas Bodrum flygplats är den vänliga staden. Bodrum är en turistort som ligger på en vacker vik av Medelhavet. Det är en utväg där du kan sola till ditt hjärta till sen kväll kan shoppa i de smala gatorna i centrum.
Utflykter Bodrum
Bodrum erbjuder även hotell, bland annat pittoreska städer som Torba och Gümbet. Från Bodrum kan du också gå på utflykter till Efesos och Miletos. Den största arkeologiska platsen i Efesos, där de flesta resor kommer att ordnas. Men Miletos är väl värt det: detta arkeologiska platsen är en imponerande kvarleva från det grekiska och romerska tider.

Kusadasi

Nattliv Kusadasi
Lite mindre kända än staden Bodrum, Kusadasi, en av de mest trafikerade turistmål i Turkiet. I Kusadasi kan du njuta av solen på stränderna som ligger i vackra vikar. I Kusadasi finns ett pulserande nattliv och du kan besöka till sent på kvällen souvenirbutiker. Nära Kusadasi hittar du förutom den grekiska ön Samos.
Park
På knappt trettio kilometer från Kusadasi är Dilek National Park, som bland annat är känd för sin höga andel av syre i luften. Du kommer också att hitta unika flora och fauna och vattenresurser. Att besöka parken, kan du använda den berömda dolmus minibussar. De är typiska turkiska små bussar som tar dig att gå nästan var som helst.

Antalya

Antalya Kartor
Antalya har blivit en fixtur i massturismen i Turkiet. Förutom de moderna turistorterna kan också hittas attraktiva gator, liksom i den gamla staden Kaleiçi. Antalya är känd för sina söta bakverk och andra sötsaker, och att du kan hitta många bagerier i stadens centrum. Kvällar Antalya utstrålar en mycket trevlig atmosfär.
Romantiskt
Den gamla hamnen och stadsmuren hittar du en idealisk miljö för en romantisk promenad. Du kan njuta av en mild havsbrisen och sevärdheter och dofter av pulserande nattliv sniff. Vad du inte bör missa ett besök på Alp Pasa, ett hotell som en gång var palats sultanen. Du tar ett dopp i det förflutna och du kommer att bli imponerad av den speciella atmosfären. Andra turist platser nära Antalya inkluderar Side, Kemer och Alanya.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha