Turism i Jordanien

Jordanien och land i Mellanöstern, där turister kan se många ovanliga platser. Bege dig till Jordanien och upptäcka vad du kan ta det hela och erfarenhet. Hur är det för övrigt hälsa och vilka resor dokument du behöver ta med? Vad kan du göra i Jordanien?

Allmän information om Jordan

Jordan anses av många en av de mest fascinerande länderna i Mellanöstern. Det är ett land fullt av speciella platser. Det ligger mitt i öknen. Landet har blivit särskilt populär efter att den har varit i tv-programmet Vem är mullvaden. Folk gillar att se de berömda platserna i TV på riktigt. De flesta människor i Jordanien följa religionen av sunniislam. Det finns också några kristna människor. Betalas av den jordanska dinar och detta kan helt enkelt komma åt banker i städer. Utanför städerna stift är förmodligen svårare.

Städer i Jordanien

Jordanien har många städer som har ett unikt utseende. I huvudstaden Amman har många historiska lämningar av de gamla romarna. Detta är något du inte skulle förvänta sig i ett land som Jordanien och detta gör det extra speciellt. Staden Jerash är en stad som grundades av de gamla grekerna. Staden är begravd under sanden och därför är ofta jämfört med Pompeji. Men de flesta människor kommer till Jordanien för Petra. Hela staden sker på UNESCO: s världsarvslista, och det finns många utgrävningar. Speciellt trevligt är skatten och klostret.

Naturen i Jordanien

Jordan ligger i öknen. Det låter tråkigt, men det är det inte. Du ser många olika färger och klippformationer. Du kommer också att separata arter av kaktus mot. Wadi Rum öknen ses som den vackraste delen av öknen i Jordanien. Du kan göra en fin jeepsafari här eller en tur på en kamel. Döda havet är också en stor turistattraktion. Du kan hålla sig flytande i havet eftersom det är så salt. För många människor är Döda havet högt upp på listan för att ses en gång.

Resedokument

För en resa till Jordanien, behöver du ett giltigt pass minst sex månaders giltighet efter hemkomsten hemma. Om du inte har nederländska identitet bör du kontakta ambassaden. Se till att ditt pass alltid med dig. Det kan placera strikta kontroller i Jordanien. Du är också skyldig att köpa visum. Detta kan då komma in i landet och är giltigt i två veckor. Du kan också utvidga det till tre månader.

Hälsa

Jordanien har inga tvingande vaccinationer. Men det rekommenderas att ta vaccinationer mot Hepatit A, tyfus och DTP. Det kommer också att finnas rabies i Jordanien. Om du har en ökad risk för detta, då kan du ta de bästa åtgärderna i förväg. Kranvatten kan du inte dricka. Därför viktigt att dricka bara vatten på flaska. Detta kan du köpa var som helst och deponeras i vissa hotell för turister. Drick mjölk från kostym endast när förpackningen är att det är pastöriserad.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha