Tumör vagina eller bula i slidan orsaker bula i slidan

Lider av en vagina knöl eller bula i slidan? Du kan ha drabbats av en cysta eller fibroid. Slidan är en anslutningskanal mellan livmoderhalsen och vulva. Slidan kan placeras cystor eller godartade tumörer. Kan särskiljas Dessa cystor och godartade tumörer i vaginan: cystor av Gartner; Inklusionskriterier cystor; Endometrios cystor; cystor eller divertiklar i området av urinröret; myom; lipom. Vid ingången av slidan kan utveckla en Bartholin cysta. I slidan kan ibland maligna celler prolifererar. Detta kallas vaginal cancer eller vaginal karcinom. Vaginal cancer är sällsynt och förekommer oftast hos kvinnor i åldern 60 år och äldre. Det kan också finnas en sexually överförd sjukdom i spelet. I genitala vårtor förekommer hos kvinnor, särskilt på eller runt blygdläpparna, vid ingången till slidan, eller i slidan, vårtor på.

Tumör vagina eller bula i slidan

  • Fibroids
  • En cysta av korridoren Gartner
  • Inklusionskriterier Cystor
  • Lipom
  • Bartholin cysta
  • Genitala vårtor
  • Vaginal cancer

Fibroids

En fibroid eller myom är en klump som består av muskelfibrer. Storleken på en myom kan variera stort. Normalt hittar du dem vid eller i livmodern, där muskelfibrer är. En kött träd kan sitta på utsidan av livmodern, men i muskeln livmoderväggen de inträffar oftast. En få gånger fibroid är i väggen av slidan. Det kallas en vaginal myom. En myom är en godartad svullnad och det är mycket ovanligt att de blir cancerogena. Fibroids växa under inverkan av östrogener och dessa kvinnliga könshormoner produceras av äggstockarna under de reproduktiva åren.

En cysta av korridoren Gartner

Korridoren från Gartner är en kvarleva från en struktur som staten Wolff eller oernierbuis kallas. Detta återfinns i fostret under dess utveckling i livmodern. Röret Wolff produceras när mannens sädesledare, medan den försvinner på kvinnan med resterna kvar som staten Gartner. I vissa fall kan förekomma ut ur passagen av Gartner cystor med onormala, vätskefyllda fickor. Dessa kallas cystor eller hallen Gartner Gartner cystor. Vanligtvis är dessa cystor finns längs sidoväggarna hos vagina under slemhinnan som kantar slidan innehar. Det ger oftast inga symtom, men några större cystor kan orsaka problem när du sätter tamponger. De kan också orsaka smärta vid samlag eller orsaka problem under förlossningen.

Inklusionskriterier Cystor

Epidermala cystor integration eller cystor som innehåller epitelvävnad, även kallad epitel och kompromisser. " Denna vävnad innehåller inga blodkärl. Dessa cystor kan uppstå som en följd av ett trauma, till exempel genom laceration eller klipp. På grund av den epitelvävnad trauma kommer att ligga under ytan. En integration cysta kan också uppstå spontant. En sådan cysta orsakad av ocklusion av en kanal. En icke-infekterade cysta orsakar ofta inga symptom. Ibland kan de orsaka irritation. Ofta en integration cysta vit eller gul färg och storlek är ofta <1 cm. Smittade cystor är ofta röda och smärtsamt och kan orsaka smärta vid samlag.

Lipom

En lipom är en godartad, icke-smärtsam klump av fettvävnad: en godartad puckel. En lipom ansamling av fett i själva verket är en som är precis under huden.

Bartholin cysta

Körteln i Barth s körteln är en slem där varje kvinna har två av, och som är belägna på vardera sidan av ingången till slidan vid 5 och 7 timmar. Dessa körtlar är små och inte synlig eller påtaglig, och har till uppgift att fukta slidan under samlag. I en körtel som blir stängd för att bilda ett hålrum som innehåller vätskor, en cysta. Om det finns inflammation, fyller kaviteten med pus. Sedan en böld. En Bartholin cysta orsakar ofta svullnad och rodnad av labia. Ofta är det inte mycket smärtsamt. En böld å andra sidan kan leda till svår smärta.

Genitala vårtor

Kondylom är en vanlig könssjukdom. Den kännetecknas av mjuka, vårtliknande utväxter på könsorganen och / eller runt anus. Den skyldige är humant papillomvirus. Symtom som kan förekomma är klåda eller brännande känsla och ibland smärta. Hos kvinnor förekommer speciellt på eller runt blygdläpparna, vid ingången till slidan eller anus runt vårtorna på. Den kan också förhindra vårtor inträffar i vaginan, eller till livmoderhalsen.

Vaginal cancer

Vagina eller vagina karcinom cancer hänvisar till den okontrollerade tillväxten av maligna celler i slidan. Primära tumörer i slidan är sällsynta. De svarar för endast 2% av alla gynekologiska cancerformer. Det är främst hos kvinnor som är äldre än 60 år. När vaginala cancer symptom kan sakna lång tid. Vid något tillfälle kan du uppleva vattniga flytningar och blödningar efter samlag, mellan perioder eller efter klimakteriet. Detta orsakas av förlust av blod i slidan slemhinnan sår har framkommit som kan blöda. Däremot kan brun ansvarsfrihet ha många orsaker.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha