Tull Nederländerna: förklara

Göta Hjulström Februari 27, 2016 Underhållning 9 1
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Vi är alla så vanligt, packa dina väskor med saker som vi vill ta, några inköp på flygplatsen och köpa souvenirer i vår semester. Men vet du vad du kan bära och vad som inte? Och vet du att du måste anmäla? Och vad kostar det dig om du har att betala extra?

Inom EU

Du kan göra obegränsade köp inom EU och föra dem till andra EU-länder. Efter allt, du betalar i det EU-land där du gjort dina inköp mervärdesskatt och punktskatter. Obegränsad betyder inte att allt är tillåtet. Det bör vara nämligen inköp som är avsedda för personligt bruk. Artiklar får inte ha någon kommersiell karaktär. Detta kommer att innebära att de inte kan säljas, och de kan inte heller avsedd för yrkesmässig användning. Det finns också alkohol och tobak satte också gränser. Dessa gränser är rymliga men varje EU-land har sina egna gränser. Är du någonstans fängslade i större mängder, då du kan bli ombedd att visa att saker och ting verkligen är för personligt bruk.

Rapporterar

Om du är från länder utanför EU kommer in i Nederländerna sjövägen eller med flyg, då hittar du på Tull två typer av utgångar, grönt och rött. Om du tror att du ta något, måste du deklarera den röda utgången. Du går sedan längs tullen där man diskuterar saker och där Tullen bestämmer vad de ska göra.
I Nederländerna och artiklar Tullbestämmelser tullbestämmelser Nederländerna, specifika varor anger exakt vad du ska ta med i Nederländerna utan att behöva deklarera. Du betalar för dessa produkter således befriade från att betala skatt. Du hittar också artiklar där du absolut inte kan ta in i landet. På platsen för tullen också hitta en lång lista med objekt som omfattas av särskilda regler. Du hittar den här listan på sidan om du letar efter ?? ?? användning avgift. Men det är lättare att låta dig veta genom tullen.

Skatter

Å andra artiklar som du måste betala skatt, det vill säga tullar, moms och eventuell punktskatt. Så du betalar detta om du kommer från ett land utanför EU och du har fört varor som är avsedda för eget bruk eller för att ge bort i present.
I artikeln läsa Tullbestämmelser Nederländerna också att du har ett undantag för alla andra varor upp till högst 430 euro om du anländer sjövägen eller med flyg in i landet. Om du anger land Nederländerna, eller om du använder plezierzee- eller nöje luft kommer in i Nederländerna är något lägre än denna gräns, vilket är 300 Euro.

Passagerartaxa

Har mer än dessa 430 eller 300 euro, men mindre än 700 euro på sådana varor som förs du betalar så kallade passagerartaxa. Denna passagerar biljettpris gäller endast om du själv gör avkastning. Misslyckas det och upptäcker Tullen som upphäver denna rättighet.
Passagerartaxa innebär att du betalar följande:
När all röken då beräkningen av punktskatten och mervärdesskatten på grundval av det pris du skulle betala om du skulle köpa produkten i en holländsk butik.

Din plikt och din rätt

Du är skyldiga att rapportera om du måste. Annars kan det finnas följa åtgärder. Även om du inte rapporterar behöva göra och tull kommer att kontrollera ditt bagage, är du skyldig att samarbeta. Skatterna bestäms vid gränsen måste betala kontant omedelbart. Om du är kan du överklaga det oeniga då, för du har sex veckor.
Om du inte håller med beloppets storlek, kan du också begära en anstånd med betalningen. Du måste göra en skriftlig invändning skriftligen och sätta vad du tror att du borde ha betalat. Du kommer då att försena för skillnaden mellan de två beloppen.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (1)
Nils Holm
  Like 5   Dislike 1

Jag skulle vilja ta en tafelgourmetset till USA, vilket är gjort av en lätt metall. Ska jag göra detta uttalande?

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha