Tryck barn i klassrummet: Mats är tryck i huvudet

Öjer Sandin Februari 27, 2016 Miscellanea 1 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Tryck barn i klassrummet är en bok ur serien utseende och erfarenhet. Dessa tittar, läser och talar om böcker som kan användas för social, emotionell tema ?? s för att sätta ordning i källaren och i inhemska situationer. Boken handlar om en hyperaktiv barn i klassrummet. Mattor eller ADHD lämnas öppen, ställa en korrekt diagnos är ett komplext problem, särskilt hos spädbarn. Jag rekommenderar den här boken helhjärtat

Detaljer om boken

 • Text: Celeste Pike
 • Ritningar: Anky Spoelstra
 • Bilder: Danielle van Drongelen
 • Utgivare: Kwintessens
 • År: 2011
 • Sidor: 23
 • Omslag: Inbunden
 • ISBN: 978 90 5788 309 5
 • Genre: barn
 • Pris: 19,95 €

Titta och njut

Boken är en del av 50-serien boken, läsa böcker och berätta för de lägre grupperna i grundskolan. Böckerna är ett verktyg för att sätta social emotionella ämnen som diskuteras. Andra ämnen i serien: tafatthet, någon miss, du känner dig ensam, sund livsstil, tar på varandra.

Strukturen av boken

I boken kommer du först mot en lista över boktips: Det finns ett lejon i mig, de finna mig druik och Stijn Train. Följ sedan instruktionerna för användning, här hittar du information om strukturen av boken, temat för denna bok och golv. Sedan finns det exempel på hur lärare kan fortsätta att arbeta med temat. Tre idéer ges:
 • Att flytta till musik: barn uppleva hur det är att göra sig helt upptagen och sedan känner mig väldigt lugn.
 • Circle Game: barnen tycker om externa och interna egenskaper via ett spel.
 • Koncentration Spel: gruppdiskussioner och lek, barn uppleva hur lätt eller svårt det kan vara att koncentrera sig.

 • Berättelsen börjar med en sida med text om en händelse i en ram under dem ett antal frågor som kan ligga till grund för gruppdiskussioner och liten svart / vit bild. På varje högersida hittar du en färg bild som nästan fyller hela sidan. Om boken behandlas i skolan, är det rekommenderat att först läsa hela historien och varje sida måste alltid ha ritningen och foto visar. Sedan behandla berättelsen sida för sida, får barnen reagerar på bilderna och de frågor som läraren, och det kommer säkerligen att ske en gruppdiskussion.

  Story

  Mats kommer alltid glatt i klassrummet. I sin entusiasm slår han Berry, en klasskamrat, på hans knä. Mats säger ledsen och sedan gör en raket efter att han har sett på TV. Mats vet mycket om raketer. Läraren vill starta men Mats hör hennes första. Lärare berättar om en stor överraskning för de barn som kommer att få dag, är det en marionett show. Mats möjliggör en hel del frågor, men läraren ber honom att sluta kalla klassen.
  Barnen gör sina sysslor. Mats har en permanent plats i klassrummet och går lotto bitar pågår. Några gånger han går till andra barn att prata om charaden. De Mats är inte att vara tyst så att han kan köra ett varv runt bilden. Det finns barn som också vill gå ut, men det bör inte, de har talat ofta om det i klassen som Mats behöver ibland att bli av med sina folkmassor.
  Det är nu mycket tyst i klassrummet så utan Mats. Han är upptagen, men de andra barnen tycker han är rolig och vet mycket om vissa saker. Mats är mycket upptagen men också lärare. Mats kommer igen som en virvelvind. Efter att äta och dricka är det dags för charaden. Mats sitter framför, han är mycket tyst som historien börjar och fortsätter fram till slutet av föreställningen. Mats är mycket glad över att han förblev så lugn och lärare ger honom en komplimang. Mats föreslår att skapa sin egen marionett berättelse. Alla vill delta, Mats har alltid fina idéer, Mats Mats och som är mycket speciell!

  Texten

  På varje ens titta på texten, först en berättelse om femton meningar, då en ockra ram med tre frågor att diskutera. Författaren har använt korta meningar, min son kunde följa historien om sex utmärkt.

  Ett fragment

  Läraren klappar händerna. ?? Vi kommer att börja ?? säger hon.
  Barnen alla tittar på lärare. Utom Mats.
  Han är fortfarande upptagen med att tala om raketer.
  ?? Mats? Hör du mig? frågar läraren. ?? Låt oss börja ?? Mats! ??
  Mats häpen plötsligt. ?? Åh förlåt lärare. ?? Han sätter sig snabbt.
  Läraren talar om den stora överraskningen kommer snart.
  Hon ser mystisk för barnen ?? Vi får ?? marionett show! ??
  Mats hoppar upp. ?? Verkligen? Och vem gör charad då?
  Och när vi kommer till det? Och varifrån kommer denna charad? ... ??
  Lärare håller fingret till munnen.
  ?? Ring inte klassen, Mats. ??
  ?? Tyvärr ?? säger Mats och han öppnar munnen stängd.
  Men hålla talar fötterna! De knackar på marken.

  Illustrationerna

  För ritningarna finns massor av ljusa färger som används, vad du ser passar mycket väl med texten på sidan bredvid. För varje ritning markeras i blått. Förutom till ritningarna, sidnummer, detta nummer under en blå streck.

  Fotot ?? s

  I ramarna för frågorna är också ett fotografi som visar huvudpersonerna. Till exempel ser du en bild på läraren, hon är som läraren på färg till illustrationen. Fotot ?? s göra det mer verkligt, låt barnen i berättelsen.

  Vilken ålder

  "The Library" nämner i boken att det är lämpligt som en bok att läsa för barn från ungefär fyra år. Att gå igenom frågorna tycks mig något för barn från sex års ålder.
    Like 0   Dislike 0
  Kommentarer (0)
  Inga kommentarer

  Lägg till en kommentar

  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile
  Tecken kvar: 3000
  captcha